FC Peltirumpu – PEPO 1-0 (1-0)

PEPOlla oli ensimmäisellä jaksolla paikkansa, mutta ei maistunut. Rumpu sai johtoon päästyään pienen hurmoksen päälle. Lilojen lataus ja keskittyminen eivät olleet kohdallaan. Suoritustaso ailahtelee vieraspeleissä vielä liiaksi.

Niin. Positiivisista asioista aloittaaksamme Lehtomäen stadion oli iloinen yllätys. Tekonurmi on hyvän kokoinen ja alusta pelaajien kommenttien mukaan ihan ok. Rummun kotikentälle oli lisäksi rakennettu uusia pukukoppeja, katsomotiloja jne. Positiivisia olivat fiilikset muutenkin pelin alla molemmissa leireissä. PEPOlla ehkä sitten STPS -voiton jälkeen liiankin luottavaiset tunnelmat, sillä ahdistamaan alkoi heti pillin vihellyksestä. Rumpu kun kävi oitis hyökkäämään ja ihan heti oli nähtävissä, että helppoa peliä odottaneet saavat pettyä. Mutta ihan normihommiahan sen pitäisi olla, että naapuri tulee vuorollaan eikä mikään ahdistuksen aihe?

Negatiivista oli PEPOlla kaikki vähistä huudoista pelaajien ilmeisiin asti. MUTTA. Hetken näytti siltä, että homma meneekin käsikirjoituksen mukaan. Vain viisi minuuttia (pelikello näytti neljää, mutta se käynnistyi myöhässä) ja Sergey Afanasyev kaadetaan rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Viisi rankkaria kevään mittaan sisään ampunut Peetu Juntunen epäonnistui kuitenkin ensimmäisen kerran ja pieni ahdistus vieraiden leirissä kasvoi ja kotijoukkueen into vastaavasti nousi entisestään. Seuraavan kymmenen minuutin aikana nähdään kaksi Peltirummun vaparia ja kolme kulmaa, joista kolmannen Jani Suuronen pukkaa sisään.

PEPO lähti kyllä vimmatusti hakemaan kuittausta ja paras yritys nähdäänkin vain kaksi minuuttia takaiskusta, kun pikkuveli Aleksi Ikonen keskittää vasemmalta ja isoveli Samu puskee tolppaan. Loppujaksolla erikoistilanteet tulevat lähinnä PEPOlle ja puolittaisia rakennettuja paikkoja tulee useita, mutta nimekäs nelikkomme Ikoset, Sergey ja Toni Tanninen eivät saaneet onnistumisia tiistaina paikoistaan. Ahdistus sen kuin kasvoi pelin vanhetessa. Me kun lilaleirissä taisimme luulla, että olemme jotain ennakkosuosikkeja…

Toisen jakson alkaessa odotukset olivat korkealla, koska uskoimme juoksevamme vastustajan yli. Pitkään yhdessä pelannut rumpujoukkue kuitenkin osasi ajanpeluun ja pelin rikkomisen. Lisäksi he myös ajoittan pelasivat pallollista peliä näyttävästi. Pitkää palloa tyhjään tilaan ja sitten vaan pidetään sitä ja pallo taas yli aitojen, kun vähän hengästyttää. Keskikenttää dominoi mielensä mukaan liigaakin pelannut Pulkkisen Heikki rytmittäen peliä ja jakaen namusyöttöjä. Lopussa hurmos auttoi rumpaleita jaksamaan väsymyksen yli.

Ei mitään pois vastustajilta. Hieno esitys heiltä. PEPOn pieni toive nousta vielä tällä kaudella haastaamaan jostakin merkityksellisestä kärsi kuitenkin kovan kolauksen. Katse siirtyy monessa mielessä jo seuraavaan kauteen. Kolmivuotisen projektin ensimmäisen vuoden puoliväli lähestyy ja ensi vuonna pitäisi olla jo varteenotettava nousijakanditaatti. Nyt ei olla sitä vielä. Se tiistaista jäi käteen ja siksi tappio oli niin kirvelevä. Loppukaudesta vaaditaan hyvää ryhtiä niiltä, jotka haluavat ensi kaudella vielä olla mukana.

12 – MATS MALINEN, VAROITUS 87′
2 – ANSSI VANHALA, VAROITUS 53′
4 – NIKO PYYHTIÄ, VAROITUS 90’+4′
15 – SAMU IKONEN, VAIHTO 45′ –> 19 – ABENEZER ELORANTA
10 – TONI TANNINEN
17 – SAMU MONONEN
18 – ALEKSI IKONEN, VAROITUS 48′
21 – SERGEY AFANASYEV, VAIHTO 77′–> 26 – RIKU HEDMAN
22 – VILLE VANTTAJA, VAIHTO 45′ –> 5 – MARKUS KOISTINEN
24 – PEETU JUNTUNEN
27 – JERE PULLI

Yhteistyökumppanit