PEPO – STPS 5-1 (3-0)

PEPOn kannalta kausi voisi jatkua pitempäänkin. Huonon alkukautemme takia se tuntuu nyt loppuvan kesken. STPS:n kohtaaminen oli kotijoukkueen ilottelua, mutta katseet ovat varmaan jo monessa mielessä kääntyneet ensi viikonloppuun ja Kouvolaan. Lilat lähtevät sinne innolla haastamaan sarjanousijaa. Mutta eilen PEPO laukoi paljon ja kun nyt puolet laukauksista suuntautui maalia kohti, tulostakin tuli.

Ensimmäinen merkintä laukaisutilastoon saatiin jo pelin alkuminuuteille, kun Mikko Kuningas sai hyvän ristipallon oikealle, eteni keskelle ja ampui kohti maalia, mutta veto jäi vaisuksi. Seuraava kunnollinen tilanne tuottaakin sitten jo tulosta, kun kärkeen nostettu topparina enemmän pelannut Samu Vellu Mononen sijoitti Markus Koistisen vasemmalta tulleen matalan syötön maaliin 1-0. Peli jatkui PEPOn paineella.

Varttitunnin kahden puolen lilat osuivat neljä kertaa ohi maalin. Kunkku ampui ensin kaukaa taivaalle, sitten Peetu Juntusen keskitys haki Kunkkua, mutta Mikon ohjaus meni hieman ohi. Sitten nähtiin kuvio kolmikolta Kunkku, Samu Kauppila ja Vellu vastaavin tuloksin. ”Hukkaputken” täydensi Iivo Jaako täräyttämällä vuorostaan kaukaa ilmoille. Mutta laukoa pitääkin ja kyllä lilat laukoivatkin.

Parikymmentä minuuttia kellossa ja STPS:n pelaajalle (Kautonen?) varoitus sinänsä siistissä pelissä. Pari minuuttia tästä ja STPS puolestaan sai vapaapotkun lilojen tahattomasta käsivirheestä. Vastustaja pääsi ampumaan vaparin heille mukavalta etäisyydeltä noin 20 metristä, mutta Leivon laukaus leijui yli maalin. Kohta perään toisessa päässä tapahtui. Nyt tilannetta rakensivat Niko Pyyhtiä, Samu ja Tomi Karttunen. Tomi ampui ohi.

Sen jälkeen Kunkku ajoi keskelle laukaisuetäisyyksille, mutta viimeistelyyn osui vastustajan puolustaja sen verran väliin, että kulmaksi kilstosi. Kunkun antaman kulman poimii kokenut stepsimoke Tero Mäkäläinen. 27 pelattu, kun vierailla on kulmapotku, mutta tästäkään tilanteesta he eivät saa aikaiseksi laukausta kohti maalia. Sen sijaan kaksi minuuttia myöhemmin Vellu tykittää toisessa päässä ylärimaan, mutta pallo pomppaa hieman ulospäin maalista.

Perään STPS:n vapari taas 20 metristä ammuttiin ohi maalin. Kun puoli tuntia on saatu täyteen, Niko järjesti oman shownsa hyökkäyspäässä, malttoi syöttää kuitenkin vielä Makelle, joka eteni vasemmalta kohti maalia ampuen vasemman takatolpan kautta ohi. Sitten seuraavassa tilanteessa Jussi Vainikka haastoi puolustaja kamppailuun pomppivasta pallosta ja chippaa pelivälineen vastustajan nenän edestä yli kaukana maalista viihtyneen Mäkäläisen 2-0.

Kuin yrityksenä vastata tähän, nähtiin STPS:ltä kaunis hyökkäys, missä pallo siirtyi mieheltä miehelle ja lopuksi Ari Pasanen pääsi yrittämään hyvästä paikasta viimeistelyäkin, mutta yli menee. PEPOn pörräys kuitenkin jatkui. 41 minuuttia ja Kunkku käy kilpajuoksun maalivahtia vastaan pallosta ja jäi pienestä kiinni, että ei voittanut sitä. Jakson loppuun Peetu piti showta vasemmalla ja pallo pelattiin laidasta takaviistoon keskelle. Iivo päästi pallon läpi ja taustalta noussut Niko ampui hirveän tykin maalin perukoille 3-0.

Toisen jakson alkuun Vellu pelasi Makelle ja Make takaisin tekopaikoille nousseelle Vellulle, mutta vähän karkasi pallo. Seuraavaan Samun syöttöön Vellu jo ylsi, mutta moke ehti palloon ensimmäisen kosketuksen jälkeen. Heti perään Kunkku ja Samu löysivät Peetun takatolpalta vapaana, mutta ei maalia vielä siitä. Sitten Kunkku taisteli pallosta oikealla ja kaatuukin, mutta nousi ylös luopumatta taistelusta, nappasi pallon itselleen ja tykitti sen pussin perille kuin Lasse Viren tai Elmo konsaan 4-0. Kaatuen voittoon…

51 Samu Jussille ja Jussi ohi maalista. 53 Tomi nousi ja Jussi veti kohti maalia. Moke torjui. 53 Mavin Viisainen in ja Tomi out. 54 STPS:lle kulma, jonka Leivo puski viidestä metristä sisään 4-1. STPS vaihtoi pelaajan. 58 Kunkku kaukaa ohi. 60 ja Jirko Sorsa joutui loikkaamaan estääkseen Savonlinnan maalinteon. Vierailla oli lyhyt jaksonsa näillä main. Perään STPS:lle pari kulmaa, joista jälkimmäisessä Jikke sai kipeää alavartaloon. Mies jatkoi kuitenkin maalissa.

64 kellossa Kunkku syötti Iivolle maalin eteen ja Iivo tykitti PAM, moke torjui – tilanne jatkui ja Peetu pommitti uudelleen PAM ja moke torjui taas. Lopuksi Peetu vielä puski palloa maaliin, joten vahdille kolmoistorjunta siinä. 66 Ilja Tartakovskiy in ja Vellu out. Kunkku jätti pallon ovelasti Samun juoksulinjalle, mutta Samu ampui ohi. 70 ja PEPOlla vapari. Iivo antaa sen poikki kentän Samulle, joka keskitti Nikolle – ohi. 72 kun Kunkku nousi vastustamattomasti päätyä pitkin, mutta kulmaksi meni. 73 PEPOn tulokseton kulma ja Abenezer Eloranta in ja Make out.

74 Peetu kaukaa ohi. 77 PEPOlla kulma ja Ville Vanttaja in ja Kunkku out. 83 PEPOlla taas kulma, Abe ampui, moke torjui. 85 ja Abe ampui pallon moukarihäkkiin. STPS vaihtoi. 87 ja Samu Kauppila ampui kaukaa kaukaa yli 30 metristä hirmuisen ohjuksen maalin takarautaan ja loppulukemiksi 5-1. Uskollinen kannattajajoukko sai komeita maaleja ihailtavakseen. Vellun nostaminen kärkeen Jussin pariksi oli oivallinen veto. Ottelun parhaaksi valittiin väsymätön oikean laidan ompelijamme Samu Kauppila.

Maalivahtivalmentaja piti laukaisutilastoa ja ensimmäisellä puoliajalla PEPO laukoi 13 kertaa, joista seitsemän kohti maalia ja kolme maaliin. STPS ei saanut maalia kohti laukaustakaan aikaiseksi – maalin ohi neljä kertaa. Toisella jaksolla PEPO 14 laukausta, joista kuusi kohti maalia ja kaksi maaliin. Vastustajalla viisi vetoa, joista kolme kohti maalia ja yksi maaliin. Hyvä tilasto kotijoukkueelle, mutta seuraavaa vastustaja on sitten vielä kovempi mittari kotikentällään.

Yhteistyökumppanit