Derbykiimaa Kimpisellä

Torstai-iltana Imatran intiaanit (IPS) purkautuvat Ukonniemen suurtiipiistään ja hyökkäävät PEPOn linnakkeeseen Fort Kimpiseen. Mutta ei hätää. Lila-armeija on valmiina ja ratsuväki odottaa. Suuren mielenkiinnon kohteena ovat vastustajan vanhat soturit Tero Nieminen, Pasi Hovi ja Jani Jokela. Yltävätkö he nyt sankaritekoihin vanhaa seuraansa vastaan, kun kahdelle viimeksi mainitulle ei mitaleita urotöistä viime vuonna Lappeenrannassa kauden päätteeksi jaettu.

IPSin avaus on paperilla varsin vahva, jos on pelaamassa. Em. herroista oli edellisestä pelistä Jokela pois ja Hovi & Nieminen vaihdettiin toisen jakson alkupuolella nuorempiin miehiin. Säästeltiinkö energioita PEPO –peliin vai onko miehillä vaivoja? Mutta paperia IPS ei ole muutenkaan. Talvista harjoituspeliä – jonka PEPO voitti – ei kannata liiaksi muistella, koska toiselle jaksolle IPS vaihtoi melkein koko kentällisen. Eka jakso päättyi tasan. Lisäksi ko. pelistä olivat Hovi ja Jokela pois ja vastaavasti JIPPOn Samu Suoraniemi pelasi (ja maalasi IPSin ainokaisen).

Molemmat joukkueet ovat kohdanneet SavUn kotona. Sen IPS hävisi 0-1 ja PEPO 0-3. Molemmat ovat kohdanneet lisäksi Sarkolassa Akatemian. Sen taas IPS voitti 0-1 ja PEPO 1-3. IPS kaatoi 4-0 Jäntevän ja PEPO 4-0 KoPan. IPS hävisi maalilla MiKille ja PEPO voitti maalilla PaPen. Kaikki merkit viittaavat erittäin tiukkaan peliin. Pelillisesti puntit ovat avauksien osalta ehkä tasan, mutta yksi heikko lenkki IPSillä saattaa olla. Jos negatiivisuus ja huutelu pääsevät joukkueessa roihahtamaan yli, tunnekontrolli saattaa mennä.

PEPOlta oli edellisestä pelistä pari miestä pois. Jos hyvin käy, kaikki ovat tyrkyllä kokoonpanoon torstaiksi. Toivottavasti yleisökin löytää paikalle. Kimpisessä on kiva kuppi-istuimessa katoksen alla peliä katsella, juoda kahvia sekä syödä pullaa ja/tai makkaraa. Tuttuja pelaajia on kentällä varmasti kaikilla – ovathan pelaajat vastustajankin leirissä viljalti lappeenrantalaisia. Säätilaan kannattaa varautua sopivalla pukeutumisella. Tätä kirjoittaessa ei ole hellettä katsomoon luvassa, mutta ei haittaa. Kentällä käydään sitäkin kuumempi kamppailu Etelä-Karjalan herruudesta.

Torstaina 23.5. miesten kolmosen kotiottelu PEPO – IPS (Imatra) Kimpisessä klo 19.00.

Yhteistyökumppanit