Lappee JK – PEPO 0-3 (0-1)

PEPO lähti LJK -koitokseen varsin nuorekkaalla avauksella jopa noin lilamittarilla mitaten. SavU taklasi joukkueen seniorin Sergeyn sairastuvalle ja A-juniori Jussi Vainikka korvasi hänet. Keskikentällä lilavalmentaja nosti pelintekijäksi B-ikäisen Tomi Karttusen ja keskikentän pohjalle toisen B-juniorin Juuso Eteläpään sopimusringin ulkopuolelta. Mutta kuten 17-vuotis syntymäpäiväänsä viettänyt Mikko Kuningas on aiemmin osoittanut – ei tämä homma ikää katso. Toinen eilen 17 v täyttänyt Ilyas Demirel tuli hänkin vaihdosta sisään.

Parin minuutin pelin jälkeen PEPO sai vaparin, mutta Kunkun nosto maalin eteen menee ruuhkan läpi. Pian perään Niko Pyyhtiä antoi Kunkulle loistavan avauksen väliin ja tämä pääsee kääntymään ja laukomaan, mutta ohi menee. Viiden minuutin kohdalla Peetu Juntunen riisti pallon Samu Ikosen jalasta ja lilat saivat rakennettua mukavan vastahyökkäyksen. Perään liloille pari kulmaa ja jatkuvaa painetta mustapaitojen kenttäpuoliskolle. Sitten 10 minuuttia pelattu ja LJK:n Arto Taina ajeli päin Jirko Sorsaa ja osui kuinka ollakaan entuudestaan arkaan paikkaan. Peli oli hetken poikki, kun Jikken kipeään annetaan kylmää.

Peli jatkui PEPOn kulmalla, jota seurasi hyvä hässäkkä flipperipalloineen LJK:n maalilla, mutta tulosta ei syntynyt. Sitten peli hieman tasoittui eli siirtyi keskialueen puolelle. Parinkymmenen minuutin kohdalla PEPOlta tuli hyvä keskitys maalille ja siihen mentiin nyt miehissä, mutta Simo Partinen veti pidemmän korren siinä taistelussa. Pari minuuttia tästä ja Juki Eteläpää kiitti avauskomennuksesta, nousi vasemmalta keskialueelta pallon kanssa keskelle noin 20 metriin ja laukoi pallon vasempaan alanurkkaan 0-1 PEPOlle.

Lappee JK otti maalin jälkeen pallon haltuun noin viideksi minuutiksi, mutta keskialueen ylittäminen tuotti heille vaikeuksia. Sitten nähtiin pari lilojen nousua vasemmalta. Ensin Peetu ajoi sieltä ja sai kulman aikaiseksi. Kulma ”kaatui” tuomarin pilliin, kun tämä näki hyökkäyspuolen rikkeen jossakin. Seuraavaksi Markus Koistinen nousi jo oikeastaan laukaisuetäisyyksille, mutta vielä syötti Kunkulle takatolpalle eikä Kunkku saanut pelivälinettä sisään. Sitten koittikin tärkeä momentum pelissä.

Puolen tunnin hujakoilla LJK esitti hienon syöttökuvion Tainan ja Ikosen toimesta ja jälkimmäinen pääsi nokikkain lilavahdin kanssa, mutta Jikke syöksyi vastaan ja läväytti siihen huikean jalkatorjunnan. Pikkuisen siinä taisivat kotijoukkueen päät painua, sillä loppuvarttiin nähtiin heidän urotekoinaan vain yhden kulmapotkun hankkiminen vasemmalta puolelta. Lilat puolestaan nousivat loppuvarttiin neljäkin kertaa oikealta Samu Kauppilan ja Kunkun toimesta keskittämään, mutta ihan maalia ei niistä hyökkäyksistä enää eka jaksolle saatu.

Toisella jaksolla nähtiin parin minuutin jälkeen LJK:n vapaapotku suhteellisen kaukaa eikä siitä keskityksestä syntynyt mitään. Heti perään liloilla on lupaa hyökkäys keskeltä, jota kolmekin miestä oli juonimassa. Peli menee kuitenkin pieneksi ja muutama siirto tehtiin siinä liikaa ja maalilaukaus jää näkemättä. 50 minuutin jälkeen liloilla oli erikoistilanteita putkeen – ensin vapaapotku ja sitten kolme perättäistä kulmapotkua. Ei tulosta ja väliin nähtiin harvinainen LJK:n hyökkäys.

Lappee JK:n nousun jälkeen PEPO avasi vastahyökkäyksen pitkällä hakien Vainikkaa kärjestä. Tämä taisteli yksin LJK:n toppareita vastaan, mutta voittaa pallon ja siirtää sitä oikealle. Pallo pelataan Samu Kauppilan juoksulinjalle ja tämä pamautti juoksusta kaukaa maakudin takanurkkaan yllättäen LJK-vahdin 0-2. Kuudenkymmenen minuutin kohdalla alkaa vaihtorumba. Mustapaidat vaihtavat kerralla kolme miestä liikettä kentälle lisätäkseen. PEPO vaihtaa Tomi Karttusen (out) Abenezer Elorantaan (in).

Seuraavan kymmenen minuutin aikana Mikko Kuningas oli silmiinpistävän aktiivinen ja aloitteellinen. Pikkuisen jopa liiankin ”kiireinen” – loistavaa haltuunottoa ja harhautusta saattoi seurata hätäinen laukaisuyritys. Kunkun nousuista saatiin kyllä erikoistilanteita. Yksi vapari tuomittiin PEPOlle melko kaukaa keskeltä ja Kunkkuko sen jälleen antoi. Laukaus kohdistui suoraan kohti maalivahtia, mutta on sen verran kova, että tämä ei liimannut palloa vaan sylki sen pelattavaksi. Abenezer Eloranta oli hereillä ja tyrkkäsi verkot tötterölle 0-3. Lilajuhlat olivat valmiit.

Seuraavat kaksikymmentä minuuttia lilakone jauhoi helteestä piittaamatta entiseen malliin eikä Lappee JK saanut missään vaiheessa käynnistettyä kunnon kiriä. Hellekelit suosivat kovakuntoisia joukkueita. PEPOn maalit ja epäonnistuminen omassa maalipaikassa ensimmäisellä jaksolla lannistivat kotijoukkuetta. Saarela antoi nuorille vastuuta ja nämä kantoivat sen hyvin. PEPO liikkui raskaissa olosuhteissa paremmalla jalalla ja oli terävämpi kaksinkamppailuissa. Koko joukkue oli hyvässä vireessä. Jiken gamesaver oli tärkeä. Kenttäpelaajista, jos olisi pakko joku nostaa esiin, niin Juuso Eteläpää tulee mieleen eikä pelkästään maalinsa takia, vaan kokonaisesityksensä vuoksi.

2 – SAMU KAUPPILA MAALI 54′
4 – NIKO PYYHTIÄ
5 – MARKUS KOISTINEN VAIHTO 74′ 13 – RAMAZAN DEMIREL
6 – IIVO JAAKO VAIHTO 71′ 18 – MAVIN VIISAINEN
8 – EERO-KAAPPO KOIVISTO
16 – TOMI KARTTUNEN VAIHTO 59′ 19 – ABENEZER ELORANTA MAALI 73′
23 – JUUSO ETELÄPÄÄ MAALI 22′
24 – PEETU JUNTUNEN
25 – MIKKO KUNINGAS
28 – JUSSI VAINIKKA VAIHTO 74′ 11 – ILJA TARTAKOVSKIY
1 – JIRKO SORSA

LJK

3 – SIMO PARTINEN
18 – JERE NÄRHI 59′
14 – MARKO SILTAMIES
20 – MISKA MIETTINEN
2 – TEEMU MIKKOLA 59′
16 – RIKU VALKEAPÄÄ 76′
19 – JUHO SOPANEN
24 – JONI HÄRKÖNEN 88′
6 – ARTO TAINA
22 – SAMU IKONEN 59′
8 – TEEMU VILJAKAINEN
VAIHDOSTA
9 – TONI TIAINEN 59′
21 – LAURI KYKKÄNEN 88′
15 – NIKO LIGNELL 59′
23 – NICOLAS ROIMOLA 76′
7 – SAMU TERÄVÄ 59′

Yhteistyökumppanit