FC Peltirumpu – PEPO 1-0 (0-0)

Hyvä peli – huono tulos. Maalinteko tökki. Muuten homma toimi kyllä. Paikkoja oli molemmilla tehdä useampikin maali. Jo ensimmäisellä minuutilla Rumpu sai PEPOn keskialueen harhasyötöstä hyökkäyksen ja Jirko Sorsa joutui siinä esittämään kaksoistorjunnan vastustajan maalinteon estämiseksi. Kolmen minuutin kohdilla avaukseen noussut Mavin Viisainen ampui rangaistusalueen takaa hyvännäköisesti vähän ohi vastustajan maalin. Kuusi minuuttia pelattu ja vastustajan Jukka-Pekka Laherto loukkaantui ja joutui jättämään kentän.

Kahdeksan minuutin paikkeilla nähtiin ensimmäinen lukemattomista Rummun nousuista oikealta puolen heistä katsoen. Nousuja mestaroi Toni Marttila, joka oli todella hyvällä jalalla liikkeellä. Ensimmäinen nousu johtaa Rummun kulmaan, josta syntyi hyvännäköinen vastahyökkäys PEPOlle. Mikko Kuninkaan syöttö poikki kentän Jussi Vainikalle vain ei osunut ihan askelmerkeille. Pian Eetu Suoraniemi esitti ensimmäiset kikkakuvioonsa kahvittaen rumpupuolustusta. Jussi pääsi nokikkain lähitaisteluun vastustajan maalivahdin kanssa, mutta ei aivan onnistunut pahanteossa.

12-20 minuuteilla nähtiin vaarallisimmat hyökkäykset Rummulta – kaikki oikealta em. Marttilan toimesta. Keskittämäänkin pääsivät, mutta PEPOn puolustus kesti. Tämän jälkeen PEPO puolestaan sai pari hyökkäystä aikaiseksi. Ensimmäisessä Samu Kauppila toimitti pallon maalille, mutta hyökkäyksen päättäjää ei tavoitettu työpaikalta. Sitten Eetu ajoi sisään vastustajan laatikkoon ja olisi ehkä voinut laukoa itsekin, mutta syötti vielä Kunkulle. Ei maalia siitä, mutta kulma kuitenkin. Kulma annettiin ruuhkan yli ja Karttusen Tomi palauttaa pallon vaara-alueelle, mutta ei osu se pallo sopivasti omille.

Vain minuutti ko. kulmatilanteesta ja Karttusen Tomi putsasi vastustajan ampuman pallon maaliviivalta. Siinä kohti Rumpu oli ensimmäisellä jaksolla lähimpänä onnistumista. Seuraavaksi toisessa päässä Suoraniemen pujottelu katkaistiin kamppaamalla ja PEPO sai vaparin vasemmalta hyvästä paikasta. Jälkitilanteessa Markus Koistinen pääsi ampumaan ruuhkan takaa ja nyt oli Makella ja monella muullakin korkeus kudeissa kohdillaan – meni vain tolpan väärältä puolen. Viimeisen vartin aikana Rummulla oli vapaapotku hyvästä paikasta ja yksi puolittainen läpiajo oikealta, mutta Jirko Sorsa maalissa kesti.

Kun toista jaksoa oli pelattu reilut viisi minuuttia, Rummun nousu oikealta päättyi tolppalaukaukseen. Toiset reilut viisi minuuttia ja Eetu antoi loistavan keskityksen Juntusen Peetulle, joka tuli vauhdilla palloon, mutta puskun onnistuminen jäi muutamista senteistä kiinni. Vastustaja hyökkäsi heti perään oikealta, mutta Jikke torjui. Toinen yritys samalta laidalta johti keskitykseen maata myöten, mutta rumpuhyökkääjän liuku siihen ei ihan osunut kohdalleen. Läheltä piti –tapaus kuitenkin. 60 minuutin jälkeen Rumpu ”vaihtoi laitaa” ja vaarallisimmat hyökkäykset tulivat jatkossa vasemmalta.

Puolen tunnin hujakoilla Kunkku kävi välissä keskittämässä vastustajan maalille, mutta keso meni kaikista ohi. Jikke joutui pian vuorostaan toisessa toisessa päässä torjuntatehtäviin. Sen tilanteen perään uusi Rummun vasemman laidan nousu ja keskitys siitä torjuttiin kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta Rumpu ampui ylähirteen. Kellon osoittaessa 65 minuuttia, Eetu nousi keskeltä ja selkeästi merkitty mies kaadettiin jälleen. PEPOlle vapari, jonka jälkitilanteessa Kunkku pääsi ajamaan vastustajan laatikkoon pallon kanssa ja ampumaankin, mutta maalivahti sai sen kiinni.

Kymmenen minuuttia edellisestä paikasta ja PEPOlla oli uusi show Rummun rangaistusalueella. Palloa siirrellään mieheltä toiselle ja vetojakin tulee, mutta puolustus peitti ne. Viimeinen syöttö viuhui maalin editse kenenkään yltämättä palloon. Siinä oli jotenkin jo se meidän maali ilmassa, mutta kuten usein käy: Jos et itse tee, kaveri tulee ja tekee. Seuraavassa hyökkäyksessä nähtiin Jussi-Pekka Rämän sooloesitys. Hän nousi pallon kanssa vasemmalta ja kurvaili kaistalla aikansa ja heitti sitten hieman yllättäen korkean laskevan kaaripallon koko porukan yli ja se painui vastustamattomasti yläriman kautta sisään. Peli 1-0 Rummulle kun noin 77 minuuttia oli pelattu.

PEPO kävi malttamattomasti takaa-ajoon ja liian monta kukkupalloa heitettiin pitkänä ilmateitse Rummun puolustukseen, jossa kokenut paljosta pallon puskemisesta kaljuuntunut topparipari kyllä hoiteli ne. Loppuhetkien vapaapotkuihin tuli jo Jikkekin hyökkääjien avuksi. PEPOn ensimmäisiä vetoja maalin suuntaan saatiin odottaa yliajalle asti. Kunkku ja viime hetkiksi peliin vaihdettu Ville Vanttaja missasivat paikkansa. Kunkun vedon otti moke kiinni ja Ville ampui oikealta ohi. Sankarin viitta ei tällä kertaa kelvannut kenellekään.

Kiistämättä Rumpu karvan verran parempi oli, mutta peli olisi voinut silti päättyä toisinkin. PEPO puolusti kuitenkin taidolla ja tuurilla. Luottotopparit olivat toki loukkaantumisen ja sairastelun takia pois, mutta vastustajaltakin puuttui Kouvolan paras maalivahti ”Mänty” maalista ja Laherto loukkaantui siihen heti alkuminuuteille. Eli homman luonteeseen kuuluu se, että dreamteam on harvoin avauksessa millään joukkueella. Lisäksi Nikoa ja EK:ta tuuranneet Samu ”Vellu” Mononen ja Tomi hoitivat loistavasti tonttinsa. Jirko hoiteli loput sitä yhtä onnekasta lokkia lukuun ottamatta.

2 – SAMU KAUPPILA
5 – MARKUS KOISTINEN 75′ 5 – MARKUS KOISTINEN
6 – IIVO JAAKO 90′ 22 – VILLE VANTTAJA
9 – EETU SUORANIEMI 68′ 19 – ABENEZER ELORANTA
16 – TOMI KARTTUNEN
17 – SAMU MONONEN
18 – MAVIN VIISAINEN 58′ 23 – JUUSO ETELÄPÄÄ
24 – PEETU JUNTUNEN
25 – MIKKO KUNINGAS
28 – JUSSI VAINIKKA 84′ 11 – ILJA TARTAKOVSKIY
1 – JIRKO SORSA

Yhteistyökumppanit