Make PEPOn mukana Ykköseen!

Yksi aikakausi saa jatkoa, kun PEPO ja vasemman laidan hyökkäysvaunu Markus Koistinen solmivat kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen.

26-vuotias laituri on edustanut aikuisiällä PEPOa aina vuodesta 2013 alkaen. Miltä lilojen omasta kasvatista tuntuu solmia vihdoin ja viimein sopimus Ykkösessä pelaavan kasvattajaseuransa kanssa?

Kieltämättä ihan hyvältä tuntuu! Ykkösen nousu kelpaa tällä tavalla jälkikäteenlkin. Nousu on pitkään ollut tavoitteena ja nyt se saatiin” Koistinen kertoo.

Koistinen on kiusannut Kakkosen vastustajia nyt useamman kauden ajan. 181-senttisen fyysisen etenijän vahvuudet ovat yksi-vastaan-yksi -tilanteissa. Vuosien yhteispeli yhdessä lilojen luotettavan laitapuolustajan Arttu Kotasen on hioutunut liloissa jo instituution asemaan. Varmana viimeistelijänä tunnettu Koistinen on tehnyt parhaimmillaan (kausi 2018) seitsemän maalia Kakkosen peleissä. Kuluneen kauden saldoksi jäi kolme onnistumista sekä neljä maalisyöttöä.

“Makella” on hieman totuttua rikkonaisempi kausi alla. Alkukauden viheliäistä loukkaantumista seurasi toinen vastaava, ja suuri osa kaudesta meni täyttä pelikuntoa hakiessa. Koistinen tietää, mitä edellistä ehjempi kausi ja Ykkösen jyrkempi vaatimustaso vaatii töiden tekemistä harjoituskentällä. “Nyt preseasonilla pitää treenata hyvin ja panostaa etenkin fysiikkaharjoitteluun. Viime kaudella oli loukkaantumisia. Treenaaminen on käynyt vähän rankaksi yhdessä duunin kanssa ja nyt työn ja harjoittelun suhdetta pitää miettiä tarkkaan.  Ei kaikkia loukkaantumisia kuitenkaan pysty ennakoimaan tai estämään, vaikka miten hyvin valmistautuisi. Viime kaudella minulla oli paljon huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa” Koistinen arvioi.

Kausikortit kaudelle 2022 saatavilla nyt PEPOn verkkokaupasta tämän linkin takaa!

Vuodesta 2013 lähtien Koistiselle on kertynyt yhteensä huikeat 43 Kolmosen ja 117 Kakkosen ottelua lilassa pelipaidassa. Aivan uusi sarjataso tuo sekä uusia että vanhoja vastustajia kaudeksi 2022 Kimpisen nurmelle. “Tietenkin suurin osa joukkueista ovat uusia vastustajia. Joukossa on toki muutama tuttu viime kausilta. Kaikkien kohtaamista odotan innolla, mutta ainakin TPS, JäPS, KTP ja MP on mukava kohdata. KTP:n ja MP:n kanssa on ollut aiemmin hyviä vääntöjä Kakkosessa, ja heitä vastaan ollaan saatu katsomoon hyvin sakkia. Toivottavasti heidän kanssa saataisiin kesällä derby-tyyppistä menoa ja ihmisiä tulisi lisää katsomoihin” Koistinen kommentoi suven 2022 vastustajia.

Kuten pelimääristä voi päätellä, on Koistinen lilojen kokeneimpia pelaajia tulevalla kaudella. PEPOn syksy 2021 päättyi jäähyväisiin, kun Jerry Särkkä päätti pitkään jatkuneen PEPO-uransa. Koistisen mielestä joukkueesta löytyy Jerrynkin jälkeen pelaajia, jotka piiskaavat liloja parempiin suoritukseen Ykkösessä. “Meillä on joukkueessa paljon johtavia pelaajia. Topi Pasi, Jikke, Zach, Samu.. kaikilla on kokemusta Ykkösestä. Heidän kokemuksensa ja esimerkkinsä auttavat viemään joukkuetta eteenpäin. Heitä kannattaa minun sijaan kentällä katsoa esimerkin puolesta” Koistinen lohkaisee pilke vahvasti silmäkulmassa.

Johtajat johtakoon, työmiehet tehkööt töitä. One more year, Make!

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) (uutinen) UUSI (JIPPO)

Anton Kylkilahti (mv)

Miro Marin (p) (uutinen) UUSI (Atlantis FC)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Arttu Kotanen (p) (uutinen)

Roope Huhtala (p) (uutinen)

Nuutti Toiviainen (p) (uutinen)

Topi Pasi (p) UUSI (JIPPO) (uutinen)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Juuso Enbuska (kk) (uutinen)

Jeff Addai (kk) (uutinen)

Calvin N’Sombo (kk) (uutinen)

Tommi Roponen (h) (uutinen) UUSI (MYPA)

Samu Suoraniemi (h) (uutinen)

Aleksi Sainio (h) (uutinen)

Markus Koistinen (h)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

Yhteistyökumppanit