Aika-ajo syksyn starttiin

PEPO kohtaa perjantaina Karhulassa paikallisen Peli-Karhut kevätkauden päättävässä ottelussa. Joukkueet majailevat taulukossa tasapisteissä sijoilla kolme ja neljä. Panoksena on siten kolmas ”lähtöruutu” syyskauden sarjaan. Molemmat jengit ovat ensimmäisessä kohtaamisessa ottaneet täydet pisteet Kultsulta, Sudet Akatemialta, PaPelta ja KoPalta. PeKan oli tyytyminen tasuriin STPS:n kanssa ja PEPO pelasi tasurinsa IPSin kanssa. ”Tilastotappio” PeKalle tuli Jäntevää vastaan ja PEPOlle Peltirumpu -pelistä. Mikkeliläisiä vastaan kumpikaan joukkue ei löytänyt ensiyrittämällä oikeita lääkkeitä.

PeKan oma rosteri koostuu pääasiassa 90-luvulla syntyneistä pelaajista. Varsinkin puolustus ja maalivahti ovat nuoria. Varttuneemmat omat pelaajatkin ovat 80-luvun lopun tuotosta. Pienen pikantin lisän tuovat satunnaiset, mutta PeKalle varmasti tärkeät, KTP -avut. Niidenkin osalta lienee sellainen tilanne, että nuoremmat sieltäkin tulevat PeKaan ja äijä -osasto menee Jäntevään. Mainittakoon sellainenkin asia, että kun PeKa äsken yllättäen hävisi Jäntevälle – minkä seurauksena PEPO meni PeKan ohi taulukossa kolmanneksi – Jäntevä sai KTP:sta uusia pelaajia, kuten pepolaisille tutun Joni Ruuskasen, joka täräytti siinä pelissä hattutempun.

Itseasiassa PeKa muistuttaa todella paljon PEPOa ikärakenteeltaan. Lisäksi PeKan vahvuuksia lilojen tavoin taitavat olla joukkueen tietty tasaisuus, hyvä kunto ja ratkaisijoiden löytäminen laajalla rintamalla. Yllättäen pelikarhujen pelit ovat noudattaneet usein samaa kaavaa. Vastustaja on dominoinut ensimmäistä jaksoa, mutta PeKa on vienyt toisen ja tullut monta kertaa tappioasemasta ohi. Myös pelitapa on kohtuu monipuolinen. Palloa toimitetaan vastustajan maalin edustalle vapareiden, kulmien ja normikeskitysten lisäksi sivurajaheitoillakin. Toisaalta keskikentältä mielellään pistetään juoksupallo vastustajan puolustuslinjan väliin tai taakse.

PEPOn asiat ovat hyvin, mutta kuten on nähty se ei vieraspeleissä takaa mitään. Jalkapallomaallikkona sitä kantaa aina huolta siitä, miten kovaa harjoittelevat pelaajat muistavat omalla ajallaan huolehtia myös levosta ja palautumisesta. Mielialat ovat ratkaisevassa osassa, koska kuntopuoli meillä ei petä. Kultsupelin ensimmäisen jakson keskittymisen kun voisi monistaa ja aina pitää niin avot. Puntit ovat siis tasan ennen peliä ja voitto maistuisi molemmille. Parhaansa antaminen kyllä riittäisi ja kävi perjantain pelissä miten tahansa kokonaisuudessaan kevätkausi on ollut liloilta peli-ilmeeltään erittäin positiivinen esitys erityisesti kotilinnakkeessa Kimpisessä. Siihen vain nyt Karhulasta kirsikka kakun päälle!

5.7 Pe 19.00 Karhula PeKa – PEPO

Yhteistyökumppanit