Topi Pasi tuo lilojen puolustukseen Ykkösen kokemusta!

Uusi vuosi ja uusi pelaajasopimus. PEPOn vuoden 2022 ensimmäinen ja kokonaisuudessaan 17. kiinnitys ensi kauden joukkueeseen on viime kaudella Ykkösestä täksi kaudeksi Kakkoseen tippuneen JIPPOn kapteeni Topi Pasi. Sopimus on kestoltaan vuoden pituinen.

“Ensimmäisen kerran PEPO otti yhteyttä viime kauden loppupuolella, ja neuvottelut lähtivät siitä etenemään” Pasi kuvailee sopimusneuvotteluja. “PEPO oli vielä tuolloin Kakkosen seura ja keskustelin samalla Ykkösen seurojen kanssa, koska halusin jatkaa Ykkösessä pelaamista. PEPOsta otettiin heti Ykkösen nousun varmistumisen jälkeen taas yhteyttä. Olen kuullut pelkästään hyvää seurasta ja organisaatiosta. PEPOlla oli tosi kova kiinnostus saada minut ensi kauden joukkueeseensa, joten siirto seuraan tuntui parhaalta vaihtoehdolta.”

25-vuotiaan Pasin luokanopettajan opinnot Joensuussa ovat edenneet kahden JIPPOssa vietetyn kauden aikana maisterivaiheeseen saakka. Itärajaa myötäilevän junarata vie keskuspuolustajan tarvittaessa vielä takaisin opintopaikkakunnalle, mutta muutto Lappeenrantaan tapahtuu jo nyt tammikuussa. “PEPOssa pystyy yhdistämään Ykkösessä pelaamisen ja opintojen suorittamisen loppuun Joensuussa” Pasi kehuu ratkaisuaan siirtyä liloihin.

185-senttisen kotkalaisen jalkapalloharrastus alkoi aikanaan Kotkan Nappuloista. Kuten Kotkassa on tapana, siirto satamakaupungin lippulaivaan KTP:hen tapahtui 11 vuoden iässä. KTP:n edustusjoukkuetta vuosina 2012 – 2018 edustanut Pasi pelasi seuran väreissä pääasiassa Kakkosessa ja Ykkösessä. Kotkalaisten vuoden 2015 Veikkausliiga-vierailun aikana hänelle kertyi kahdessa ottelussa yhteensä viiden minuutin verran kokemusta Suomen korkeimman sarjatason peleistä. Ykkösen pelejä uralle on kertynyt KTP:ssa ja JIPPOssa yhteensä 57 ottelun verran.

Joensuusta siirtyvä toppari tuo lilojen puolustukseen lisää pallollista osaamista. Joensuulaisten kahden viime kauden kapteeni on kentällä äänekäs pelaaja, joka pyrkii auttamaan ympärillään olevia pelaajia ja tuomaan johtajuutta kentälle. “Parin viime vuoden aikana olen kehittynyt fyysisesti ja parantunut etenkin oman boksin puolustamisessa. Pidän kyllä ääntä kentällä ja ohjaan kanssapelaajia. Puolustajana näkee kuitenkin kentän hyvin ja pyrin antamaan ohjeita koko jengille” Pasi kuvailee vahvuuksiaan.

Kausi 2021 päättyi uusvanhan pepolaisen Jirko Sorsan kanssa JIPPOn putoamiseen Ykkösestä. Joensuulaisseura ei onnistunut tekemään paluusta Ykköseen pysyvää, ja vauhtia haetaan jälleen vuoden visiitin jälkeen Kakkosen A-lohkosta. Mitä oppeja kausi 2021 tarjosi Pasille Ykkösessä säilymisen suhteen?

“Olen jo Kotkassa pelannut Ykköstä ja sarjan vaatimukset ovat sitä kautta tutut. Tulen uutena pelaajana PEPOon ja aion esimerkilläni nostaa päivittäisen tekemisen tasoa. Meidän täytyy olla kaikessa parempia. Ehkä viime vuonna osalle JIPPOn joukkueesta tuli yllätyksenä, miten vaativa sarja Ykkönen on. Kaikki on nopeampaa ja parempaa; vastustajajoukkueet ovat organisoidumpia. Asiat pitää tehdä vähän paremmin joka päivä. Ja tekeminen arjessa on se ainoa asia, johon voimme itse vaikuttaa” Pasi paaluttaa Ykkösen vaatimuksia.

 

PEPOn kausikortti kaudelle 2022 saatavilla täältä!

 

Uuden joukkueen harjoitukset ovat alkamaisillaan Visma Areenan katon alla. Myös kilpailulliseen ohjelmaan paluun tekevä Ykköscup alkaa jo 22.1. vieraspelillä JäPS:a vastaan. Kilpailullisten pelien alkaminen jo tammikuun lopulla saa Pasin nostamaan molemmat peukalot pystyyn. “Tulen tosiaan nyt uuteen paikkaan. Tammikuun joukkueharjoitukset sekä Ykköscup ovat varmasti osaltani osin totuttelua uuteen joukkueeseen. Onneksi saadaan heti pelit käyntiin kilpailullisilla peleillä Ykkösen joukkueita vastaan! Kaikki joukkueet varmasti kierrättävät ja testaavat pelaajia. Saadaan kuitenkin heti pelata pisteistä. Itse olen ainakin tyytyväinen, että uudestaan käynnistetty Ykkösen cup korvaa talven treenipelit” Pasi päättää.

Ykköscupin 2022 lohko B:n ohjelma Palloliiton sivuilla. B-lohkossa pelaavat PEPOn ohella JäPS, Gnistan ja Topin vanha seura KTP.

Tervetuloa liloihin, Topi!

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

 

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) (uutinen) UUSI (JIPPO)

Anton Kylkilahti (mv)

Miro Marin (p) (uutinen) UUSI (Atlantis FC)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Arttu Kotanen (p) (uutinen)

Roope Huhtala (p) (uutinen)

Nuutti Toiviainen (p) (uutinen)

Topi Pasi (p) UUSI (JIPPO)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Juuso Enbuska (kk) (uutinen)

Jeff Addai (kk) (uutinen)

Calvin N’Sombo (kk) (uutinen)

Tommi Roponen (h) (uutinen) UUSI (MYPA)

Samu Suoraniemi (h) (uutinen)

Aleksi Sainio (h) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

Yhteistyökumppanit