Janne Muhli väistyy päävalmentajan paikalta kauden päätteeksi

PEPO:n miesten edustusjoukkuetta 2,5 vuotta päävalmentanut Janne Muhli siirtyy kauden 2023 pääteeksi vastaamaan PEPOn vanhimmista juniori-ikäluokista. Muhlin tällä erää viimeinen ottelu PEPOn edustusjoukkueen peräsimessä on tulevana lauantaina 8.10. kauden päätösottelussa Pargas IF:ää vastaan.

PEPO:n oman juniorien pelaajapolun kasvatti sekä juniori-ikäluokkien valmennuspolun läpikäynyt Janne liittyi miesten edustusjoukkueeseen kakkosvalmentajaksi 2020 kauden alussa espanjalaisen Gabri Xatartin tiimiin. Elokuussa 2020 joukkueen suoritustason ollessa pettymys, vapautettiin Garbi tehtävistään, ja Janne otti ennakkoluulottomasti vastaan päävalmentajan roolin 29-vuotiaana.

Hienoisena yllätyksenä Jannen johdolla joukkue nousikin sarjan putoamisviivan läheltä sarjan kärkiryhmään, menettäen vain muutamia pisteitä Jannen alaisuudessa. Joukkueen esityksessä tapahtunut käänne yllätti positiivisesti joukkueen seuraajat.

Ensimmäisellä kokonaisella päävalmentajakaudella 2021 Jannen alaisuudessa joukkue pelasi Kakkosen A-lohkossa sijalle toiselle sijalle ja voitti Kakkosen Cupin voittaen cupissa myös kaikki Ykköseen suoraan nousseet joukkueet (JäPS, PIF ja SJK Akatemian).

Kaudelle 2022 joukkue valmistautui Jannen johdolla jo Kakkoseen, mutta 13.12.2021 tuli virallinen tieto, että PEPO nouseekin täydennysmenettelyn kautta Ykköseen. Näin Janne pääsi jo toisena koko kauden päävalmentajakaudella Ykkösen päävalmentajaksi. Hyvin harvinainen tilanne.

Janne sekä hänen valmennustiiminsä kakkosvalmentaja Marko Kaila, maalivahtivalmentaja Ville Muhli, valmentaja Mika Sipi, valmentaja Tero Nieminen, huoltaja Ilpo Kylkilahti sekä joukkueenjohtajat Keijo Pietarinen ja Ilkka Kousa sekä pelaajakoordinaattori Antti Sinkkonen ovat suoriutuneet tästä hieman yllättäen tarjotusta Ykkösen kaudesta lähtökohtiin nähden hyvin.

PEPO kiittää Jannea ja taustaryhmää seuran historiallisesta Ykkösen kaudesta.

Janne jatkaa seuralle äärimmäisen tärkeän osan eli vanhimpien juniori-ikäluokkien kehittämistä vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. PEPO:lle on tärkeää saada omaa junioripelaajistoa kasvamaan aikuisten sarjojen vaatimuksiin. Janne Muhli on tähän tarpeeseen täydellinen vastuuhenkilö.

Seura on erittäin tyytyväinen tästä kehitysvaiheesta.

 

Janne Muhli kommentoi muistorikasta kolmen vuoden jaksoa kaikille seuraavasti:

”Kolmen vuoden ajanjakso päättyy edustuksen valmennuksessa, tietysti tunnelmat ovat haikeat näin prosessin loppuvaiheessa. Matka oli ikimuistoinen kaiken kaikkiaan, niin Kakkosessakin kuin myös Ykkösessäkin. Varsikin Kakkosessa saatiin tosi kovaa tulosta ja Ykkösessäkin taisteltiin melkein loppuun saakka.  Valitettavasti tasomme ei sitten kuitenkaan ihan Ykkösessä riittänyt joukkueena ja tästä kannan vastuun päävalmentajana. Pelasimme hyviä pelejä Ykkösessä, mutta emme vain saaneet tiukkoja otteluita käännettyä voitoiksi jotka olisivat auttaneet sarjapaikassa. Nämä asiat ovat kuitenkin oppimisen paikkoja ja tästä retkestä saikin valtavasti oppia omalle valmennuspolulle.

Kotikenttämme Kimpinen oli kuitenkin meille pääosin voittava linnake ja siellä pääsimmekin useasti nauttimaan katsojien ja huikean kannattajaryhmän Boys of 850:n luomasta loistavasta matsitunnelmasta.

Seurajohdolle kiitos, että uskalsi luottaa omaan valmentajakasvattiin ja täysin paikalliseen valmennustiimiin. Kiitokset kaikille valmennustiimin jäsenille, ketkä ovat olleet mukana kolmen vuoden aikana. Korvaamaton tuki ja kunnioitus kaikkia kohtaan. Jokainen tiimiläinen laittoi kaikkensa peliin.

Haluan kuitenkin nostaa kolmen vuoden ajalta Marko Kailan ja Ville Muhlin nimen esille, joiden panos oli valtava tässä kolmen vuoden aikana, huikeita valmentajia, mutta ennen kaikkea hienoja ihmisiä, kiitos molemmille.

Haluan kiittää joukkueen taustoja kolmen vuoden matkalta myös, kiitos kaikille.

Erityisesti haluan kiittää kaikkia pelaajia, jotka olivat matkassa, niin Kakkosessa ja Ykkösessä. Te olette tehneet kuitenkin PEPOn historiaa voittamalla seuran ensimmäisen pokaalin Kakkosen Cupissa. Te teitte tästä matkasta mahdollisen, vaikka emme ihan Ykkösen tavoitteeseen päässeetkään.

Nähdään ensi vuonnakin Kimpisellä, ja kannustetaan jatkossakin PEPO edustus voittoihin!”, päättää Janne viestinsä.

Yhteistyökumppanit