Kouvolassa vuorossa Rumpalit

Tiistaina PEPOn bussin nokka käännetään kohti Kouvolaa. Tekonurmea on taas luvassa – nyt testataan Lehtomäen ”jalkapallonurmi”, kuten Palloliitto muovialustaa hauskasti kutsuu. Mutta hyvä niin, ettei tarvitse enää hiekalla pelata. Eteenpäin on menty, sanoisi Antti Muurinen. Sarkola ainakin oli PEPOlle loppupeleissä suosiollinen ja alusta on sama molemmille joukkueille. Ja kuten on nähty – nurmikenttiäkin on monenlaisia.

Molemmilla joukkueilla on voittopelit alla eli Rummuillakin Jäntevän -voiton jälkeen toivo elää kurssin muuttumisesta. Alkukausi on ollut heille raskas, mutta vieraidenkaan ei kannata sarjataulukkoa tuijotella, vaan varautua taas työvoittoa hakemaan. Helppoja pelejä ei PEPOlla ole ollutkaan eikä sellaista ole luvassa tiistainakaan. Peltirummussa on kuitenkin potentiaalia. Sieltä löytyy taitavia juoksuvoimaisia pelaajia, mutta joukkuetekeminen ja vähän tuo maalintekokin on alkukaudesta tökkinyt.

Tässä vaiheessa kautta kaikilla joukkueilla on loukkaantunisiakin. FC:n Marttilan kausi on foorumitietojen mukaan ohi ja S. Mäkelälläkin olisi vaivoja. Rumputulella ampuvia maalitykkejäkään ei ole löytynyt ja huhujen mukaan hyökkäysten rakentaminen on mennyt pitkien pallojen roiskimiseksi. Niissäkin toki vastustajakin saa olla tarkkana. Näitä ns. suoraviivaisesti pelaavia joukkueita meillä Kolmosessa riittää. On sitten hyökkääjien laadusta kiinni, kuinka hyvää tulosta sillä on saavutettu.

PEPO ei varmaan permanenttiaan paljon yksittäisten pelien välillä muuta ja usein tekeekin sen pakon sanelemana. Mutta mm. loukkaantumisista johtuen avaus oli kyllä viime pelissä kauden alun avaukseen nähden muuttunut melkoisen paljonkin eli kyllä se vastuu kauden mittaan ulottuu isoon osaan rosteria kuitenkin. Koko ajan otteitaan parantaneelle Sergey Afanasyeville toivoisi onnistumisia pikkuhiljaa myös omien maalien muodossa. STPS -pelissä yhteispeli Ikosten kanssa oli jo hetkittäin lupauksia antavaa.

Tiistai,18.06.2013, Kolmonen, FC Peltirumpu – PEPO, Lehtomäki (jpn), Kouvola 19:00

Yhteistyökumppanit