STPS – PEPO 0-2 (0-1)

STPS:n ja PEPOn kohtaaminen oli siirretty Kyrönniemestä Kellarpellon kentälle. Nurmikenttä se on sekin, mutta hieman Kyrönniemeä pienempi. Ottelun lopputuloksen kannalta sillä tuskin oli merkitystä, sillä kotijoukkue on vieraiden tavoin erittäin nopea ja juoksuvoimainen porukka. Kumpikaan ei olisi isosta kentästä hyötyä saanut, vaikka molemmat sellaisilla viihtyvät.

Ensimmäisen jakson kotijoukkue tulikin erittäin vauhdikkaasti hyökkäyksiin. Ensimmäinen veto karkeasti ohi maalin nähtiin jo neljä minuutin kohdalla. Toisessa päässä Sergey Afanasyev karvasi pallon itselleen ja lilat olivat ensimmäistä paikkaa jo rakentamassa, mutta vetämään ei päästy. Seitsemän minuuttia kellossa ja STPS:n toinen hyökkäys päättyi heikkoon vetoon. Heti perään Eljas Ryhänen ja Tomi Karttunen järjestivät Suoraniemen Eetulle vetopaikan, mutta ei onnistumista vielä siitä.

Kun 11 minuuttia oli pelattu, PEPO sai vaparin reilusta 20 metristä ja jälkitilanteessa hyvän hässäkän vastustajan laatikkoon. Seuraavassa tilanteessa Sergey antoi keskeltä nätin syötön oikealle Mikko Kuninkaan juoksulinjalle ja Kunkku täräytti komean maalin 0-1. Peli aaltoili tämän jälkeen päästä päähän ja niistä saatiin aikaiseksi lähinnä kulmapotkuja. Kun 20 minuuttia oli pelattu, Jirko Sorsaa tarvittiin maalissa vastustjan päästessä puskemaan läheltä vaarallisesti. Minuutti perään STPS laukoi takatolpan ohi ja seuraavassa tilanteessa oli jo savonlinnalainen läpiajossa, mutta Jikke teki tärkeän torjunnan ja kulmaksi taisi mennä.

Vajaa puoli tuntia pelattu ja PEPOlla oli vapari vasemmalta 20 metristä. Markus Koistisen keskitys oli hyvä ja toppari Markus Kyläheiko pääsi siihen hyvin puskemaan, mutta hieman yli. Pari minuuttia myöhemmin Tomi pelasi Sergeyn kanssa hyökkäysalueella seinän ja pääsi pilkun tienoille vetopaikkaa, mutta tukijalka petti ratkaisevalla hetkellä. Jakson loppuun nähdään vielä veto molemmissa päissä. STPS:n veto meni taas ohi maalin ja Koistisen vedon torjui maalivahti. Tauolle mentiin meidän maalin johdossa.

Toisella jaksolla väännettiin tovi tasaisesti ilman vaarallisempia paikkoja, kunnes Kuninkaan Mikko jakoi keskeltä vasemmalle nousseelle Iivo Jaakolle ja tämän syöttö tavoitti maalin edestä Sergeyn 0-2. Tämä vapautti lopullisesti lilojen pelin ja teki puolestaan isäntien yrittämisestä väkinäistä. Ei siinä mitään selkärangan katkeamista tapahtunut, mutta selkeästi Savonlinnassa oli sarjataulukkoa luettu ja tultu peliin helppojen pisteiden toivossa. PEPO taas pelasi ryhdikkäästi joukkueena joukkueelle ja jokainen hoiti hommansa hyvällä asenteella.

2 – SAMU KAUPPILA
3 – MARKUS KYLÄHEIKO
4 – NIKO PYYHTIÄ
5 – MARKUS KOISTINEN
6 – IIVO JAAKO VAIHTO 83′ 23 – JUUSO ETELÄPÄÄ
7 – ELJAS RYHÄNEN
9 – EETU SUORANIEMI VAROITUS 70′, VAIHTO 73′ 8 – EERO-KAAPPO KOIVISTO
21 – SERGEY AFANASYEV, MAALI 52′, VAIHTO 66′ 11 – ILJA TARTAKOVSKIY
16 – TOMI KARTTUNEN, VAIHTO 60′ 13 – RAMAZAN DEMIREL
25 – MIKKO KUNINGAS, MAALI 13′, VAROITUS 88′
1 – JIRKO SORSA