Lilojen Kakkosen A-lohkon kausiennakko 2021

Kauan sitä on odotettu. Pakon edestä sitä on lykätty. Ja nyt se sitten on täällä. Ei, tässä ei puhuta jalkapallokesän 2021 toiseksi tärkeimmästä tapahtumasta, eri puolilla Eurooppaa kuukauden ajan pelattavasta miesten jalkapallon EM-kisoista. Kyse on siitä kaikista kovimmasta, kaikista kauneimmasta ja kaikista kiinnostavimmasta eli lilapaitaisen PEPOn Kakkosen kauden A-lohkon ennakkopaketista. Kaiken kaikkiaan seitsemännen ja kuudennen perättäisen Kakkosen kautensa aloittava lilajengi tavoittelee tosissaan edellisen kauden kakkossijansa kohentamista. Miten tähän hetkeen on tultu? Millä eväin Lappeenrannassa pelataan Kakkosta tänä vuonna? Ja ketä kannattaa seurata omasta joukkueesta, ketä vastustajien riveissä? Kaikki tämä ja hieman enemmän selviää lukemalla tämä tarjolla oleva napakka paketti ja hankkimalla kauden 2021 PEPOn kausikortti verkkokaupasta sen kaveriksi. 

 

Miten pelattiin kaudella 2020

Viime vuoden Kakkosen kausi jäänee aikakirjoihin monista eri syistä. Lilat osoittivat heti alkuvuodesta lihasta, kun joukkueen peräsimeen palkattiin seuran kautta aikain ensimmäinen ulkomaalainen valmentaja. Espanjan passia povitaskussaan kantava ja tapaksia aamupalakseen nauttiva Gabri Xatart saapui tuomaan Kimpisen nurmelle vahvasti pallokontrolliin perustuvan pelitapansa. Suunnitelma oli sinänsä hyvä, mutta vaativan pelitavan sisäänajo vaikeutui heti alkuunsa huomattavasti, kun globaali pandemia sulki harjoituskenttien ovet ja siirsi sarjakauden alkua aina kesäkuulle saakka.

Kun sarja pääsi vihdoin alkamaan kesäkuun 13. päivä, sarjaohjelma oli kokenut täydellisen myllerryksen. Aikaisemman kaksinkertaisena pelatun sarjan ja neljän parhaiten sijoittuneen joukkueen yksinkertaisen jatkosarjan sijaan PEPO kohtasi osan joukkueista vain kerran. 12 joukkueen sarja jaettiin neljän joukkueen alueellisiin lohkoihin. Nämä alueellisten lohkojen joukkueet pelasivat toisiaan vastaan kolmesti kauden aikana. PEPOn alueellisessa lohkossa pelasivat Lahden Reipas, Mikkelin Pallo-Kissat sekä rakas derbyvastustaja Kultsu Joutsenosta. Kauden alkuun mennessä pelaajistoon oli hankittu profiilihankintoina maalivahti Jonathan Jäntti AC Kajaanista, puolustaja/päällikkö Milos Josimov KPV:sta, keskikentän Oskari Kekkonen PeKasta ja hyökkäyksen monitoimimies Samu Suoraniemi FCV:sta. Kauden aikana joukkuetta vahvistamaan tuotiin pelintekijä Nando Cózar Norjan Øygarden FK:sta ja hyökkääjä Tuukka Kurki KTP:sta. Kurki tuli korvaamaan kesken kauden Espanjan Águilas FC:n siirtynyttä kärkimies Paul Obia. Merkittävä lisä keskikentälle oli kesken kauden FC Köln II-joukkueesta värvätty Leon Augusto. Hänen loppukauden peliesityksensä vakuuttivat KPV:n tarjoamaan sopimusta alkavalle kaudelle, mutta tämä sopimus purettiin seuran ja pelaajan toimesta. Augusto palasikin keväällä takaisin lilapaitaan.

Kausi käynnistyi 0-1 vierasvoitolla FC Viikinkejä vastaan. Seuraavan kahden pelin saldo kulki NJS-tappiosta MiPK-voittoon, jonka jälkeen seuraavat kolme peliä JäPS:a, Espoon Palloseuraa ja Honka Akatemiaa vastaan pelattiin tasan. Näitä kolmea tasapeliä seurasi valitettava 4-1 tappio Lahden Reippaan vieraana. Heikomman pelillisen ja tuloksellisen jakson päätteeksi kävikin kuten niin monesti jalkapallossa on käynyt: PEPO ja päävalmentaja Gabri Xatart jatkoivat kumpikin omaan suuntaansa.

Elokuun 7. päivän Kultsua vastaan pelattavassa paikallispelissä olikin lilojen osalta kasvojen pesun paikka. Pesuvettä annosteli penkin päässä Xatartin korvannut uusi päävalmentaja Janne Muhli. Kimpisellä pelatussa pelistä tuloksena oli niukin mahdollinen kotivoitto, 1-0. Vielä tämä derbyvoitto ei täysin avannut joukkueen pelillisiä lukkoja, vaan seuraavana pelattu kauden toinen MiPK-kohtaaminen päättyi Mikkelissä 0-1 tappioon. Tämän jälkeen joukkue kuitenkin lähti lentoon: lopuista kauden kahdeksasta ottelusta otettiin seitsemän voittoa. Kun kauden aiemmissa yhdeksässä ottelussa oli tehty vain kahdeksan maalia, yltyivät lilapaidat tanssimaan maalisambaa loppukaudesta heikommin menneen alkusesonginkin edestä. Kultsu voitettiin kahdessa jäljellä olevassa kohtaamisessa maalein 5-1 ja 4-0. Myös Lahden Reipas (6-0) ja PKKU (5-2) saivat kokea lilojen maalivireen. 

Vielä A-lohkon kauden toiseksi viimeisessä pelissä PEPO olisi voinut pedata itselleen mahdollisuuden pelata noususta Ykköseen. Sammonlahden tekonurmelle vastustajaksi tulleen, kaudeksi 2020 Kolmosesta Kakkosen A-lohkoon nousseen PK-35:n viiden pisteen etumatka oli vielä mahdollista tavoittaa kotivoitolla ja siirtää ratkaisu noususta kauden viimeiselle kierrokselle. 1-1 tasapeli tarkoitti kuitenkin sitä, että nousuhaaveet kariutuivat ja PEPO aloittaa kauden 2021 Kakkosen A-lohkossa. Vaihtelevasti sujuneen kauden lopputulos oli lopulta kuitenkin positiivinen, sillä seura ylsi vaikeasta alkukaudesta huolimatta parhaimpaan sijoitukseensa (lohkon 2. sija) Palloliiton sarjoissa ikinä.

Yhden kauden verran Kakkosessa viihtynyt PK-35 jatkoi matkaansa Ykköseen. Lohkon pohjalle jääneet FC Viikingit ja Kultsu joutuivat vuorostaan vaihtamaan sarjatasoa alemmas kauden päätteeksi. PEPO saavutti lohkon toisen sijan voittamalla peleistään 10, pelaamalla neljä tasapeliä sekä kokemalla kolme tappiota. Maaleja lilat tykittivät yhteensä 36 kappaletta. Omasta maalista pallo kaivettiin 17 kertaa. Parhaan maalintekijän knallin jakoivat Nikke Veikkanen sekä Milos Josimov. Molemmat pöllyttivät maaliverkkoja kuudesti. Syöttöpörssin voitti viidellä alustuksellaan Markus Koistinen. Eniten peliaikaa liloista keräsi keskikentän Oskari Kekkonen (1528 minuuttia). Kentällä kauden aikana kävi yhteensä 20 pelaajaa, joista kolme oli maalivahteja ja loput 17 kenttäpelaajia. Osa näistä pelaajista oli kentällä 7. elokuuta ottelussa Kultsua vastaan, kun Kimpisen lehtereillä ottelua seurasi kauden ennätysyleisö 1365 maksanutta katsojaa.

”Sanotaan näin, että kokonaisuudessaan toinen sija oli hyvä suoritus.” toteaa valmennusvastuuseen puolessa välissä kautta noussut Janne Muhli. ”Alkukausi oli haastava. Meillä oli loukkaantumisia, huonoa tuuria ja pelikieltoja. Toiseksi viimeisessä pelissä oli vielä sauma päästä kärkikamppailuun asti, joten lopulta koko kausi kääntyi positiiviseksi.”

”Pyrkimys on lähteä voittamaan kauden jokainen peli”,  jatkaa Muhli.

 

Miten pelataan kaudella 2021

Alkavan kauden Kakkosen A-, B- ja C-lohkot pelataan jokainen 12 joukkueen vahvuisena, kaksinkertaisena sarjana. Kaksinkertaisen sarjan päätteeksi kunkin lohkon voittajajoukkue nousee Ykköseen kaudeksi 2022. Sijoille 11 ja 12. lopullisessa sarjataulukossa sijoittuneet joukkueet sen sijaan putoavat Kolmoseen. Sarjaa voidaan tarvittaessa jatkaa 31.10.2021 saakka, mutta tuolloin sarjan on päätyttävä. Pandemia saattaa myös tuoda muutoksia sarjajärjestelmään kesken kauden. Pohjoisemmista joukkueista koostuva C-lohko on jo pyörähtänyt käyntiin jo 9.5., kun taas A- ja B-lohkoissa ollaan odotettu suvea ja kokoontumisrajoitusten lieventymistä.

 

”Tämä kausi on eri juttu verrattuna viime kauteen. Pelitapa ja pelaajien pohjakunto ovat viime kautta paremmin hallussa, sillä olemme pystyneet treenaamaan säännöllisesti verrattuna viime kevääseen”, toteaa päävalmentaja alkavan kauden erosta edelliseen sesonkiin verrattuna. Muhli kokee myös, että joukkueen viime kauden preseason oli juuri tästä syystä haasteellisempi. ”Viime kaudella kundit tekivät hyvin itse hommia ilman joukkuetreenejä, mutta nyt olemme saaneet harjoitella normaalisti”,  hän lisää.

”Tiivis otteluohjelma tarkoittaa sitä, että pitää harjoitella fiksusti. Palautumisen ja levon  merkitys korostuu. Tiiviissä ottelutahdissa pitää pystyä tuottamaan laadukkaita harjoituksia, koska treenatut asiat kuitenkin siirtyvät aina peleihin”,  Muhli jatkaa.

 

Pelaajasiirrot kaudelle 2021

 


 

PEPOn pelaajisto uusiutui talvikaudella jonkun verran. ”Joukkueeseen tulee aina kauden jälkeen vaihtuvuutta jonkun verran. Tällä kertaa ehkä vähän enemmän.” summaa päävalmentaja Muhli katsellessaan tulijoiden ja lähtijöiden nimiä. 

Suurempaa vastuuta kaudella 2020 kantaneista pelaajista seuraa vaihtoivat maalivahti Jonathan Jäntti, oikeana laitapuolustajana usean kauden ajan esiintynyt Jens Harju, jättimäinen toppari Alieu Ceesay ja joukkueesta eniten peliminuutteja kellottanut Oskari Kekkonen.

”On hieno juttu, että PEPOsta pääsee Ykköseen (toim. huom. Ceesay, Jäntti ja Harju siirtyivät Ykkösessä kaudella 2021 pelaaviin joukkueisiin). Toissa kauden jälkeen Joel Laitinen siirtyi SJK Akatemiaan ja Jonathan Dunyin meni MP:hin. Pelaajat tekevät tietysti isoimman duunin, mutta jotain on seurassakin on tehty oikein, koska usea pelaaja on päässyt urallaan eteenpäin.” näkee Muhli.

Jokainen näistä pelaajista on korvattu alkavalle kaudelle. Craig Hill oli joukkueen mukana valmennuksessa jo viime kaudella, ja hänelle kirjattiin myös 4 peliminuuttia Kakkosen viime kauden otteluissa. Nyt uusvanha jenkkivahti palaa nurmelle ja aloittaa kauden Jäntin korvaajana tolppien välissä. Oikeaksi puolustajaksi Harjun tilalle saatiin Käpylän Pallosta Lappeenrantaan opiskelujen perässä muuttanut Kalle Salmi. Keskuspuolustusta vahvistettiin B-lohkon Hämeenlinnan HJS:sta saapuneella Roope Huhtalalla, jonka tätä nykyä FC Hakaa edustava Jesse-veli pelasi lainalla lilapaidoissa kaudella 2019. Leon Augusto päätti jatkaa lyhyen Kokkolan visiitin jälkeen Lappeenrannassa. Laitapelaamista tukevoitettiin tuomalla Kolmoseen pudonneesta Kultsusta tamperelaislähtöinen Aleksi Sainio. Toinen mielenkiintoinen laitapelaaja on Zachary Sukunda, jonka juuret ovat Kanadassa. Hän pelasi edellisen kauden Ekenäs IF:n Ykkösen joukkueessa. 

”Joukkueeseen tulleisiin uusiin pelaajiin olen tyytyväinen. Kaikkia pelaajia yhdistää korkea työmoraali ja hyvät sosiaaliset taidot. Uudet pelaajat ovat kaikki hyviä pukukoppipelaajia. Perustaidot pelata futista on kaikilla tulijoilla valmiiksi hyvällä tasolla.” kommentoi Muhli uusia lilapaitoja.

Pelaajalistaa täydentävät omasta PEPO/IPS YJ B-juniorijoukkueesta nostetut puolustajat Valtteri Maijanen ja Tuomas Vanhanen sekä keskikentälle liikettä tuovat Petrus Eskelinen ja Eelis Heimonen. Nuoret kyvyt eivät pelkästään vain täydennä joukkuetta ja ole mukana harjoituksissa, vaan näitä tulevaisuuden runkopelaajilta nähtiin jo kevään Cupin peleissä sekä harjoitusotteluissa useita kypsiä suorituksia.

”Olen tosi tyytyväinen nuorten pelaajien ennakkoluulottomiin otteisiin harjoituskaudella. Luonnollisesti nuorilla pelaajilla taso ailahtelee, mutta joka päivä ollaan menty eteenpäin. Lopulta peliajan saaminen on jokaisesta nuoresta tai vanhasta pelaajasta itsestään kiinni. Pelipaikoista on kova kilpailutilanne. Onneksi meillä on myös mahdollisuus tarjota peliaikaa farmiseura IPS:ssa ja uudessa yhteistyöseurassa LiRyssä.”, toteaa Muhli. ”Yhtenäisyys ja sitoutuminen on koko joukkueessa hyvä. Pelaajat tekevät asioita myös kentän ulkopuolella toistensa kanssa ja viihtyvät toistensa seurassa erinomaisesti.” hän lisää.

Kevättalvella joukkueen kanssa sopimuksen teki myös  hyökkääjä Anttoni Hirvonen. Hänen sopimuksensa kuitenkin purettiin muutaman kuukauden jälkeen yhteisymmärryksessä, eikä vahvaa targetmiestä nähdä lilapaidassa tulevalla kaudella.

 

Katsaus A-lohkon vastustajiin

Urheilu on kovaa ja vain voittajat muistetaan. Kakkosen A-lohkosta voi Ykköseen nousta ainoastaan yksi joukkue. Kalifiksi kalifin paikalle on tunkua.

Muhli löytää lohkosta kaksi joukkuetta, jotka ovat nousijasuosikkeja sarjaan lähdettäessä. ”A-lohkon suosikkeja ovat Atlantis ja JäPS. JäPSillä on ollut pitkään sama ydinporukka kasassa. Heillä on useita erittäin hyviä pelaajia tälle tasolle ja he ovat saaneet vielä täksi kaudeksi kokemusta jopa Veikkausliigasta asti. JäPSin pelitapa  perustuu nopeaan etenemineen ja joukkueen materiaali sopii hyvin vastaiskupelaamiseen. Joukkue on vaikeasti voitettavissa. Ymmärtääkseni nousu on JäPSin tavoite myös tällä kaudella.” kuvailee Muhli järvenpääläistä vastustajaa.

Toinen Muhlin ennakkosuosikki on Atlantis. ”Tommi Ekmark teki hyvää jälkeä viime vuonna MiPK:ssa ja toi useampia tuttuja pelaajia Mikkelistä. MiPK:sta vielä nyt viime hetkillä siirtynyt Antti-Pekka Kesonen on hyvä lisä. Joukkueella on hyvä maalivahti ja rosterissa on erittäin näppäriä hyökkäyspään pelaajia. Pallo pyritään pelaamaan nopeasti ylimpään linjaan näille taitaville hyökkääjille, jotka pystyvät tekemään sitten ratkaisuja omalla henkilökohtaisella taidollaan. Erittäin vaarallinen joukkue kyseessä.” toteaa Muhli.

Kultsun pudottua Kolmoseen on ehkä väkevintä paikalliskamppailun värinää aistittavissa Kymenlaaksosta ponnistavasta Myllykosken Pallosta. ”MYPA ei välttämättä Ykkösestä tippumisen jälkeen ole nyt aivan sarjan kärkikahinoissa. Joukkue on muuttunut ja nuorentunut paljon, mutta osalla pelaajista on kovaa rutiinia Ykkösestä.” Muhli analysoi.

”Musta hevonen on nuori Käpylän Pallo. Heidän harjoituspeliensä tulokset puhukoot puolestaan. Lohkossamme on lisäksi kolme Veikkausliigan joukkueiden farmijoukkuetta: KuFu, Lahden Reipas ja PeKa. Ne tuovat oman mausteensa sarjaan. Nämä joukkueet voivat peluuttaa Veikkausliigan sopimuksen alaisia pelaajia. Tämä voi olla sekä hyvä että huono juttu kyseisille joukkueille. Onko Veikkausliigasta Kakkosen peleihin tullut pelaaja motivoitunut?” päävalmentaja  miettii ja jatkaa: ”Tämä tuo meille oman haasteen peliin valmistautumisen, koska emme tiedä ketä pelaajia vastustajilla on kentälle asettaa milloinkin.”

Yleiskuva kauden 2021 Kakkosen A-lohkosta on päävalmentajalle selvä. Odotan paljon, paljon tasaisempaa sarjaa kuin kaudella 2020. Lohkossa ei tule olemaan viime kauden tapaan yhtään selvää heittopussia, vaan kaikilla on mahdollisuus napata voittoja kauden aikana.” päättää Muhli.

 

A-lohkon vastustajat esittelyssä:

 

Joukkue: Atlantis FC

Perustamisvuosi: 1980

Paikkakunta: Helsinki

Kotikenttä: Pukinmäen liikuntapuisto, Helsinki

Kotisivut: http://www.atlantisfc.fi/

Päävalmentaja: Tommi Ekmark

Viime kausi: 5., Kakkonen, B-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Ei keskinäisiä kohtaamisia.

Seuraa heitä: Victor Shevchenko, Aboubacar Diakite, Sammy Ndjock

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“B-lohkosta saapuva Atlantis on mielenkiintoinen tulokas. Viime kaudella he olivat runsasmaalisin joukkue kaikista Kakkosen joukkueista ja kausi oli kokonaisuudessaan hieman epätasainen.  Nyt ex-MiPK valmentaja Tommi Ekmark on kuitenkin ottanut ohjat, tuonut joukon hänelle tuttuja pelaajia sisään sekä organisoinut joukkueen paremmin kuin viime kaudella. On hienoa päästä mittamaan meidän tasoamme juuri heitä vastaan heti sarja-avauksessa.”

 

 

Joukkue: JäPS

Perustamisvuosi: 1947

Paikkakunta: Järvenpää

Kotikenttä: Keskusurheilukenttä, Järvenpää

Kotisivut: https://japsedustus.fi/

Päävalmentaja: Osku Partonen

Viime kausi: 6., Kakkonen, A-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Vieraissa tasan 1-1. Kakkosen Cupissa tasan 2-2.

Seuraa heitä: Aleksi Ristola, Roope Autio, Alaeddin Aleddine

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

”JäPS on vuodesta toiseen hankala vastus ja sitä se tulee olemaan tänäkin vuonna. Cupissa onnistuimme jatkoajalla hakemaan jatkopaikan Järvenpäästä Aleksi Sainion viime hetken maalilla. Heidän materiaalinsa on sarjan kärkeä ja valmennus Osku Partosen johdolla osaavaa. Vahva erikoistilannejoukkue, joka on monipuolistanut pelaamistaan tällä kaudella. He etenevät nopeasti eteenpäin ja positiiviset tilanteenvaihdot olivat myrkkyä monelle joukkueelle viime kaudella. Kärkeen on saapunut Veikkausliigakokemusta omaava Aleksi Ristola ja runko on säilynyt hyvin kasassa viime kaudesta.”

 

Joukkue: KuFu-98

Perustamisvuosi: 1998

Paikkakunta: Kuopio

Kotikenttä: Kuopion keskuskenttä, Kuopio

Kotisivut: https://www.facebook.com/kufu98

Päävalmentaja: Janne Kasurinen

Viime kausi: 5, Kakkonen, C-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Ei keskinäisiä kohtaamisia.

Seuraa heitä: Viljami Aittokoski, Joel Vartiainen,Taneli Heiskanen

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“Reservijoukkueet ovat hankalia ennakoida pelaajiston suhteen, mutta KuPS:n laaja materiaali todennäköisesti tarkoittaa iskukykyistä joukkuetta KuFulle. Nuoria lupauksia vilisevä porukka, jonka suoritustaso saattaa vaihdella kauden mittaan pelaajistosta riippuen.”

 

Joukkue: KäPa

Perustamisvuosi: 1956

Paikkakunta: Helsinki

Kotikenttä: KäPa Campus, Helsinki

Kotisivut: https://kapylanpallo.fi/

Päävalmentaja: Ossi Virta

Viime kausi: 1., Kolmonen Etelä, A-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Ei keskinäisiä kohtaamisia.

Seuraa heitä: Jani Kaukomaa, Joonas Salmi, Matias Ambasciano

Joukkueen entiset PEPOlaiset: Simo Partinen

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“Nousijajoukkue KäPa on seurana varmaankin paremmin tunnettu huikeasta juniorituotannostaan, mutta edustusjoukkue nostaa myös tällä kaudella varmasti päätään. Taktiikkavelho Ossi Virta oli isossa roolissa KTP:n nousussa viime kaudella ja saa nyt näyttää osaamistaan päävalmentajana nosteessa olevassa seurassa. Joukkueeseen on haalittu monia tasonsa osoittaneita pelaajia sekä nuoria lupauksia, joten nousija saattaa yllättää monet tällä kaudella.”

 

Joukkue: Lahden Reipas

Perustamisvuosi: 1891

Paikkakunta: Lahti

Kotikenttä: Kisapuisto, Lahti

Kotisivut: http://www.lahdenreipas.fi

Päävalmentaja: Tommi Kautonen

Viime kausi: 8., Kakkonen, A-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Kotona voitot 2-0 ja 6-0, vieraissa tappio 4-1.

Seuraa heitä: Tomi Kult, Elias Oijusluoma, Berat Köse

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“Reipas on uudistunut paljon viime kaudesta. Tommi ”Auge” Kautonen on tuonut ammattimaisuutta Reippaaseen ja joukkueeseen on saapunut muutamia vahvistuksia. Harjoituskaudella voitimme heidät kahdesti numeroin 3-2. Korkealta prässäävä ja aktiivista futista pelaava joukkue.”

 

Joukkue: FC Kiffen

Perustamisvuosi: 1908

Paikkakunta: Helsinki

Kotikenttä: Pallokenttä, Helsinki

Kotisivut: https://www.fckiffen.fi/

Päävalmentaja: Marko Tukiainen

Viime kausi: 5., Kakkonen, A-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Kotona voitto 3-1.

Seuraa heitä: Antti Korhonen, Tejan Deen, Samuli Heiska

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“Mustat hurmurit pelasivat viihdyttävää futista viime kaudella ja jäivät vain viisi pistettä meistä. Heillä on taitavia hyökkäyspään pelaajia ja joukkue on jopa vahvistunut hieman viime kaudesta.”

 

Joukkue: MiPK

Perustamisvuosi: 1946

Paikkakunta: Mikkeli

Kotikenttä: Mikkelin urheilupuisto, Mikkeli

Kotisivut: https://www.mikkelinpallokissat.fi/

Päävalmentaja: Ozeias Graciano

Viime kausi: 6., Kakkonen, A-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Kotona voitto 3-1 ja tappio 0-1. Vieraissa voitto 1-2.

Seuraa heitä: Bangaly Kouyaté, Lucas Dos Santos, Eero Karjalainen

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“MiPK on kokenut suuria muutoksia viime kauteen verrattuna. Valmentajaksi saapui Ossi Graziano ja viime kauden avauksesta on jäljellä enää muutama pelaaja. Mitat täyttäviä korvaajia on löydetty heidän tilalleen ja heidän pelinsä on kehittynyt talvikauden aikana jatkuvasti. Farmisopimus MP:n kanssa tuo lupaavia nuoria mikkeliläisiä myös joukkueeseen.”

 

Joukkue: MYPA

Perustamisvuosi: 1947

Paikkakunta: Myllykoski

Kotikenttä: KSOY Stadion, Kouvola

Kotisivut: https://www.mypa.fi/

Päävalmentaja: Marko Honkanen

Viime kausi: 12., Ykkönen

Keskinäiset ottelut 2020: Ei keskinäisiä kohtaamisia.

Seuraa heitä: Jussi-Pekka Rämä, Jari Hassel, Joakim Lindberg

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“Ykkösestä tippuneen MYPAn olemme kohdanneet kahdesti harjoituskaudella. Ensin otimme tiukan Kakkosen Cup matsin jälkeen 2-1 voiton ja harjoitusmatsi Myllykoskelle päättyi ansaitusti 3-3 tasuriin. Nuori ja paikallisista pelaajista pääosin koottu joukkue.”

 

Joukkue: NJS

Perustamisvuosi: 2004

Paikkakunta: Nurmijärvi

Kotikenttä: Klaukkalan urheilualue, Klaukkala

Kotisivut: https://www.njs.fi/

Päävalmentaja: Teemu Savukoski

Viime kausi: 9., Kakkonen A-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Vieraissa tappio 3-0.

Seuraa heitä: Otso Knuuttila, Miro Salminen, Samuel Tammivuori

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“NJS oli viime kaudella nopeasti eteenpäin pelaava joukkue, joka oli vahva tilanteenvaihdoissa. Lisäksi puolustus oli hyvin organisoitu. Tälle kaudelle he ovat saaneet muutaman hyvän vahvistuksen ja preseason on muutenkin sujunut tuloksien valossa hyvin.”

 

Joukkue: PeKa

Perustamisvuosi: 1945

Paikkakunta: Kotka

Kotikenttä: Arto Tolsa Areena, Kotka

Kotisivut: https://futis.pelikarhut.fi/

Päävalmentaja: Samuli Nieminen

Viime kausi: 1., Idän Kolmonen, B-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Ei keskinäisiä kohtaamisia.

Seuraa heitä: Tomas Turunen, Juuso Laitinen, Kimi Kolsi

Entiset PEPOlaiset: Oskari Kekkonen

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“Olemme kohdanneet PeKan kahdesti. Cupissa otimme vaikeissa olosuhteissa pelatussa ottelussa voiton vasta pilkkujen jälkeen ja harjoitusottelussa olimme ansaitusti parempia 1-2. Keskiakseli on joukkueessa kunnossa ja he saavat kauden aikana vahvistuksia KTP:sta.”

 

Joukkue: PK Keski-Uusimaa

Perustamisvuosi: 2005

Paikkakunta: Kerava

Kotikenttä: Kalevan urheilupuisto, Kerava

Kotisivut: https://pkku.fi/

Päävalmentaja: Rami Hakanpää

Viime kausi: 9., Kakkonen, A-lohko

Keskinäiset ottelut 2020: Vieraissa voitto 2-5.

Seuraa heitä: Robin Källman, Leo Usher, Akseli Haapalainen

 

Data- ja videoanalyytikko Antti Sinkkosen kommentit:

“PKKU on hyvin organisoitu jengi, joka etenee linja linjalta pallonhallinnan kautta. Seura pyrkii kehittämään nuoria pelaajia ja viime kaudelta hyvänä osoituksena tästä ovat Daniel Rökmanin ja Willem Haapiaisen siirrot Klubi-04 paitaan.”

 

Janne Muhlin terveiset PEPO-kannattajille

”Katsojat ovat jalkapallossa “se” voimavara ja he ovat tärkeitä sekä pelaajille ja valmennukselle. Toivottavasti katsomoihin pääsee mahdollisimman pian turvallisesti terveystilanteen huomioon ottaen. Tosi isot kiitokset 850 Boyseille ja kaikille muille seuraa pitkään tukeneille katsojille! Tuokaa jatkossakin lisää ääntä kentän laidalle ja tunnustakaa lila-keltaisia värejä!”

 

PEPOn edustusjoukkue kaudella 2021

 

Maalivahdit

 

1  Miko Sederholm

12 Craig Hill (varakapteeni)

30 Anton Kylkilahti

 

Puolustajat

 

2  Valtteri Maijanen

3  Milos Josimov (varakapteeni)

4  Roope Huhtala 

5  Nuutti Toiviainen 

20 Tuomas Vanhanen

22 Arttu Kotanen

40 Kalle Salmi

 

Keskikenttä

 

8  Calvin N’Sombo (kapteeni)

10 Jerry Särkkä

11 Juuso Enbuska

14 Petrus Eskelinen

15 Eelis Heimonen

23 Leon Augusto

 

Hyökkäys

 

6  Eetu Suoraniemi

16 Samu Suoraniemi (varakapteeni)

17 Aleksi Sainio

19 Markus Koistinen

21 Jesse Purhonen

24 Zachary Sukunda

26 Joona Viskari

27 Nikke Veikkanen

 

Valmennus

Janne Muhli, päävalmentaja

Marko Kaila, valmentaja

Ville Muhli, maalivahtivalmentaja

Antti Sinkkonen, data- ja videoanalyytikko

Arto Kaijansinkko, fysio

 

Taustat

Kari Suninen, puheenjohtaja

Ilpo Kylkilahti, huoltaja 

Keijo Pietarinen, joukkueenjohtaja

 

Kevään 2021 pelatut ottelut

 

Kakkosen Cup

 

30.01. PeKa – PEPO 2-2 (0-1), 2-3 rp.kisan jälkeen / kooste

07.02. PEPO – MYPA 2-1 (2-1) / raportti / maalikooste

12.02. JäPS – PEPO 0-0 (0-0), 0-1 jo. jälkeen / maalikooste

20.02. PEPO – Pargas IF 2-2 (1-1), 3-2 rp.kisan jälkeen / raportti / maalikooste

 

Kakkosen Cup jatkuu syksyllä pelattavan finaalin merkeissä. Cupin finaaliottelussa vastaan asettuu SJK Akatemia.

 

Suomen Cup

 

13.03. PEPO – PK-35 0-3 (0-1) / raportti / kooste

 

Harjoitusottelut

 

21.03. JIPPO – PEPO 4-1 (1-0) / raportti / kooste

27.03. Lahden Reipas – PEPO 2-3 (0-2) / maalikooste

10.04. MYPA – PEPO 3-3 (2-1) / raportti / maalikooste

17.04. PEPO – JJK 3-0 (1-0) / raportti / maalikooste

20.04. PEPO – Lahden Reipas 3-2 (1-2) maalikooste

15.05. PeKa – PEPO 1-2 (0-1) / raportti / maalikooste

22.05. PEPO – LehPa 3-1 (1-0) 

 

Hyödyllisiä linkkejä Kakkosen kauteen

 

PEPOn edustusjoukkueen kotisivut

Seuran kotisivut

PEPO kausikortti 2021

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

 

Kakkonen 2021 Palloliiton sivuilla

Kakkosen tulospalvelu Palloliiton sivuilla

 

PEPOn keskustelu FutisForum2-keskustelupalstalla

Kakkosen tämän kauden pelaajasiirrot koottuna FutisForum2-keskustelupalstalle

Jalkapallon miesten Kakkosen epävirallinen Twitter-tili

 

Muita Kakkosen ennakkopaketteja:

Suomifutis.comin ennakko

FC Kiffenin ennakot vastustajista: Atlantis FC, PKKU, NJS, MYPA

 

Lounaalle ennen kotipeliä!

Yhteistyökumppanit