Liigakokemusta PEPOn riveihin – Patrick Loa Loa Lila-paitaan!

Kamerunilainen Patrick Loa Loa on PEPOn uusin vahvistus. Vuonna 1999 syntyneellä hyökkääjällä on kokemusta myös Veikkausliigasta jossa hän on edustanut Ilvestä kahden edelliskauden ajan. Loa Loalle kertyi Ilves-paidassa 38 esiintymistä joissa syntyi kaksi maalia. Mies toteaa olevansa tyytyväinen siihen kuinka asiat ovat Suomessa menneet.

– Olen ollut kohta kaksi vuotta Suomessa, tunnen Veikkausliigan hyvin. Urheilullisessa mielessä kaikki on sujunut hyvin ja tunnen sopeutuneeni tänne, joukkuetoverit ja kaikki muut ovat kohdelleet minua hyvin.

Ennen saapumistaan Suomeen, Loa Loa edusti US Ben Guerdanea Tunisian kovatasoisessa pääsarjassa neljän kauden ajan. Patrick on ollut myös Kamerunin U20- ja U23-maajoukkueiden mukana. Nyt, kahden Ilveksessä vietetyn kauden jälkeen, Loa Loa toteaa olevansa innoissaan uudesta haasteesta.

– Valitsin PEPOn, sillä seurajohdon esittelemä projekti oli erittäin kiinnostava, vaikka joukkue putosikin sarjatasoa alemmas. Ennen päätöksen tekemistä juttelin myös vanhan joukkuekaverini kanssa ja hän sanoi hyviä asioita PEPOsta. Neuvottelimme seuran kanssa päivien ajan, kävin myös päävalmentajan kanssa puhelinkeskustelun ja hän kertoi ajatuksistaan jalkapallosta. Lopulta päätös tulla Lappeenrantaan oli luonteva.

23-vuotias kamerunilainen kuvailee itseään monipuoliseksi hyökkääjäksi joka pystyy pelaamaan usealla eri paikalla.

– Olen nopea pelaaja, hyvä kaksinkamppailutilanteissa. Voin pelata usealla eri paikalla, oli se sitten ysipaikalla, laidalla tai kakkoskärkenä. Tulen tuomaan paljon syvyyttä joukkueeseen.

Patrick sanoo saaneensa positiivisen ensivaikutelman PEPOsta.

– En ole vielä tavannut tulevia joukkuekavereitani, sillä olen vielä Pariisissa. Liityn joukkueen mukaan ensi viikolla. Keskusteluni seurajohdon kanssa ovat todella motivoineet minua. Tiedän myös, että maanmieheni Jeannot Esua oli viime vuonna Lappeenrannassa. En kuitenkaan tunne häntä henkilökohtaisesti, joten en ole vielä keskustellut hänen kanssaan. Seuran ihmiset ovat olleet todella mukavia minua kohtaan joten olen vakuuttunut, että tällaisessa ilmapiirissä pystymme kaikki saamaan parhaan itsestämme irti. Haluan auttaa seuraa kasvamaan, jotta se pääsee takaisin sille tasolle jossa sen kuuluu olla.

Myös päävalmentaja Teemu Tavikainen on iloinen uudesta hankinnasta.

– Todella hienoa saada Loa Loa Lappeenrantaan! Hänestä saamme erinomaisen ja monikäyttöisen pelaajan ylimpään linjaamme. Hän on hyvin motivoitunut ja nälkäinen palatessaan Suomeen ja haluaa näyttää. Se lupaa meille hyvää, sillä jo liigassa pelatessaan hän on osoittanut olevansa laatupelaaja kaikilla mittareilla.

Bienvenue à Lappeenranta Patrick !

PEPOlla on nyt Loa Loan liittymisen jälkeen kasassa 18 sopimusta. Uusista pelaajista argentiinalainen hyökkääjä Pablo Stupiski liittyy joukkueen vahvuuteen maaliskuun alkupuolella.

Kausikorttiostoksille kauden 2023 otteluihin pääset TÄSTÄ.

Sopimukset 2023:
Juho Enbuska
Petrus Eskelinen
Akseli Junnikkala
Markus Koistinen
Arttu Kotanen
Anton Kylkilahti
Patrick Loa Loa
Valtteri Maijanen
Alex Oikkonen
Erkka Partanen
Patrik Pesonen
Lauri Seilonen
Yaroslav Shapovalov
Joonatan Sinkkonen
Jirko Sorsa
Pablo Stupiski
Samu Suoraniemi
Toivo Suoranta

Yhteistyökumppanit

Tilateurastamo Ikonen