Vauhtikone Jeannot Esua siirtyy PEPOon!

PEPOn kokoonpano sai jälleen yhden palasen, kun Kanadan pääsarjan CPL:n FC Edmontonin riveissä viime vuodet pelannut kamerunilainen Jeannot Esua teki lilojen kanssa kauden 2022 kattavan sopimuksen. 25-vuotias kamerunilainen saapuu Lappeenrantaan ensi viikon aikana.

Oikealla laidalla usealla pelipaikalla  viihtyvä 178-senttinen Esua vaihtaa Kanadan toiseen lumiseen maisemaan. Euroopassa pelaaminen ja sitä kautta merkittävässä näyteikkunassa oleminen olivat ratkaisevia tekijöitä kamerunilaisen päätöksessä vaihtaa Kanadan pääsarjan pelit tulevan kauden Ykkösen koitoksiin.

“Siirto ei ollut missään nimessä helppo ratkaisu, sillä en ole pelannut Euroopassa aiemmin” urheilullinen laitapelaaja sanoo. “Kävin keskusteluja agenttini lisäksi myös PEPOssa pelaavan Zach Sukundan kanssa. Olen pelannut häntä vastaan aiemmin Kanadassa. Zach kertoi minulle joukkueen nousseen juuri Ykköseen ja hän kehui seuraa monin tavoin. Ykkösessä pääsen esittämään taitojani laajemmalle yleisölle. Näiden syiden  perusteella minä ja agenttini teimme päätöksen siirtyä Eurooppaan.”

Esua liittyi 19-vuotiaana kotimaansa Rainbow FC:n riveihin. Pelaajan matka jatkui seuraavana vuonna Yhdysvaltoihin, kun Esua siirtyi vuonna 2017 toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Orange County SC:n joukkueeseen. Kauden päätyttyä Esua palasi kotimaahan vanhan seuransa riveihin, mutta lyhyen Kamerunissa vietetyn ajan jälkeen Kanada ja FC Edmonton kutsuivat alkuvuodesta 2019. Kanadan korkeimmalla sarjatasolla Esua pelasi kolmen kauden aikana kaikkiaan 50 ottelussa, joissa hän viimeisteli yhden maalin ja tarjoili useita syöttöjä.

Näe Jeannot ja muut lilat ensi kesänä Ykkösessä ja hanki kausikortti kaudelle 2022!

PEPOn pelaajakoordinaattori Antti Sinkkonen on erittäin tyytyväinen uudesta PEPO-pelaajasta. “Jeannot on atleettinen, parhaiten oikeassa laidassa viihtyvä pelaaja. Hänellä on kaikki laitapelaajalle tarvittavat ominaisuudet: nopeus, kaksinkamppailuvoima, keskitystaito ja hän on vahva yksi vastaan yksi -tilanteissa. Lisäksi hän on hieno persoona ja sopii varmasti joukkueeseemme” Sinkkonen kuvailee.

Uusin PEPOn sopimuspelaaja on samoilla linjoilla Sinkkosen kanssa. “Juoksen laitaani väsymättä ja osallistun vahvasti hyökkäyspeliin. Hyökätessä pyrin luomaan tilanteita niin itselleni kuin joukkuetovereilleni. Suosikkipelaajani nuorena oli brasialialainen Cafu. Nykyään seuraan paljon englantilaisen Kyle Walkerin pelaamista. Minulla ja Walkerilla on paljon samoja ominaisuuksia” Esua kertoo omista esikuvistaan.

Suomen miesten maajoukkue pelasi vasta  viime kesänä ensimmäiset EM-kisansa. Esua ei suoraan osaa nimetä ketään suomalaista jalkapalloilijaa, mutta hän on jo saanut kuulla vinkkejä uudesta kotikaupungistaan. “Minun täytyy olla rehellinen ja sanoa, etten tiedä paljoakaan suomalaisesta jalkapallosta. Tietysti tiedän PEPOn noususta Ykköseen ja  että fanit ovat tiukasti joukkueen tukena. Olen kuullut Lappeenrannan olevan kaunis ja viihtyisä paikka asua. Kaupungissa pitäisi kuulemani mukaan olla runsaasti ulkoilumahdollisuuksia.”

Kamerunilainen laitapelaaja esiintyy ensimmäistä kertaa PEPOn riveissä Ykkösessä loppukeväästä, kun Ykkönen pyörähtää vihdoin käyntiin. Esua kertoo, että hänen tavoitteensa tulevalle kaudelle on lyödä läpi uudella mantereella ja olla siten yksi PEPOn sekä Ykkösen parhaista pelaajista. “Yhdessä joukkueena voimme varmasti PEPOn kanssa saavuttaa paljon asioita ja päästä seuraavalle tasolle. Let’s get the job done!” Esua päättää.

Ykkösen joukkueet, teitä on varoitettu. Jeannot Esua on pian täällä. Bienvenue à PEPO; welcome to PEPO, Jeannot!

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

 

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) (uutinen) UUSI (JIPPO)

Anton Kylkilahti (mv)

Craig Hill (mv) (uutinen)

Miro Marin (p) (uutinen) UUSI (Atlantis FC)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Arttu Kotanen (p) (uutinen)

Roope Huhtala (p) (uutinen)

Nuutti Toiviainen (p) (uutinen)

Topi Pasi (p) UUSI (JIPPO) (uutinen)

Joel Laitinen (p) (uutinen) UUSI (SJK Akatemia)

Valtteri Maijanen (p) (PEPO P17) (uutinen)

Akseli Junnikkala (p) (PEPO P17) (uutinen)

Jeannot Esua (p) UUSI (FC Edmonton, Kanada)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Juuso Enbuska (kk) (uutinen)

Jeff Addai (kk) (uutinen)

Calvin N’Sombo (kk) (uutinen)

Eelis Heimonen (kk) (PEPO P17) (uutinen)

Juho Enbuska (kk) (PEPO P17) (uutinen)

Tommi Roponen (h) (uutinen) UUSI (MYPA)

Samu Suoraniemi (h) (uutinen)

Aleksi Sainio (h) (uutinen)

Markus Koistinen (h) (uutinen)

Irfan Sadik (h) UUSI (uutinen) (Onisilos Sotira, Kypros)

Nikke Veikkanen (h) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit