Miro Marin on uusin lila!

PEPOn kauden 2022 kattavien pelaajasopimusten määrä kasvaa jälleen yhdellä kontrahdilla., kun viime kaudella Kakkosen A-lohkossa kolmanneksi sijoittunutta Atlantis FC:a edustanut Miro Marin kirjoitti nimensä yhden vuoden pituiseen pelaajasopimukseen.

Keskuspuolustajan paikalla pelaava Marin, 19, esiintyi viime kauden Kakkosessa 18 Atlantiksen ottelussa. Näissä otteluissa syntyi myös kaksi maalia. Lisäksi Marin pelasi runsaat minuutit Atlantiksen P20 SM-sarjaa pelanneen joukkueen puolustuksessa. Atlantis sijoittui P20-joukkueiden yksinkertaisessa sarjassa lopulta kolmanneksi, ja palkintona tästä oli pronssinen mitali. Kakkosen debyytin Marin teki kaudella 2019 sarjasta pudonneen Käpylän Pallon paidassa. Käpylän Pallon paidassa Marin voitti samana vuonna myös P17 SM-sarjan kultaa. 11-vuotiaana kasvattajaseurastaan Hakunilan Riennosta Malmin Palloseuran riveihin vaihtanut pelaaja onkin kiertänyt juniorina monia pääkaupunkiseudun seuroja.

Siirto pääkaupunkiseudulta Lappeenrantaan PEPOn riveihin tapahtui lopulta helposti. PEPOsta tuli kyselyä, olisinko kiinnostunut pelaamaan ensi kaudella täällä. Ensin paikkakunnan muutos aiheutti miettimistä, mutta kun saimme hoidettua muutaman kentän ulkopuolisen kuntoon asian yhteistyössä PEPOn kanssa, niin sopimus oli helppo tehdä” vasenjalkainen toppari kertoo.

Kysyttäessä Marinin vahvuuksia pelaajana, hän mainitsee avaavansa peliä hyvin vasemmalla jalallaan ja olevansa muutenkin kotonaan pallon kanssa. Marin ohjaa omiansa kuuluvalla äänellä ja kertoo näkevänsä pelin hyvin keskuspuolustajan paikaltaan. 197-senttinen torni ei itse mainitse pääpeliä vahvuudekseen, mutta pituudesta on taatusti hyötyä tulevan kauden pääpallotaisteluissa. Marin ei ole kertomansa mukaan aktiivisesti harrastanut perinteisiä pitkien miesten joukkuelajeja kuten koripalloa tai lentopalloa. Jalkapallo on vienyt nuoren helsinkiläisen sydämen.

Atlantis kohtasi lilat kahdesti viime kaudella. Molempien joukkueiden kauden aivan ensimmäinen Kakkosen ottelu päättyi Pukinmäen nurmella 1-1 tasapeliin. Tässä ottelussa Marin vielä oli vaihtopenkillä. Elokuun puolessa välissä pelatussa PEPOn 4-1 numeroihin päättyneessä tappio-ottelussa Marin pelasi täyden ajan.

Uusi seura jätti jo tuolloin hyvän vaikutuksen Mariniin. “Tuntui, että PEPO on minulle hyvin sopiva jengi. Joukkue haluaa hallita pelejä ja liikuttaa palloa. Ensimmäinen viime kauden kohtaamisemme oli molemmilta hyvä peli. Vierastappiossamme pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan. Se oli ehkä kauden parasta peliämme. PEPO kuitenkin tappoi pelin toisen puoliajan alussa, kun me vähän nukahdimme Seura pelaa tosissaan noususta ensi kaudella” kuvailee Marin uutta joukkuettaan.

Muutto uuteen kotikaupunkiin tapahtuu joulukuun alussa, kunhan ylioppilasjuhlat on ensin juhlittu pois alta. “Muutan ekaa kertaa pois kotoa. Opiskelut kuuluvat tulevaisuuden suunnitelmiini ja olen hakemassa kouluun. Opiskeluja ei ole tarkoitus kuitenkin aloittaa vielä ensi vuonna” päättää Marin.

Lukeminen kannattaa aina, mutta pelataan nyt ensin vähän futista! Tervetuloa Lepraan, Miro!

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

 

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) (uutinen)

Anton Kylkilahti (mv)

Miro Marin (p) 

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Samu Suoraniemi (kk/h) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

 

Yhteistyökumppanit