Samu Suoraniemi jatkaa seuraavat vuodet liloissa!

Vuoden jatkon tiimeineen PEPOn kanssa vastikään sopinut päävalmentaja Janne Muhli valmennustiimeineen saa legolinnaansa tutun rakennuspalikan ensi kaudeksi, kun kaksi viime kautta liloja edustanut Samu Suoraniemi solmi kaudet 2022 ja 2023 kattavan jatkosopimuksen PEPOn kanssa.

Viime kaudella liloja 21 Kakkosen ottelussa ja kahdessa Suomen Cupin ottelussa edustanut Suoraniemi, 27, kirjasi tililleen sarjaotteluissa viisi maalia ja seitsemän syöttöä. Kakkosen Cupin finaalissa SJK Akatemiaa vastaan syntyi lopulta ottelun voittomaaliksi jäänyt 3-2 maali. Yksi vastaan yksi tilanteissa juonikkaana peippailijana tunnettu lappeenrantalaislähtöinen laituri taitaa myös vapaapotkut. Tästä hyvänä esimerkkinä tällä kaudella MYPAa vastaan noin 25 metristä maalin nurkkaan tällätty 1-0 maali.

Kahden PEPOssa vietetyn vuoden jälkeen kahden lisävuoden viettäminen lilanutussa ei lopulta ollut vaikea päätös. “Päätös oli helppo tehdä. Meillä on mielestäni lupaava projekti käynnissä ja sama valmennusryhmä jatkaa ensi kaudella. Olen pelaajana parhaassa iässä ja futis maistuu, niin oli mielestäni oikea ratkaisu sitoutua kahdeksi vuodeksi PEPOon” kuvailee Suoraniemi tunnelmiaan tuoreen jatkosopimuksen tiimoilta.

PEPO on Suoraniemen kahden liloissa viettämän viime kauden aikana napannut kumpanakin vuonna Kakkosen A-lohkon toisen sijan. Lisäksi juuri päättynyt sesonki toi seuran palkintokaappiin Kakkosen Cupin voittopokaalin. Suoraniemen mielestä PEPOssa onkin nyt käynnissä prosessi, joka mahdollistaa nousun sarjatasoa korkeammalle jo lähitulevaisuudessa. “Joukkueessa on selvä projekti meneillään. Valmennuksen jatko ja julkaistut pelaajasopimukset kielivät siitä, että projekti jatkuu oikeaan suuntaan. Organisaatiossa on tehty myös muita muutoksia, jotka ovat askel kohti ammattimaiseksi organisaatioksi siirtymistä” viime kaudella joukkueen kapteenistoon kuulunut Suoraniemi kuvailee.

Aiemmin Suoraniemi on urallaan pelannut yhden kauden Veikkausliigaa jyväskyläläisessä JJK:ssa. Ykkösestä hänellä on kokemusta JJK:n lisäksi myös joensuulaisen JIPPOn ja tammisaarelaisen EIF:n riveistä. Juuri JJK:n kettupaidassa Suoraniemi saavutti kaudella 2016 nousun Ykkösestä Veikkausliigaan.

Viime kauden kruunannut Kakkosen Cupin mestaruus PEPO-paidassa nouseekin Veikkausliigaan nousun ohella uran kovimpiin saavutuksiin. “Kyllä se cupin voitto sinne top kakkoseen Veikkausliiga-nousun kanssa menee. Tiukan kamppailun kääntäminen voitoksi ja juhlat kotiyleisön edessä jäävät muistoihin loppuelämäksi” muistelee Suoraniemi lokakuun puolen välin Kimpisessä pelattua finaaliottelua.

 

Toivottavasti lähitulevaisuus pitää sisällään lisää cup-kannuja ja sarjanousuja. Samu on kamu!

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

 

Pelaajisto:

Anton Kylkilahti (mv)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Samu Suoraniemi (kk/h)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit