KäPa lauantaina PEPOn vieraaksi Kimpiselle 

Lauantaina 17.7. PEPOn muutaman viikon kestänyt kesätauko Kakkosen pelien osalta päättyy vihdoin, kun Kakkosen A-lohko jatkuu lilojen ja Käpylän Pallon kohtaamisella. Aiemmin tässä kuussa lohkokolmosena tauon jälkeen pelien pariin palaava PEPO ilmoitti Leon Auguston ja Miloš Josimovin sopimusten purkamisesta (lue uutinen tästä). Lähtijöitä korvaamaan löydettiin viime kaudella Vaasan Palloseuraa edustanut 28-vuotias kanadalainen Jeff Addai (lue uutinen sopimuksesta tästä) pelien ollessa sarjan osalta seis. Lisävahvistuksia ei lauantain peliin vielä saatu, mutta potentiaalisia pelaajia on yhä mikroskoopin alla. Seura ilmoittaa jatkossa vielä erikseen mahdollisista uusista pelaajavärväyksistä.

Lauantain vierasjoukkue KäPa on pelannut sarjanousijan statuksen huomioon ottaen mukiinmenevän alkukauden. Pisteitä joukkueella on kasassa kuuden ottelun jälkeen seitsemän kappaletta, joilla irtoaa kuudes sija lohkosta. Pisteistä kuusi on tullut kolmen viimeisen pelin aikana, kun ensin 20.6. pisteet noudettiin Lahden Reippaalta Käpylään 0-1 vierasvoiton merkeissä. Seuraavassa 30.6. pelatussa kotiottelussa MiPK:a vastaan koeteltiin maaliverkkojen kestävyyttä huolella, kun mikkeliläiset poistuivat kotimatkalla 5-0 selkäsaunan päätteeksi. Kahden voiton jälkeen KuFu98 katkaisi KäPan orastavan voittoputken 2-0 voitollaan ennen Kakkosen A-lohkon kesätaukoa.

Brian Mansaray on ollut vastustajan ehdoton syömähammas tämän vuoden Kakkosessa. Hän teki kolme neljästä maalistaan MiPK:a vastaan. Keskikentän Matias Ambasciano sekä puolustuksen Joonas Salmi ja Jani Kaukomaa vaihtoivat paikalliskilpailija Gnistanin täksi kaudeksi sarjatasoa alemmas mustaan pelipaitaan. Keskikentällä tahtipuikkoa heiluttaa nuori ja lupaava 16-vuotias Altti Hellemaa, jolla on varmasti loistava tulevaisuus edessä. Tällä kaudella päävalmentaja Ossi-Pekka Virta ei ole vielä toistaiseksi määrännyt entistä PEPO-vahtia Simo Partista maalipuiden väliin. Torjuntavastuun Kakkosen peleissä on kantanut Besart Mustafa. Hän on pitänyt maalinsa puhtaana kolmessa ottelussa. Sarjanousija pyrkii pelaamaan rohkeasti pallonhallinnan kautta. Pallonmenetysten varalta päävalmentaja Virta on ryhmittänyt joukkueensa puolustuslinjaan viisi pelaajaa. Alkukauden viisi päästettyä maalia kertoo pitävästä puolustuspäästä, mutta seitsemän tehdyn maalin (joista viisi samassa pelissä) saldo herättää kysymyksiä hyökkäyspelin toimivuudesta. 

 

Pre-match piinapenkissä Markus Koistinen

Jos olet pelannut jalkapalloa viime vuosina Kakkosen A-lohkossa oikeana laitapuolustajana, on enemmän kuin todennäköistä, että olet tullut lilan laitakiitäjän Markus Koistisen ohittamaksi yhden jos toisenkin kerran. Katalasti toiminut PEPOn mediatiimi solmi “Maken” nappisten nauhat umpisolmuun, jottei vikkelä pelaaja ehtinyt ohittaa haastattelupistettä samoilla vauhdeilla, mitkä olivat vielä päällä torstain harjoitusten jälkeen. Umpisolmujen avaamisen oheen saatiin uitettua muutama perustavanlaatuinen kysymys alkukauteen ja myös tulevaan liittyen. Alla Markuksen vastaukset kysymyksiin kursivoituna

Olet tuttu näky PEPOn vasemmalta laidalta useamman kauden ajalta. Sinua nähtiin kuitenkin kevään Cupin peleissä ja Kakkosen alkukauden mittelöissä totuttua vähemmän kentällä. Mistä on kyse?

Omalta osalta alkukauden pienet loukkaantumiset ja niistä toipuminen pitivät minut poissa kentiltä. Välillä ei oikein voinut tehdä mitään. Poissaolon aikana autoin joukkuetta kuvaamalla muutaman harjoitusmatsimme. Lopulta on kuitenkin ihan sama kuka vasemmalla laidalla lopulta pelaa. Sinne löytyy meiltä hyvä pelaaja. 

Kunto on nyt kuitenkin kohdillaan ja loukkaantumiset taakse jäänyttä elämää?

No nyt voi sanoa, että mies alkaa pikkuhiljaa olemaan 90 minuutin pelikunnossa.

Seuran perhesyiden vuoksi jättäneen Miloš Josimovin vasen jalka osoittautui erittäin kadehdituksi PEPOn pelaajien keskuudessa. Moni olisi ollut valmis vaihtamaan oman koipensa serbitopparin vasuriin. Onko Markus Koistisen vasen jalka Josimovin lähdön jälkeen joukkueen pelottavin tukijalka?

(nauraa) En nyt tiedä. Muitakin hyviä vasureita on joukkueessa, kuten Jerry ja Arttu. Riippuu varmaan aina siitä kenellä paras päivä. En julistaudu kuitenkaan voittajaksi tässä.

Kanadalainen keskikenttäpelaaja Jeff Addai solmi keskiviikkona PEPOn kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Millainen kaveri kyseessä kentällä ja sen ulkopuolella?

Jäimme juttelemaan Jeffin kanssa torstain treenien jälkeen ja hän vaikuttaa varsin mukavalta kaverilta. Fyysinen pelaaja, jolta vaikea saada palloa pois. Todella viimeisen päälle ammattilaisjalkapalloilijan oloinen. Odotan kovasti, että näen hänet kentällä

KäPa-peli edessä Kimpisellä lauantaina. Monen viikon helleputki jatkuu, kun luvassa on tämän hetkisen ennusteen mukaan +27 astetta ja aurinkoista säätä. Meneekö peli hölkkätempolla? Entä mitä odotat tulevasta vastustajasta?

Tiukka peli on varmasti tulossa. Ennakkotietojen perusteella vastustaja on hyvin organisoitu  joukkue. Toivottavasti me löydetään iskun paikat, hoidetaan homma kotiin ja päästään takaisin voittojen tielle. Luvattu keli varmistaa myös sen, että tulee kuuma peli.

Kiitos haastattelusta Make ja muista laittaa lauantaina reilusti aurinkovoidetta!

Kiitos, kiitos!

 

*****

Lauantain ottelun alkamisaika on kello 17:00. Liput 10 € ja alennusryhmille 6 €. Ennakkoon liput myy Kourulan R-Kioski ja Tmi Laakon kahvikoju Kauppatorin vieressä. Ethän tule vilustuneena tai muuten koronaoireisena otteluun. Ottelusta ei ole tarjolla striimiä, mutta Twitteristä löydät pelitapahtumia tarkasti kuvailevan viestiketjun 100% varmuudella.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Kausikortit kaudelle 2021 myynnissä verkkokaupassa!

Yhteistyökumppanit