Kuukanniemen Ihmemaa

Keskiviikkona pelataan peli, jota Lemillä on odotettu siitä alkaen, kun Kotajärven Pallon historiallinen nousu Nelosesta Kolmoseen varmistui. Kantakaupungin nuoret miehet kunnan rajan takaa astelevat keskelle peltojen ja metsän ympäröimää maaseutuidylliä ottamaan mittaa Kuukanniemen kylän ja koko Lemin kiihkeästi kannattamasta mieslaumasta. KoPan alkukausi on ollut kamala ja on luultavaa, että taukoa on käytetty hyväksi uuden lautauksen hakemiseen. Halu näyttää, että kyllä täällä vielä osataan palloa pelata, on varmasti kova ja tilaisuus siihen olisi nyt mitä maittavin.

Kotajärven talolla nurmikentän vieressä on kerhosaunalla Olavi Virtaa kuunneltu, käärmekeittoa keitelty ja loitsuja luettu, jotta keskiviikkona olisi lemiläisillä selvästi hyvä päivä. Yleisö nauttii A-oikeuksin varustetusta kioskista taikajuomaa ja mehukkaat letkautukset – joista omat tapaavat saada osansa – lentävät. Tunnelma pelissä on taattu. Joku vain oli mennyt mittaamaan Lemin stadionin nurmikentän pituuden ja sitä on jouduttu talkoilla jatkamaan. Myös itse alustaa on ehostettu ja vanhat kotijoukkueen konkareille maamerkkeinä toimineet mättäät on hävitetty. Nyt on lemiläistenkin suunnistettava omalla kentällään muilla keinoin 🙂

PEPO on löydettävä peliin sama lautaus kuin kolmeen aikaisempaankin derpyyn. Parhaimmillaan lilat pelaavat keskittynyttä nautittavaa jalkapalloa ja jättävät äijämiesjoukkueiden provokaatioista huolimatta muut show-elementit vastustajalle. Ekstrajännitystä peliin tuo sekin seikka, että peli päättää kesätauon ja tauoilla paha taipumus sekoittaa pakkaa. Keskiviikoksi on luvattu hellettä, joten kuntopuoli on pelaajilla koetuksella. Kiihkeä, reipasotteinenkin, mutta reilu ottelu on kuitenkin luvassa, jos vanhat merkit pitävät paikkansa. Ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä – meidän vain ei pidä lilaleirissä asennoitua peliin sillä tavalla. Meitä odottaa vaikea sarka kynnettäväksi. Maalinteko ratkaisee.

Katsomaan kannattaa tulla vähintään tuntia ennen peliä, jos nimittäin haluaa oman jakkaran terassilta. Pubi on yleensä jo silloin auki. Vapaa pääsy – ei siis pääsylippujakaan! (Tai jos on, niin se olisi ensimmäinen kerta.)

Keskiviikko 24.7. klo. 18:30 KoPa – PEPO Kotajärven kenttä (n), Lemi

Yhteistyökumppanit