Tommi Roponen siirtyy lilaan!

PEPOn oma Black Week pelaajasopimusten rintamalla päättyy viikon kolmanteen pelaajajulkistukseen. Viime kaudella lilassa pelanneiden Juuso Enbuskan ja Aleksi Sainion jälkeen viikon kolmas sopimuspelaaja on täysin uusi kasvo. Viime kaudella Kakkosen A-lohkon Myllykosken Palloa edustanut kärkimies Tommi Roponen siirtyy tulevan kauden kattavalla sopimuksella PEPOn riveihin. Roposen kanssa solmitun sopimuksen jälkeen PEPOlla on kasassa jo 11 pelaajasopimusta kaudelle 2022.

Kuusankoskelaisen KuMu JT:n junioreissa jalkapallon aloittanut Roponen, 20, saapuu Lappeenrantaan hyvillä mielin ja korkeiden tavoitteiden kera. “PEPO oli kiinnostunut minusta ja minut haluttiin nimenomaan keskushyökkääjäksi. Olen kuullut PEPOsta pelkästään hyvää. Seuralla on tavoitteellista ja ammattimaista toimintaa ja se pyrkii eteenpäin. Tämä sopii minulle, sillä henkilökohtaiset tavoitteeni ovat kuitenkin korkeammalla kuin Kakkosessa” Roponen kuvailee.

Viime kaudella 190-senttinen Roponen oli MYPAn paras maalintekijä yhdeksällä maalillaan. Kaksi näistä maaleista syntyi PEPOn verkkoon syyskuussa Myllykoskella pelatussa MYPAn 3-2 kotivoittoon päättyneessä ottelussa. “Vahvuuksiani ovat fyysisyys ja boksipelaaminen. Viime kauden pelasin paljon laidassa, kun meillä oli MYPAssa kaksi kärkeä, joten sekin onnistuu kyllä tarvittaessa. Kärjen target on kuitenkin se omin paikka. Isoksi hyökkääjäksi olen myös ketterä” lilahyökkäyksen uusi kolossi kertoo omista vahvuuksistaan.

Kaksi viime kautta päättyivät MYPAn paidassa murheellisesti. Vuonna 2020 MYPA pelasi heikon kauden Ykkösessä ja putosi Ykkösestä sarjatasoa alemmas. Loukkaantumisen takia vähälle vastuulle sarjaporrasta ylempänä jäänyt Roponen sai mahdollisuuden kuluneella kaudella MYPA-hyökkäyksessä ja käytti sen myös hyödykseen. Rajusti nuorentunut myllykoskelaisjoukkue pelasi kuitenkin ailahtelevan kauden 2021,  jonka seurauksena KSOY Stadionilla pelataan ensi kaudella Kaakon Kolmosta.

Uudet ympyrät tuovat uudet haasteensa. PEPOn tavaramerkki on ollut päävalmentaja Janne Muhlin aikana ennakkoluuloton hyökkääminen pallonhallintaa hyödyntäen. Maalipaikoille murtautuminen on tapahtunut monesti laitakaistojen kautta. Miten hyvin Roponen uskoo pystyvänsä lukemaan tätä pelikirjaa?

“Kyllä minä uskon sopivani siihen systeemiin. MYPAssa takana on kaksi vaikeaa kautta ja emme pitäneet palloa niin paljoa. PEPO hyökkää paljon laitojen kautta ja laidoilta jaetaan keskityksiä. Se takaa sen, että tulee paljon ruokaa maalin eteen minulle, josta tehdä maaleja” Roponen analysoi.

Roponen kertoo muuttavansa uuteen kotikaupunkiinsa tammikuun aikana. Hän aikoo kuitenkin osallistua joulukuussa alkaviin joukkueharjoituksiin parhaansa mukaan. Roposen isä on etenkin hiihtovalmennuksen puolella kannuksia omaava Toni Roponen. Kivenkova ammattivalmentaja on apuna myös poikansa jalkapallouralla. “Kyllä treenaamiseen tulee paljon vinkkiä isältä. Hän on nyt syksyllä ja talvella tehnyt minulle henkilökohtaiset valmennusohjelmat. Olin tämänkin viikon treenaamassa Tanhuvaarassa isän opeilla” kertoo Roponen valmistautumisestaan kauteen 2022.

Vaikuttaa siltä, että Kimpisen nurmella nähdään tulevana suvena varmasti kovakuntoinen hyökkäyksen syömähammas. Tervetuloa tekemään maaleja, Tommi!

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) (uutinen) UUSI (JIPPO)

Anton Kylkilahti (mv)

Miro Marin (p) (uutinen) UUSI (Atlantis FC)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Juuso Enbuska (kk) (uutinen)

Tommi Roponen (h) UUSI (MYPA)

Samu Suoraniemi (h) (uutinen)

Aleksi Sainio (h) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

PEPOn kausikortit kaudelle 2022 myynnissä nyt! Kausikortin hinta on 70€ (eläkeläiset ja opiskelijat 50€). Kausikortti on futisfanille aina yhtä mieluinen joululahja. Sen ostaminen tapahtuu helposti vaikka Smartumilla, Eazybreakilla, ePassilla tai vastaavalla tyky-setelillä!

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit