Karjalat vastakkain

PEPO saa lauantaina Amikselle vieraita Pohjois-Karjalasta, kun Joensuun JoPS matkaa kotiseudultaan Etelä-Karjalan laulumaille. Sivustaseuraajan pepoedarimuisti on vain noin viiden vuoden mittainen, mutta siltä pohjalta uskallan väittää, että vieras on harvinainen. Joensuulaisia PEPO on kohdannut viimeksi 2010 – JIPPOn harjoituspelissä ja SC Riverballin kahdesti Kakkosen sarjassa. JoPS on viimevuosina jäänyt Lappeenrannassa vieraaksi, mutta Joensuussa se on paikkakunnan vanhin jalkapalloseura.

PEPOn joukkueessa on kuitenkin JoPS -asiantuntemusta. Toni Tanninen on nimittäin JoPS -taustainen. Vastassa on nuorekas joukkue, joka pyrkinee pelaamalla roiskimatta tuomaan sitä palloa ylöspäin. Joukkue on saanut uusia pelimiehiä mm. arkkiviholliseltaan Riverballilta, mutta sai siltä silti käkättimeen 4-2 helmikuussa pelatussa harjoituspelissä. Takkiin tuli River -peleissä myös edelliskauden Kolmosen peleissä, joten meillä on Joensuun kolmosporukka vastassa. Aliarvioimaan ei pidä kuitenkaan sortua, sillä Joensuu on jalkapallokaupunki nyky-Lappeenrantaan verrattuna, vaikka Joensuultakin lienee pääsarjataso vielä saavuttamatta.

LILAT lähtevät peliin aika mukavista asetelmista. Hiihtoloman alla joukkue pääsi jo hyvään tikkiin, mutta viikon loma joukkueharjoittelussa sotki selkeästi askelmerkkejä. Kultsu peli hoitui tuloksellisesti hyvin, mutta joukkuetekeminen oli nihkeää. Viime viikon Ressut -peli taas oli hankala latauksen hakemisen kannalta ja pieni jarruhan siellä oli päällä kavereita vastaan pelatessa mm. prässipelissä. Nyt on kuitenkin taas harjoiteltu ja pelattu kolme viikkoa putkeen ja mukava pöhinä on päällä.

Erikoisuutena mainittakoon, että tuomarilinja tulee olemaan todennäköisesti hyvin tarkka. Peli on nimittäin valittu Kolmosen erotuomarikurssin kurssiohjelmaan. Pelin erotuomarikolmikko itsekin toimii tuomaritarkkailijajoukon valvovan silmän alla.

Lauantaina 23.3. miesten harjoitusottelu PEPO – JoPS (Joensuu) Amiksella klo 16.00.

Yhteistyökumppanit