Stadiumin otteluennakko: Lilat kohtaavat PIF:n Kimpisellä lauantai-iltana

Lauantaina mennään taas, kun Paraisista saapuu vastaan Pargas Idrottsförening eli tuttavallisemmin PIF. Ottelu pelataan Kimpisen sametilla ja pallo on keskellä klo 17. Ottelussa yritysvieraana on Sami Ahtiainen Oy.

Nousijajoukkue PIF:n löytyy tällä hetkellä sarjataulukon hänniltä neljällä pistellään PEPOn ollessa toiseksi viimeisenä pisteen heitä edellä. Kyseessä on siis tuiki tärkeä jumbokamppailu molemmille osapuolille. Taistelu sarjan häntäpäässä on erittäin tiukkaa, sillä viiden pisteen sisältä löytyy viisi joukkuetta.

PIF:n kauden ensimmäiset ottelut olivat lupauksia herättäviä. Kauden ainoa voitto on tullut vieraissa paikalliskamppailussa Turun Palloseuraa vastaan. PIF leirissä varmasti ajateltiin tämän tuloksen olevan alku jonkun suuremman, mutta sen jälkeen joukkue on jäänyt pisteittä ja  on nyt viiden ottelun tappioputkessa. Neljä näistä viidestä ottelusta on päättynyt harmittavasti yhden maalin tappioon. Monessa ottelussa paraislaiset ovat kuitenkin pystyneet luomaan tarpeeksi maalintekopaikkoja lisäosumiin, joten epäonneakin on tulosten valossa heillä ollut.

Lilakeltaiset sen sijaan ovat pelanneet varsin ailahtelevasti. Kaksi viimeisintä ottelua ovat päättyneet tappioon sitä edeltäneen kolmen ottelun pisteputken jälkeen. Gnistan mätti peräti viisi osumaa Liloja vastaan Oulunkylässä ja viime kierroksella JäPSin toisen puoliajan neljä osumaa jättivät happaman maun suuhun loistokkaan ensimmäisen jakson jälkeen ottelun päättyessä 2-4. Kahteen peliin on siis päästetty yhdeksän maalia, joten on sanomattakin selvää, että puolustamisessa Liloilla on parannettavaa. Maalinteossa JäPSiä vastaan hienosti onnistunut PEPOn laitapuolustaja Arttu Kotanen kertoo joukkueen käyneen läpi puolustuspelaamista tällä viikolla ja ongelmakohdat on tunnistettu.

Liikaa on mennyt omiin viime aikoina, se on selvä. Päästetyistä maaleista ei voida syyttää maalivahtia tai puolustuslinjaa tai mitään muutakaan yksittäistä tekijää. Homma lähtee koko joukkueen tekemisestä. Meidän tulee olla yhtenäisempiä puolustussuuntaan koko joukkueena ja linjojen välit tulee saada pidettyä tiiviimpänä. Lisäksi olemme nyt päästäneet maaleja viime otteluissa myös vastahyökkäyksistä, joista ei aiemmin olla juurikaan maaleja päästetty. Niissä tulee olla hereillä” Kotanen analysoi.

PEPOlla ja toisella puolella Suomea sijaitsevalla PIF:llä ei ymmärrettävästi ole liikaa aiempia keskinäisiä kohtaamisia, kun PEPO on ensimmäistä kertaa Ykkösessä ja PIF:n viimeisin vierailu kyseiseltä sarjatasolta löytyy vuodelta 1994. Viime kaudella joukkueiden tiet kohtasivat Kakkosen Cupin välierissä, jolloin Violagiallot olivat parempia rangaistuspotkujen jälkeen, kun ratkaisua joukkueiden paremmuudesta ei saatu 120 minuutin aikana. Ottelu päättyi silloin 3-2 Craig Hillin ollessa Lilojen sankarina. Ukonniemi Areenalla pelattu ottelu muistetaan myös Kotasen 30 metrin hevosenpotkusta.

Se veto sattui osumaan kohdilleen. Välillä noita on tullut kokeiltua ja ihan painava kuti täältä löytyy. Sitten kun osuu nappiin niin lopputulos on tuo. Hieno fiilis tuli siitä totta kai silloin. Sitä fiilistä etsitään lauantaina, kun paukutetaan samanlainen maali  Kimpisellä” Kotanen muistelee.

PIF on vuonna 1914 perustettu perinteitä huokuva yleisseura. Suomenruotsalaiselta alueelta Turun kupeesta löytyvän seuran tunnetuimpia kasvatteja ovat muun muassa  Jonatan Johansson, Albin Granlund ja Mathias Lindström. Valmentajana toimii myös seuran kasvatti, Veikkausliigassakin pelannut Stefan Strömberg. Strömberg nosti PIF:n viime kauden jälkeen Ykköseen ja kuluva kausi on hänelle neljäs päävalmentajana.

PIF pelaa usein 4-3-3 muodolla, jossa yksi keskikentän kolmikosta tippuu hieman alemmas rakentamaan peliä. Pelityyli on varsin suoraviivaista ja eteenpäin pyrkivää. Hyökkäyksiä on päättämässä tällä kaudella neljä maalia viimeistellyt Gesim Voca. Taitavalla futsal-taustan omaavalla Vocalla on iso rooli muutenkin PIF:n hyökkäyspelissä ja miehen painava laukaus on täsmäase PIF:lle. Hänen vierellään vasemmassa laidassa pelaa mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi Benjamin Heikkinen, joka on lainalla liigaseura Hongasta. Keskikentältä PIF:lta löytyy taitoa Yoonis Musen ja Matias Lahden muodossa. Kolmion kärkenä alaspäin todennäköisesti pelaa Tomas Hradecky, jonka veli Lukas Hradecky palloilee veräjänvartijana Bundesligassa ja Suomen maajoukkueessa. Isokokoisella Hradeckylla on palloillisessa pelaamisessa iso rooli monipuolisen syöttövalikoiman myötä sekä hänellä on myös oiva oikean jalan tykki, jonka kanssa saa PEPO puolustus olla hereillä. Alakerrasta löytyy kansainvälistä kokemusta, sillä PIF-toppari Akim Sairinen on pelannut Viron ja Liettuan pääsarjoissa sekä hänellä on vankka kokemus myös Ykkösestä. Kotanen odottaa tiukkaa ottelua, mutta uskoo nyt PEPOn kelkan kääntyvän.

Tunnen Interin ajoilta Piffenistä noin 5 avauksen pelaajaa, joiden kanssa tuli muutamia otteluita pelattua ja harjoiteltua. Taitava, aika nuori porukka. Hirveästi joukkue ei ole muuttunut viime kaudesta. Kolmea pistettä me lähdetään huomenna hakemaan ja hyvä tulos saadaan, kun pelataan nöyrästi ja hyvällä asenteella koko 90 minuuttia plus lisäaika. Pelataan rohkeasti ja taka-askelia ei oteta.” Kotanen kertoo

Otteluisäntänä ottelussa toimii Stadium, jossa Kotanen työskentelee, kun pallon potkimiseltaan kerkeää. Ovatko Stadiumilla kengät liikkuneet viime aikoina?

Stadium tosiaan työpaikkana futiksen ohessa ja kyllähän nyt tällainen luontainen puhuja muutamat kengät saa myytyä, hyvin ovat kengät liikkuneet! Kesä-aletkin alkoivat juuri niin käykää vaikka ennen matsia pyörähtämässä shoppailulla.” Kotanen veistelee.  

Totem Anniskelubaarit avataan aurinkokatsomossa jo klo 16.00. PEPO toivoo, että saapuisitte Kimpiselle pyöräillen tai kävellen. Omalla autolla saapuville löytyy varmasti hyvin parkkitilaa ainakin Urheilutalon ympäristön parkkialueilta ja Williparkin kolmesta pysäköintitalosta.

Ottelu näkyy Ruudussa, mutta livefutista ei voita mikään. Pääsyliput otteluun maksavat 12 € (8 € opiskelijat ja eläkeläiset).  Ennakkolippuja on saatavilla Pitsi Salaatti-Kahvilasta sekä Laakon tai Pitsin kahvikioskien kojuilta, kauppatorin viereltä.

Näillä näkymin kulttiasemaan noussutta Twitter-seurantaa ei ole tästä ottelusta tulossa somevastaavan kiireiden vuoksi, mutta päivitellään tällä kertaa Instagramin puolelle ottelun tapahtumia.

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit