Jäntevää Karhulassa

Keskiviikkona PEPO matkustaa Karhulaan Kotkan Jäntevän vieraaksi. Pelialusta – nurmi vai tekonurmi – ei ole vielä kirjoittajan tiedossa, mutta ”Karhula” lukee pelipaikkana Jäntevän sivuilla, joten tarkempaa tietoa odotellessa kannattaa vielä pitää molemmat nappulakengät repussa. Monet ovat iloinneet Kolmosessa yleistyneestä arki-iltoina pelaamisesta. Varmasti vapailla viikonlopuilla on puolensakin, mutta itse en tule esim. juuri ensi keskiviikkona ehtimään töistä joukkueen bussiin, vaan ajelen omalla autolla ja omilla aikatauluilla perässä. Onneksi joukkueessa on joustavampi jojo -kollega, joka hoitaa jälleen hommat alusta loppuun.

Vaikka Jäntevä piinasikin viime pelissä sarjakärki MiKiä ensimmäisen jakson, ei sen kausi ole alkanut aivan odotetusti. Kärkijoukkoon ennen kautta foorumissa uhotun joukkueen alkusaldona on kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. PEPOa odottaa kuitenkin kova työmaa – Jäntevä yrittää varmasti pestä kasvonsa kotonaan nuorehkon vierasjoukkueen kustannuksella. Jäntevä itsessään on kokenut paljon muutoksia viime kaudesta. Lainataanpa heidän kotisivuaan: ”Jäntevällä on ”paperilla” hyvä joukkue kolmoseen, vaikeutena tullee olemaan toimivan kokoonpanon ja joukkuepelin rakentuminen. Työ- ja sairaspoissaolot hankaloittanevat kokoonpanoa koko kauden.

Piipponen vaihtoi Töölöön, Kesseli ”palasi” KTP:hen, Zhou, Luoma, Ville Haavisto ovat edelleen pitkäaikais ”potilaita”, KTP:n A-juniorit Törönen ja Penttinen ”palasivat” KTP:n A-junioreihin, Mikko Haavisto miettii jatkoa, Terkki, Ketola ja Välimaa ”vaihtoivat” vitoseen. Tilalle saapui KTP:stä Piispa, Bäck, Kuitunen, Söderström, Ropa ja Lähde, ehkä jono vielä kasvaa kun nurmi alkaa vihertää, PeKasta Kärki, Etaposta Montonen, SiPS:stä Kekäläinen ja SuSista Turunen.”Vanhoista” pelaajista jatkavat, Malm, Jämsen, Rahikka, Ivalahti, Grönman, Johansson, Pakkanen, Pikkarainen, Rahikka, Raanti ja Seppä.”

PEPOlla on hyvä, mutta samalla haastava tilanne. Pitkän projektin näkökulmasta asiat ovat niin kuin niiden pitää ollakin, mutta ne, jotka ovat odottaneet murskavoittokulkua heti alkumetreistä, ovat jo repineet pelihousunsa. Jäitä hattuun. Joukkue lähtee kuitenkin siitä, että harjoittelemalla pitkäjännitteisesti ja sitoutuneesti hyvää tulee. Harjoituksissa pelaajat antavat myös ne näyttönsä, joiden perusteella valmentaja määrää pelaavan kokoonpanon. Valmentajan hakema pelitapa ja sen sisäistäminen ovat keskiössä. Omaa pallollista peliä ja peli-ilmettä haetaan nyt tällä kaudella pelistä toiseen vastustajasta riippumatta. Vastustaja huomioidaan hienosäädöllä – omaa peliä kuitenkaan siinä uhraamatta.

Ke 29.5 19.00 Jäntevä – PEPO Karhula

Yhteistyökumppanit