PEPO – Sudet 0-3 (0-2)

Kouvolan Sudet oli lauantai-iltapäivässä PEPOa parempi kolmen maalin verran. Ensimmäisen menee huonon onnen piikkiin, mutta kaksi seuraava olivat kyllä hyökkääjä Niko Nakarin henkilökohtaisia taidonnäytteitä. Pelit voitetaan ja hävitään maalin edessä. Niin nytkin. Vaara-alueiden ulkopuolella olemme ns. ”hyvin pelissä mukana”.

Ensimmäinen 12 minuuttia eteni kotijoukkueen merkeissä. Pari hyvää hyökkäystä avautui Koistisen Markuksen hyvillä puolenvaihdoilla vasemmalta oikealle, mistä löytyi tilaa edetä ensin Antti Kuosmaselle ja sitten vielä lupaavammin Mikko Kuninkaalle, mutta yritykset torjuttiin. PEPOn prässi ja nopeat suunnanmuutokset pallonriiston jälkeen näyttivät hyviltä, mutta sitten seurasi Susien hetket. Joukkue sai ensin vaparin ja sitten perään kaksi kulmaa, joista jälkimmäisen jälkipelissä pallo osui puhtaasti vahingossa lilapuolustajan käteen ja siitä pilkulle ja 0-1 ajassa 18 minuuttia.

Peli jatkui tasaisissa merkeissä. Vajaan puolen tunnin kohdilla Abenezer Eloranta laukoi vaarallisen näköisesti kaukaa vähän yli ja seuraavassa hetkessä Niko Nakari puski Susista katsoen oikealta tulleen keskityksen sisään. Nakarin liikkeitä hänen pelatessaan itsensä vapaaksi ja puskiessa pallon siihen kulmaan, mistä moke lähti, joutui ikävä kyllä oikein ihailemaan. Loppuvartin aikana PEPOlla oli mm. kolme kulmapotkua, mutta kunnon vetoja niihin liittyen ei saatu aikaiseksi. Puoliaika 0-2.

Toisella jaksolla alkoi vaihtoruletti. PEPO oli edelleen hyvin aktiivinen. Lähimpänä palkintoa tuosta pörräämisestä oli 70 minuutin kohdilla vaihtomies Ilja Tartakovskiy, joka riisti pallon maahan heittäytyneellä Susien MYPA-vahdilta ja toimitti pelivälinettä maaliin. Maaliviivalla mokea tuurasi kuitenkin Susien kenttäpelaaja. Tilanne jatkui PEPOn pienellä paineella. Lopussa Sudet eivät jaksaneet lähteä enää hyökkäyksiin koko porukalla, mutta yksi maalivahdin pitkä avaus, voitto yksiykkösessä topparista ja viileä viimeistely kruunaasivat Nakarin hattutempun 0-3, kun peliä oli pelattu 85 minuuttia.

Positiivista olivat nopeat hyökkäykseen lähdöt ja se että yritystä meillä riittää. Ei tässä ole pantu päätä pensaaseen eikä heitetty kirvestä kaivoon. Laitamiehet tekivät taas hurjasti töitä. Vaihdosta sisään tulleista Eetu Suoraniemi oli pelipäällä ja antoi keskeltä muutamia oivaltavia syöttöjä – juuri sellaisia, joita tässä on koko sarjakausi kaipailtu.