PEPO:n Grand Old Man Martti Heikkeri on poissa

Uus-Lavolan Peli-Poikien (UlPePo) perustamisesta 1958 alkaen aina viime vuosiin asti PEPO:n toiminnassa vaikuttanut Martti Heikkeri on kuollut tänään sunnuntaina 24.9.2017.

Martti syntyi 2.10.1941. Hän oli kuollessaan 75-vuotias.

Martti on ollut seuran primus motor pitkiä aikoja, ja hän toimi hyvin monessa roolissa seuratoiminnassamme.

Heti seuran perustamisen yhteydessä 1958, Martti valittiin seuran nuorisojaostoon (seuran historia). Aikana jolloin UlPePo:ssa oli sekä jääkiekko- että jalkapallojaosto, Martti toimi jalkapallojaoston puheenjohtajana 1980-luvun alkupuolelta aina siihen asti kuin jääkiekko ja jalkapallo eriytyivät omiksi seuroikseen vuonna 1999. Samalla hän oli koko yhdistetyn seuran varapuheenjohtaja Lauri Heiskasen ollessa puheenjohtaja.

Martti oli perustamassa PEPO:n jalkapallon juniorityötä yhdessä Kauko Mäkelän ja Raino Jokelan kanssa 1980-luvun lopulla, tarkalleen vuonna 1987.

Kun jalkapallojaostosta tuli oma seura 1999, Martti oli pitkään seuran pääaktiivi yhdessä Pirkko Korholan ja uuden puheenjohtajan Pekka Valkeapään kanssa. Martti oli käytännössä seuran monitoimihenkilö aina siellä missä tarvittiin. Martti hoiti kaiken muun työn ohessa pitkään myös seuran kirjanpitoa, junaili tapahtumat, vastasi varusteasioista ja seuran rakennuksista.

Heti sen jälkeen kun jalkapallojaostosta tuli oma seura, perustettiin vuonna 2000 Martin johdolla edelleen kevään perinteenä oleva Huhtari Cup junioriturnaus Huhtiniemen hiekkakentillä.

Kun Kari Suninen jatkoi seuran puheenjohtajana Pekka Valkeapään jälkeen vuonna 2007, Martti jatkoi edelleen seuran aktiivina aina vuoteen 2014 asti. Martille kertyi PEPO-aktiivin aikakautta kaikkiaan peräti 56 vuotta.

Yhtenä yksityiskohtana voidaan mainita että Martin aikakaudella PEPO teki paljon erilaisia talkootöitä ja sitä kautta kerrytti pientä varallisuutta. Osa sitä varallisuudesta käytettin oman harjoitushallin Visma Areenan peruspääomaksi.

PEPO Lappeenranta ry muistaa Marttia suurella lämmöllä, ja ottaa osaa omaisten suruun Martin poismenon johdosta.

– Johtokunta, PEPO Lappeenranta ry