Siipirikkoinen sarjakakkonen Kimpiselle sunnuntaina

Tämän otteluennakon tarjoaa Stadium.

 

Lilojen härkäviikot Kakkosessa jatkuvat, kun reilun viikon sisään pelattava kolmas sarjapeli tuo sarjataulukon toista sijaa hallitsevan Atlantiksen PEPOn vastustajaksi sunnuntaina 15.8. iltaottelussa.  A-lohkon kakkosen ja kolmosen välisen ottelun isäntänä toimii Stadium.

Viikon kierroksella arvokkaan 2-1 voitosta sarjaa johtavasta JäPSistä (lue raportti täältä) PEPO ja Atlantis jakoivat kauden ensimmäisessä pelissä pisteet maalein 1-1 (raportti täältä). Tuolloin PEPOlla oli hyvät saumat hakea kokonaiset kolme vieraspistettä Helsingistä, mutta  viimeistely ei onnistunut hyvistä maalipaikoista huolimatta kuin kerran. Pääasiallinen syypää tähän oli vieraiden maalivahti Sammy Ndjock, joka teki tyhjäksi useamman lilan yritykset. Nyt Ndjock ei ole mukana vieraiden kokoonpanossa, sillä 7.8. pelatun MiPK-kotiottelun yliajalla saatu suora punainen kortti piti hänet poissa 11.8. pelatusta toisesta ottelusta mikkeliläisiä vastaan sekä sunnuntain kohtaamisesta Kimpisen nurmella. Kamerunilaismaalivahdin ulosajo tuli tilanteessa, jossa hän oli muksauttanut vastustajaa omalla rangaistusalueellaan pelin ollessa käynnissä ja pallon ollessa Ndjockin hallussa. Tilanteesta tuli rangaistuspotku, josta mikkeliläiset tekivät 0-1 voitto-osuman. Tärkeä keskuspuolustaja Victor Shevchenko ei katsellut oman joukkueensa maalivahdin ulosajoa hyvällä, sillä hänkin oli ottanut suuta soittamalla samasta tilanteesta suoran punaisen kortin. Ukrainalainen on kamerunilaisen joukkuetoverinsa tapaan pelikiellossa MiPK- ja PEPO-ottelut.

Ei kahta ulosajoa ilman kolmatta, sillä Mikkelistä täksi kaudeksi veljensä Tommin (Atlantiksen päävalmentaja) kanssa Helsinkiin muuttanut Miika Ekmark oli tullut ulosajetuksi vain hetki ennen Ndjockia ja Shevchenko. Ekmark sai ottelussa kaksi varoitusta, joista jälkimmäinen tuli filmaamisesta. Hän on kuitenkin käytettävissä sunnuntaina Lappeenrannassa. Viime otteluista Atlantiksen kokoonpanosta on puuttunut myös joukkueiden kauden avauspelissä vakuuttanut Aboubakar Diakite. Hän teki alkukauden kuudessa ottelussa yhteensä yhdeksän maalia Atlantikselle.

Atlantiksen vahvuudet ovat varmasti silti samat kuin mitä ne ovat olleet pitkin kuluvaa kautta. Joukkue pyrkii pelaamaan palloa suoraviivaisesti yläoksan hyökkääville talenteille, jotka vuorostaan pyrkivät murtamaan lilapuolustuksen lukot henkilökohtaisella taidoillaan. Ndjockin ja Shevchenkon varmojen poissaolojen jälkeen katseet kääntyvät pelaajistossa Ekmarkiin, joka johtanee puolustusta taas yhden pelin huilaamisen jälkeen Lappeenrannassa. Keskikentän keskustassa joukkueen kapteeni Mohammed Bekhedda ja hänen vierellään hääräävä Somalian maajoukkueen Fahad Mohamed tasapainottavat ja partioivat toppareiden edessä. Jälkimmäisellä pelaajalla on enemmän vastuuta pelin tekemisestä. Antti-Pekka Kesonen täydentää keskikentän kolmion kymppipaikalla. Kärjessä Diakiten ohella maaleja (3 kpl) on tehnyt Konan Koaukou, joka hänkään ei esiintynyt keskiviikkona Mikkelissä. Kokoonpanossa viime pelissä oli Chijoke Ibekwe. Kamerunin U21-maajoukkueessa muutamia pelejä pelannut hyökkäävä keskikenttäpelaaja on osunut tällä kaudella neljästi ja hän kaventaa usein laukaisupaikoille vasemmasta laidasta.

Toissa kierroksen ulosajojen täyteinen MiPK-tappio oli laatuaan helsinkiläisvieraiden kauden ensimmäinen. Liloja vastaan pelatun tasapelin lisäksi Atlantiksen tilastoihin mahtuu toinenkin tasapeli (1-1) Lahden Reipasta vastaan heinäkuun lopulta. Loput kahdeksan ottelua ovat päättyneet Atlantiksen usein runsasmaalisiin voittoihin. Kauden eriskummallisin tulos on 18.6. JäPSistä haettu 4-5 vierasvoitto. Ennen Kimpiselle tuloa ilman kolmea avainpelaajaansa esiintynyt Atlantis kävi 11.8. selättämässä MiPKin Mikkelissä numeroin 0-3.  Sarjassa Atlantis on kerännyt yhteensä 26 pistettä, mikä on viisi pistettä PEPOa enemmän. Eroa sarjaa johtavaan JäPSiin on niin ikään viisi pistettä. PEPOn tapaan Atlantis on pelannut kolme ottelua järvenpääläisiä vähemmän.

Kauden toinen Atlantiksen upotusyritys pyörähtää käyntiin Kimpisellä sunnuntai-iltana kello 18:30. Ottelutapahtumaa isännöi Stadium. Otteluliput 10 € ja alennusryhmien liput 6 €. Ennakkoon lippuja myydään Kourulan R-Kioskilla ja Tmi Laakon kahvikojulla Kauppatorin vieressä. Paikan päälle otteluun ei pidä tulla mikäli sinulla on koronaan viittaavia oireita. PEPOn twitterseuranta palvelee jälleen kattavasti, jos ja kun hollantilaisten betsijonnejen kanssa käydyiltä keskusteluiltaan ennättää.

 

Tämän otteluennakon tarjosi Stadium.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit