KoPa – PEPO 3-3 (1-1)

PEPO meni Lemillä kolme kertaa johtoon pelitilannemaaleilla ja KoPa kuittasi pelin tasoihin erikoistilanteista joka kerta. KoPa on kaivannut apuja ahdinkoonsa ja sai niitä nyt Mikkelistä neljän pelaajan ja Lappeenrannasta sarjapisteen muodossa. Lilojen komeista maaleista vastasivat Markus Koistinen, Sergey Afanasyev ja Toni Tanninen. Yleisöä noin 200.

Yleisöystävällinen tapahtumarikas peli eikä kummankaan joukkueen tarvitse hävetä suoritustaan. PEPO lähti innolla pyörittämään palloa, mutta pienen kentän ja KoPan yllättävän hyvän liikkeen ansiosta pallonriistoja nähtiin ja KoPa vastasi nopeilla hyökkäyksillä käyttäen Akeg Dengiä targettina. Kuuden minuutin kohdalla Jere Pulli ampuu kaukaa hurjan maakudin, mutta Tuomo Hiltunen nappaa sen sen kiinni. Aleksi Ikonen ja Sergey Afanasyev käyvät perään vuorollaan lähitaistelut Hiltusen kanssa, joka vetää niistä pitemmän korren. 16 minuuttia ja KoPalla on siihen asti pelin paras paikka, mutta PEPO hoitaa sen ja seuraavasta hyökkäyksestä tavallaan ”kesken hyökkäyksen” Markus Koistinen laukoo yli 30 metristä pomppaavan pallon laakana pussin perukoille 0-1.

Pari minuuttia tästä ja Deng pääsee vetämään, mutta laukaus peitetään. Pian sen perään nappulat edellä mielellään tilanteisiin tuleva sama mies ottaa keltaisen kortin. 25 minuuttia kellossa ja Puni tulee KoPalta sisään. Hän pääsee kummallakin jaksolla kerran puskemaan, mutta puskee niukasti ohi. Puni eli Jari Kuolimo pelasi 90-luvun PEPOssa. Peli jatkuu aaltoilevana – PEPO pääsee useammin ja syvemmälle, mutta KoPa rakentaa erikoistilanteen jokaisesta vaparista ja sivurajasta, mikä on ihan fiksua ja ymmärrettävää heidän materiaalillaan. Jakso on jo melko lopuillaan ja KoPa saa kulman. Jarkko Seppä PEPOn maalissa näyttää sen jo torjuvan, mutta hanskoissa on väärät liimat ja 1-1 kirjataan Dengille.

Toisen jakson PEPO aloittaa ryminällä tuoda palloa hyökkäysalueelle vuoroin oikealta ja vuoroin vasemmalta. Kun aikarauta näyttää 53 minuuttia, Aleksi Ikonen ajaa vasemmalta sisään ja syöttää Markus Koistiselle tekopaikkaan. Maken laukaus epäonnistuu, mutta pallo ajautuu boksin keskellä Sergey Afanasyeville, joka pistää pallon viileästi sisään ja tilanne on 1-2. Maalia seuraa vajaan kymmenen minuutin jakso PEPOn painostusta sisältäen yhden vaparin ja kaksi kulmaan. Sitä taas seuraa ihan sama setti KoPalle ja jälkimmäisen kulman jatkotilanteessa pallo pomppaa rangaistusalueella epäonnekkaasti Sergeyn käteen. Deng istuu samaan aikaan Sergeyn selässä, mutta ei auta sekään. Jere Olkkonen ohittaa pilkulta Sepän ja 2-2.

PEPO lähtee taas vimmatusti voittomaalia hakemaan. Rynnistyksen tuloksena tulee kolme kulmaa, mutta ilmataisteluissa ei tule hyökkäyspään onnistumisia. Kulmien perään keskialueelta heitetään hyvä avaus pirteästi esiintyneelle Toni Tanniselle, joka näkee Hiltusen tulleen ulos maalistaan ja chippaa komeasti nahkakuulan sinne minne pitääkin. PEPO johtaa 2-3, kun 69 minuuttia on pelattu. Loppupeli on melko rikkonaista ja tuomarin pilli soi taajaan. PEPO on ehkä hienoisesti aktiivisempi 85 minuuttiin, mutta sitten KoPa saa vaparin oikealta sivulta ja keskitys pomppii sähellyksen ja ohipotkujen saattelemana Miika Suhosen painamana maaliin 3-3, mikä on lopputulos.

Avauksessa nähtiin ensimmäisen kerran tälle kaudelle Jarkko Seppä ja Eetu Suoraniemi. Myös Miikka Halme oli pitkästä aika palannut avauskokoonpanoon. Onnistumisia oli nyt hyökkäyspäässä ja epäonneakin puolustuspäässä. Kolmella tehdyllä maalilla jalkapallopeli yleensä voitetaan, mutta pallo on pyöreä kuten eräs pepofani somessa totesi. KoPan parhaimmistoa oli Mikkelin Palloilijoiden nelikko.

PEPO
2 – ANSSI VANHALA
4 – NIKO PYYHTIÄ
5 – MARKUS KOISTINEN, MAALI 17′
9 – EETU SUORANIEMI, VAIHTO 70′ –> 28 – JUUSO LAAPAS
18 – ALEKSI IKONEN
20 – MIIKKA HALME, VAIHTO 58′ –> 10 – TONI TANNINEN, MAALI 67′
21 – SERGEY AFANASYEV, MAALI 53′, VAIHTO 85′ –> 15 – SAMU IKONEN
22 – VILLE VANTTAJA
24 – PEETU JUNTUNEN
27 – JERE PULLI, VAROITUS 69′
1 – JARKKO SEPPÄ

Jarkko Seppä

[youtube id=”4PVWCIMPd4Y” width=”600″ height=”350″]

 

Yhteistyökumppanit