Zachary Sukunda PEPO:n uusin pelaaajahankinta

PEPO ja 25-vuotias kanadalainen Zachary Sukunda ovat solmineet ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. Sukunda pelasi viime kaudella Ykköstä Ekenäs IF:n riveissä.

Ottawassa syntyneelle Sukundalle kertyi Ykkösessä yksi maali 19 ottelussa. EIF sijoittui sarjassa lopulta neljänneksi Guillem Santesmasesin johdolla. Sukunda näkee PEPO:n olevan sopiva seuraava askel hänen urallaan.

– Olen innoissani liittymässä PEPO:n riveihin. Olen keskustellut paljon valmennuksen ja johdon kanssa. Vakuutuin heidän projektistaan ja haluan olla siinä mukana. Suurin vaikuttava tekijä siirtooni oli seuran kunnianhimo. PEPO on tunnettu ja kunnioitettu seura Suomessa, kehuu Sukunda.

Aiemmin Sukunda on pelannut myös Ranskassa, Kanadassa, Australiassa ja Ruotsissa. “Zach” kertoo vieraskoreasti viihtyneensä parhaiten urallaan Suomessa. Hän saapuu Lappeenrantaan helmikuun lopussa.

– Olen matkustanut paljon jalkapallon perässä. Eurooppaan saavuin ensimmäisen kerran AJ Auxerren akatemiaan, josta siirryin takaisin kotimaahani pelaamaan Montrealiin. Sieltä tieni vei Ruotsiin Umeå FC:hen, mikä oli hieno kokemus. Sain myös mahdollisuuden pelata Australiassa kauden verran, mutta se ei ollut oikea askel urani kannalta. Taso oli siellä paljon heikompi kuin Euroopassa. Sen jälkeen palasin kotimaahani ja sain kunnian olla kanadalaisen pääsarjajoukkueen Halifax Wanderesin ensimmäinen pelaajahankinta sen historiassa. Sitten sainkin sopimuksen Suomesta EIF:stä, jossa pelasin viime kauden, kertoo Sukunda.

175-senttinen taskuraketti on viime kausina pelannut pakkina ja laiturina niin oikealla kuin vasemmalla. Viime kaudella hän pelasi suurimmaksi osaksi oikeana laiturina.

– Olen viihdyttävä pelaaja, joka on taitava ja energinen. Teen kovasti töitä molempiin suuntiin ja uskon, että esimerkillinen työntekoni tarttuu myös joukkuekavereihini, kertoo Sukunda.

PEPO:n valmennustiimi Janne Muhlin ja Marko Kailan johdolla vakuuttuivat Sukundan sopivan hyvin joukkueeseen tarkkailtuaan ja analysoituaan tämän tarkasti. Sukunda tulee aiheuttamaan kilpailua koko ryhmässä pelaajan monikäyttöisyyden vuoksi.

– Odotamme hänen olevan johtava pelaaja joukkueessamme. Hänellä on oikeastaan kaikki ominaisuudet, joita toivoimme hyökkäävältä pelaajalta; dynaamisuutta, korkea taitotaso sekä kova työmoraali. Zach on molempijalkainen ja hyvä ohittamaan 1vs1 tilanteissa. Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan usealla pelipaikalla, mikä antaa vaihtoehtoja pelaamiseemme, kommentoi valmennuskaksikko.

Yhteistyökumppanit