Joel Laitinen palaa PEPOon!

Vuoden 2022 ensimmäisen kilpailullinen peli on edessä reilun viikon päästä alkavassa Ykköscupissa Järvenpäässä JäPS:a vastaan. PEPO on viimeistellyt ensi kauden miehistöään jälleen yhdellä kiinnityksellä, kun PEPOn oma kasvatti Joel Laitinen palaa lilapaitaan kahden Seinäjoella vietetyn kauden jälkeen. Sopimus on pituudeltaan vuoden mittainen. 

 “Hyvä fiilis on palata vanhaan seuraan ja Lappeenrantaan. PEPOssa on paljon tuttuja pelaaja sekä tuttu valmennus. Tiedän miten hommat täällä toimii ja oli siten helppo tulla takaisin” Jollu kertoo tunnelmistaan.

20-vuotias ja 181-senttinen Laitinen siirtyy Lappeenrantaan SJK Akatemian joukkueesta. Hän viihtyy parhaiten keskuspuolustajan paikalla. “Jollu” on pelaava toppari, joka on kotonaan pallon kanssa ja kykenee avaamaan peliä laajalla syöttövalikoimallaan. Kaksi laadukkaassa harjoitusympäristössä vietettyä Seinäjoen vuotta näkyvät kentällä myös entisestään parantuneena fysiikkana.

 Laitinen on viettänyt PEPOn harjoituksissa nyt muutamia viikkoja. Harjoituskertoja jo vuonna 2019 tutuksi tulleella Visma Areenalla on kertynyt jo useita. Paluumuuttajan ei silti vielä pysty varmuudella sanomaan, onko hänen poissaolonsa aikana tapahtunut suuria muutoksia. “Vielä on vaikeaa sanoa, miten joukkue on muuttunut. Myös ensi kauden joukkueen kasaaminen on yhä kesken. Ensi kauden pelilliset asiat ratkeaa varmasti vasta sen jälkeen, kun ryhmä on suurimmaksi osaksi kasassa. Mutta ylipäätään hyvältä on vaikuttanut tähän mennessä” Laitinen kertoo.

 Esimakua tulevan kauden joukkueestaan Laitinen sai, kun PEPO ja SJK Akatemia kohtasivat viime lokakuussa Kakkosen Cupin finaalissa Kimpisellä. “Ei PEPO tuossa pelissä yllättänyt eikä tosiaan suuria muutoksia oltu vanhaan verrattuna tehty. Molemmat joukkueet pelasivat hyvän pelin ja ottelu oli tasainen. Ottelussa olisi voinut käydä miten vaan, mutta PEPO teki lopulta yhden enemmän” muistelee Laitinen lilojen 3-2 voittoon päättynyttä finaalia.

Laitisella on kausilta 2018 ja 2019 yhteensä 37 Kakkosen peliä lilojen paidassa. SJK Akatemian kausi 2020 kului Ykkösessä. Mustakultaisessa paidassa Laitiselle irtosi lopulta 1307 minuutin verran peliaikaa yhteensä 18 Ykkösen ottelussa. Kausi päättyi seinäjokisten putoamiseen takaisin Kakkosen C-lohkoon. Viime kaudella Laitinen oli vakiokasvo SJK Akatemian puolustuksessa: peliaikaa tuli kaikkiaan 20 pelissä.

Nyt pelit jatkuvat kasvattiseurassa. Ennen Ykkösen kauden alkua on edessä Ykköscupin ottelut. “Todella hyvillä fiiliksillä lähdetään Cupiin. Ensimmäistä kertaa päästään pelaamaan uudella joukkueella kovia Ykkösen joukkueita vastaan. Ykköscupin peleissä pääsemme kehittämään pelaamista tulevaa kautta varten” Laitinen näkee.

Tervetuloa takaisin lilaan, Jollu!

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

 

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) (uutinen) UUSI (JIPPO)

Anton Kylkilahti (mv)

Miro Marin (p) (uutinen) UUSI (Atlantis FC)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Arttu Kotanen (p) (uutinen)

Roope Huhtala (p) (uutinen)

Nuutti Toiviainen (p) (uutinen)

Topi Pasi (p) UUSI (JIPPO) (uutinen)

Joel Laitinen (p) UUSI (SJK Akatemia)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Juuso Enbuska (kk) (uutinen)

Jeff Addai (kk) (uutinen)

Calvin N’Sombo (kk) (uutinen)

Tommi Roponen (h) (uutinen) UUSI (MYPA)

Samu Suoraniemi (h) (uutinen)

Aleksi Sainio (h) (uutinen)

Markus Koistinen (h) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

Yhteistyökumppanit