Ennakko: Kausi alkaa vieraissa – uppoaako Atlantis?

Toukokuu vaihtuu kesäkuuksi huomenna tiistaina 1.6. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lilapaidat matkustavat pääkaupunkiseudulle Atlantis FC:n vieraaksi avaamaan Kakkosen A-lohkon kautensa. A-lohko käynnistyi viikonloppuna jo kolmen ottelun merkeissä, mutta PEPO pääsee vasta tiistaina viheriölle näyttämään sen, minkälainen timantti ylipitkäksi venyneellä harjoituskaudella on saatu hiottua.

Kakkosen B-lohkosta täksi kaudeksi A-lohkoon saapunut Atlantista on ennakoitu mm. PEPOn päävalmentaja Janne Muhlin toimesta uuden lohkonsa nousukahinoihin. Viime kaudella viidenneksi lohkossaan sijoittunut ja kauas lohkon pystyyn harjanneesta Klubi 04:sta jäänyt helsinkiläisjoukkue vaihtoi monen muun joukkueen tavoin talvella valmentajaansa. Uusi pääkäskijä Tommi Ekmark toi mukanaan useita itselleen tuttuja pelaajia viime vuonna valmentamastaan MiPK:sta. Atlantis ei ole ainoa joukkue, jonka valmennuksessa Ekmark on mukana. Huuhkajien EM-kisat ja niiden valmistava leiritys vaatii entisen maajoukkueen maalivahdin Antti Niemen läsnäoloa ja täten Ekmark palkattiin Atlantiksen lisäksi myös Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n valmennustiimiin tämän kauden kattavalla sopimuksella.

Atlantis on kevään harjoitusotteluissa asettunut kentälle useimmiten muotoon 4-3-3 ja panostanut vahvasti transitioihin. Joukkue jättää useampia taitavia hyökkääjiään ylös odottamaan vastaiskun mahdollisuutta. Pallo pyritään toimittamaan näille hyökkäyksen taitureille (mm. Aboubakar Diakite ja ikinuori Obi Metzger) usein hyvin suoraviivaisesti. Puolustuksen keskustaa miehittää Ekmarkin identtisen veljeskolmikon toinen (vai kolmas?) veli Miika, ja hänen takanaan maalia vartioi tämän kauden hankinta Sammy N’Djock. Kamerunilaisella veskarilla on Kakkosessa pelaavaksi pelaajaksi erittäin rikas CV kansainvälisessä seurajalkapallosta, ja hän on pelannut myös Lannistumattomien Leijonien maajoukkueessa kolme kertaa vuosien 2013 ja 2014 aikana. Keskikentälle joukkueella on asettaa Mikkelistä mestariaan Helsinkiin seurannut Antti-Pekka Kesonen sekä hiljattain Somalian maajoukkueen mukaan kutsun saanut nuori Mohamed Fahad.

Kreikan rikkaasta tarustossa esiintyvältä myyttiseltä mereen uponneelta mantereelta nimensä napannut helsinkiläisseura ei osallistunut PEPOn tavoin kevään aikana pelattuun Kakkosen Cupiin. Punapaidat ovat pelanneet viimeisissä harjoituspeleissään mollivoittoisesti. Toukokuun alussa kaatui vielä Kakkosen B-lohkon HJS numeroin 2-0, mutta viimeisestä kahdesta kauteen valmistavasta ottelusta tuloksena olivat 1-4 vierastappio KäPalle ja vierastappio 0-1 Ilves/2:lle. Tiistaina selviää se, säästivätkö lohkon ennakkosuosikkeihin laskettavat atlantislaiset vain paukkuja kauden avaukseen?

Pukinmäen liikuntapuistossa pelattava ottelu alkaa klo. 19:00. Valitettavasti otteluun ei ole striimiä saatavilla, joten lähetystä ottelusta toivova joutuu ottelun ajan tarkkailemaan vain omaa verenpainettaan ja/tai valkoisia rystysiään. Epämääräistä liveseurantaa on luvassa PEPOn Twitter-tilin kautta. Stressileluksi PEPOn mediatiimi suosittelee kauden 2021 kotiotteluiden kausikorttia, jonka voit hankkia täältä. Tätä kirjoittaessa ei ole selvillä se, saako isäntäjoukkue ottaa katsomoon enempää yleisöä kuin 50 henkeä. Vierasotteluun matkaavien ja pääkaupunkiseudulla asuvien etä-PEPO-kannattajien kannattaa selvittää tämä yksityiskohta vielä ennen otteluun lähtemistä.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

 

Kausikortit kaudelle 2021 myynnissä NYT verkkokaupassa!

 

PEPOn kauden 2021 Kakkosen otteluohjelma.

Yhteistyökumppanit