Jirko Sorsa palaa PEPOon!

Linnoituksestaan tuttu Lappeenranta saa ensi kesäksi myös Kimpisen Urheilukeskukseen palan muuria, kun 28-vuotias PEPO-kasvatti Jirko Sorsa palaa takaisin lilanuttuun! Kahden vuoden sopimukseen nimensä kirjoittanut maalivahti pelasi PEPOssa viimeksi kaudella 2017, kun lilat sijoittuivat Mika Heinon alaisuudessa Kakkosen A-lohkon kolmannelle sijalle.

Viiden vuoden iässä jalkapalloilun PEPOssa aloittanut Sorsa palaa seuraan neljän Joensuun JIPPOssa vietetyn vuoden jälkeen. Näihin neljään susirajalla vietettyyn vuoteen mahtuu paljon: Sorsa kantoi suurta vastuuta ja torjui joensuulaisten maalilla yhteensä 96 ottelussa. Vuosi 2020 toi mukanaan sarjanousun Kakkosen C-lohkon voittajana Ykköseen. Lisäksi JIPPO voitti kyseisellä kaudella Kakkosen Cupin. Kuluva kausi päättyi susirajalla harmittavaan putoamiseen ja samalla Sorsan sopimus seuran kanssa päättyi.

Pohjois-Karjalan ja Joensuun vaihtuminen takaisin Lappeenrantaan ja kasvattajaseuraan motivoi 184-senttistä maalivahtia. Menneet neljä vuotta olivat menestyksekkäitä, mutta nyt edessä on uusi alku. “Joensuuhun lähtö oli minulta aikanaan urheilullisesti paras päätös. Vietin siellä neljä tosi hienoa vuotta. Sain pelata paljon, ja sen takia lähdin aikanaan Joensuuhun. Onnistunut reissu, vaikka nyt viimeisellä kaudella pudottiin Kakkoseen” kuvailee 22 ottelua tämän kauden Ykkösessä pelannut lila Joensuussa viettämäänsä aikaa. “En vaihtaisi Joensuun aikaa pois. JIPPO on hieno seura, mutta nyt tuntui oikealta hetkeltä palata takaisin PEPOon, kun vielä valmennus osoitti minuun kiinnostusta. Nyt on hyvä ja huojentunut fiilis, kun saatiin sopimusasiat maaliin.”

Asiat ovat sujuneet hyvin kentän puolella, mutta niin moni asia on loksahtanut kohdilleen myös vihreän veran ulkopuolella. Sorsasta tuli muutama kuukausi sitten pienen tyttölapsen isä. “Kyllä, pohdittiin kovasti sitä, että onko paluu kotikaupunkiin nyt ajankohtaista, kun on pieni lapsi. Se ei ollut ratkaiseva syy paluuseeni, mutta yksi hyvä syy sille. Iso kuva ratkaisi paluun” tuore isä kertoo.

Lilat saavat Sorsasta erinomaisen reaktiotorjujan, joka myös ohjaa omiensa peliä kuuluvalla äänellä. Yhden Kakkosen kauden joutsenolaisessa Kultsussa maalia vartioinut “Jikke” ei epäröi kysyttäessä tavoitetta tulevalle Kakkosen kaudelle. Tähtäimessä on vain ja ainoastaan nousu Ykköseen kaudeksi 2023: “Ja laita siihen vielä iso piste. Sen takia tänne tultiin” päättää Sorsa.

 

Tervetuloa takaisin, Jikke!

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

 

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) 

Anton Kylkilahti (mv)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Samu Suoraniemi (kk/h) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit