Ennakko: Valmistautuminen kauteen jatkuu lauantaina Lahdessa

Viikonloppuna Joensuusta harjoitusta pelikuvioihinsa hakeneet lilat matkaavat lauantaina 27.3. Lahden Reippaan vieraaksi. Kakkosen sarjakauden alkuun on enää vajaan  kuukauden verran aikaa, joten valmistautumisaikaa alkaa olla enää rajallisesti.

Sunnuntaisesta 4-1 tappiosta Ykkösen JIPPOa vastaan merkittävimpänä antina jäi käteen kokeilu viiden puolustajan linjasta. Yhdellä ylimääräisellä puolustajalla miehitettyä omaa rangaistusaluetta saatiin suojeltua pääasiassa hyvin. Kaksi vastustajan maaleista tuli rangaistuspotkuista ja yksi oli Nuutti Toiviaisen epäonnekseen omaan maaliin ohjaama osuma, joten tappiolukemat olisivat voineet olla suotuisammissa olosuhteissa sunnuntaista maltillisemmat. Hyökkäyksiin lähteminen oli vastavuoroisesti aiempia otteluita kankeampaa, sillä extra-pelaajan siirtyminen puolustuslinjaan kavensi syöttövaihtoehtojen määrää keskialueelta. Toisella puoliajalla PEPOn puolustuslinjaa nousi hieman ylemmäs verrattuna ensimmäiseen jaksoon. Koko joukkue oli täten kompaktimpi ja peliä pystyttiin jopa hallitsemaan loppua kohden useamman vaihdon tehnyttä kotijoukkuetta vastaan. Ilahduttavaa ottelussa oli se, että Suomen Cupissa PK-35:a kärsitystä 0-3 tappiosta loukkaantumisen takia pois ollut Nikke Veikkanen pelasi jälleen reilun vartin ajan ottelun lopussa. Kentällä nähtiin myös Suomeen palannut ja karanteeninsa kärsinyt Milos Josimov. Tuore pepolainen Zachary Sukunda ei malttanut odottaa Kakkosen kauden alkua, vaan teki ensimmäisen maalinsa lilapaidassa jo toisessa ottelussaan hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

Viime kauden A-lohkosta toisilleen tutut vastustajat lähtevät harjoitusotteluun hieman eri lähtötelineistä. Lahden Reipas ei osallistunut lainkaan Kakkosen Cupiin, jonka PEPO pelasi finaalia lukuunottamatta lävitse. Harjoitusottelut perinteikäs lahtelaisseura aloitti ennen liloja: 17. tammikuuta miteltiin 2-2 tasapeli JäPS:a (lue tästä PEPOn ja JäPSin Kakkosen Cupin kohtaamisesta) vastaan. Tämän ottelun jälkeen lahtelaiset pelasivat helmikuiset tasapelit Atlantis FC:a  (1-1) ja SalPaa (2-2). Maaliskuun molemmat harjoitusottelut ovat päättyneet voittoihin. Ensin 13. maaliskuuta kaatui täksi kaudeksi Kakkosen A-lohkoon noussut PeKa (PEPOn Kakkosen Cupin PeKa-otteluraporttiin tästä) puhtaasti 3-0. Viikkoa myöhemmin lahtelaiset nujersivat niin ikään harjoituskauden neljännen A-lohkon kiistakumppaninsa, kun MiPK paketoitiin 2-0 lukemin. Huomattavaa on se, että lahtelaiset ovat pelanneet kaikki harjoituspelinsä turvallisesti mastokaupungin rajojen sisäpuolella. Maaleja joukkue on tehnyt tasaisin varmasti joka ottelussa ja tuloksellisesti trendi on ollut nouseva. JäPS-peli oli ensimmäinen ottelu valmennusvastuun täksi kaudeksi Pertti Järviseltä perineelle Tommi Kautoselle, ja tuloksista päätellen oppi harjoituksissa on mennyt perille. “Auge” Kautonen (9 pelattua A-maaottelua) on itsessään jo suomifutiksessa tunnettu nimi, sillä pelaajauransa jälkeen hän on valmentanut vaihtelevin tuloksin niin Suomen U21-maajoukkuetta, KooTeePeeta, FF Jaroa, kotikaupunkinsa lippulaivaa FC Lahtea ja viimeisimpinä seinäjokista SJK:a. Vielä isomman nimen Kautonen onnistui houkuttelemaan rinnalleen täksi kaudeksi Reippaaseen, kun itse Kuningas Jari Litmanen lupautui mukaan avustamaan joukkueen valmennuksessa.

Ennen Kautosen ja kuninkaan Kisapuistoon saapumista PEPO ja lauantain ottelun isännät pelasivat kolmesti vastakkain Kakkosen kauden 2020 aikana. Ensimmäinen kohtaaminen elokuisessa Kisapuistossa päättyi kotijoukkueen 4-1 voittoon, kun Alieu Ceesay oli katsellut punaista korttia ottelun 53. minuutilla. Samu Suoraniemi rikkoi lilojen kuparisen ottelun lisäajalla. Tähän otteluun päättyi myös PEPOn päävalmentajaksi kaudeksi 2020 tulleen Gabri Xatartin vetovastuu joukkueesta, ja Janne Muhli korvasi espanjalaisen jo heti seuraavassa ottelussa Kultsua vastaan. Osa revanssista lahtelaisista saatiin Kimpisen mutavelliksi muuttuneella nurmimatolla 10. syyskuuta, kun Muhlin luotsaama PEPO oli parempi Markus Koistisen ja Leon Auguston maaleilla. Ottelu jäi voiton lisäksi 258 lipun Kimpiselle ostaneen mieliin myös sen vuoksi, että Lappeenrantaa pieksi varsin raju syysmyrsky. Lokakuussa lilat pyyhkivät kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun lopullisesti mielistään, kun Sammonlahden tekonurmella PEPOn voittolukemat olivat 90 minuutin jälkeen 6-0. Täysin ylivoimaisen kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat edellisessä keskinäisessä ottelussa osuneen Leon Auguston lisäksi Eetu Suoraniemi, Milos Josimov sekä kahdesti maalannut Nikke Veikkanen. Ottelun neljäs maali merkittiin Lahden Reippaan omaksi maaliksi.

Joukkueet kohtaavat toisensa klo. 14:00 alkavassa ottelussa Lahden legendaarisessa Kisapuistossa. Henkilöauton omistavien tai linja-autoa taikka junaa vierasreissun tekoon hyödyntävien PEPO-fanien kannattaa vain purra hammasta ja odotella parempia aikoja kotona, sillä ottelu pelataan koronarajoitteiden takia ilman yleisöä. Livelähetystä harjoitusottelusta ei valitettavasti näillä näkymin ole saatavilla.