Kummalta kärki karkaa

Torstai-iltana Kimpiselle saapuu vieraita Savonlinnasta. STPS on viime kauden jälkeen päästänyt osan venäläisistään takaisin äitivenäjälle ja nostanut edustukseen omia kasvattejaan. Lopputulos on kohtuullisesti toimiva yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta. Mutta aivan ilman vierasapuja ei Stepsi ole tälläkään kaudella. Sukunimet Abahassine ja Chudaykin eivät aivan perussavolaislta kuulosta, vaikka voi niistä vielä tulla. Savolaisuus kun on kuulemma opittu ominaisuus, josta voi eroonkiin päästä muuttamalla vaikka stadiin.

Seitsemän kierroksen jälkeen Olavinlinnan ritarit ovat taulukossa kolmantena pisteen edellä PEPOa. Vain voittaja pelistä jatkaa kärjen jahtaamista. Häviäjä hakee vauhtia keskikastista. Siinä missä STPS hakkasi viime pelissä Jäntevän maan rakoon 11-0, PEPO sai muistutuksen Mikkelissä siitä, että kun tuomarit ovat sopivan sorttisia ja vastustaja kyllin veemäinen, toista saa pahoinpidellä vapaasti juuri sillä hetkellä, kun tämä saa pallon. Koska tämä on miesten peli, pitää jatkossa pystyä itsekin pelaamaan tuomarilinjan mukaisesti. IPS -pelissä tämä koviin otteisiin vastaaminen onnistuikin.

Kokemus savolaisvastustajista on vähän sellainen, että ääntä olisi pidettävä meidänkin niin joukkueen kuin kotiyleisönkin. Alkaa muuten tuo savolainen mussutus haittamaan keskittymistä olennaiseen. Tappelus kentällä on myös henkien taistoa. PEPOlla on nyt taas näytön paikka Kimpisen yleisön edessä. Asenne pitää olla kohdallansa, mutta peli-iloittelua siellä taistelun keskeltä olisi silti löydyttävä. Omaksi ja muiden huviksi tätä loppupeleissä tehdään. Viihdealalla ollaan … annetaan katsojille juurikin sitä!


Torstaina 13.6. miesten kolmosta PEPO – Edustus-STPS (Savonlinna) Kimpisessä klo 19.00.

Yhteistyökumppanit