PEPOn ja IPSin derpy sunnuntaina lupaa vauhdikasta peliä ja vaarallisia tilanteita

PEPOn ja IPSin harjoitusottelussa kohtavat monella tavoin  samankaltaiset joukkueet. Molemmilla on paljon nuoria pelaajia rosterissaan ja kummankin joukkueen valmentajat haluaisivat joukkueidensa pelaavan pelaavaa, syöttelevää, nopeatempoista ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa. IPSin riveissä on paljon lappeenrantalaisia PEPO-, Lappee JK- ja LAUTP -taustaisia pelaajia. Moni kohtaa kentällä hyviä kavereitaan, ystäviään tai jopa velimiehensä ”vihollisen” paidassa. Näitä siviilisuhteita tuskin pelin aikana pystypainissa paljon muistellaan. Vaikka kyseessä on ”vain” harjoituspeli, kumpikaan jengi ei halua sitä hävitä ja kuulla kuittailua asiasta seuraavaan kohtaamiseen asti.

IPS on pelannut alkuvuoden aiemmat pelinsä tuloksellisesti PEPOa siedettävämmin. IPS hävisi JIPPO A:lle niukasti maalilla 2-3 ja pelasi PaPen kanssa 0-0 tasapelin. PEPO taas hävisi edellisen derpynsä Kultsulle 0-2 ja vielä kiusallisemmin Suomen Cupin avauksen Purhalle rankkareilla. Erikoisuutena mainittakoon, että Samu Suoraniemi pelasi JIPPO -pelin JIPOn paidassa ja PaPe -pelin IPSin paidassa. Jani Jokela pelasi JIPPO -pelissä, mutta oli PaPe -pelistä pois. Jokelan Ranun pojanpojan ilmestyminen kentälle sunnuntaina nostaisi varmasti tunnetasoa ainakin PEPO -leirissä. Toivottavasti paikat kestävät nyt paremmin pelaamista, kun  eivät ole saaneet niin paljon kylmää Amiksella kuin ennen.

PEPOn valmentajalla on nyt hieman enemmän vaihtoehtoja maalivahti- ja toppariosastoille kuin tammikuun peleissä. Tosin tästä osastosta eivät tappiot johtuneet, vaan maalipaikkojen hyödyntämättä jättämisestä. PEPO on nyt  harjoitellut lisää, sopimuksia on saatu kuntoon ja henki porukassa on hyvä. IPS on  kuitenkin parhaimmillaan paha vastus. Ennakkosuosikkia ei voi nimetä – se on fifty-sixty nyt.

Harjoitusottelu PEPO – IPS

su 10.2.2013 klo 16.00
Aviasport Areena, Imatra