Palaamme pian!

Eilen ei ollut lilojen päivä.

Joukkueen peräsimestä ottelun jälkeen väistyneen Janne Muhlin aikakausi päättyi 1-3 kotitappioon  Pargas IF:ä vastaan. Vierasjoukkueen Yoonis Muse ja Kajus Svanberg olivat kumpikin iskeneet jo yhdet maalit mieheen ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla Ykkösen jumboksi jääneen ”Piffenin” kauden viimeisen maalin viimeisteli Paulus Kopperoinen läpiajonsa päätteeksi.

Kimpisen yllä roikkuneiden pilvien välistä pilkisti kuin pilkistikin lopulta paljon kaivattu kaistale päivänpaistetta. Janne Muhlin viimeinen teko PEPOn päävalmentajana oli ottaa kentältä vaihtoon 90 minuuttia uurastanut Zachary Sukunda. Vaihdosta kentälle asteli Ykkösen debyyttiotteluunsa pitkän uran lilapaidassa tehnyt Markus Koistinen.

Se hetki oli kuin itse suuri Samuli Edelmann olisi siteerannut omaa omaa tekstiään koko kauden loukkaantumisen vuoksi missaanneelle Macelle. 

”Sinä olet aurinko!”

Ja kuinka ollakaan! Vain hetki Koistisen entreen jälkeen Jesse Huhtala kavensi lisäajan laukauksellaan ottelun loppulukemiksi 1-3. Huhtalan kuluvan sesongin kolmannen maalin myötä Ykkösen kausi 2022 oli saavuttanut turvallisen loppunsa.

Yksi aikakausi päättyi lauantai-illan hämärtyessä. Onkin vaikea olla tuntematta katkeransuloisten jäähyväisten tunnetta, kun Janne Muhlin Kakkosen Cupin ja Ykköseen nousun tuonut kahden ja puolen kauden valmennusurakka tuli päätökseensä. Kentälle jäi paljon muutakin kuin vain verta, hikeä ja kyyneleitä.

Odotettu ensimmäinen Ykkösen sarjakausi toi liloille lopulta sarjan toiseksi viimeisen sijan. Putoaminen takaisin rakkaan Kakkosen kahinoihin kaudeksi 2023 on fakta.

Mikään elämässä – saati sitten jalkapallossa – ei ole ikuista. 

Me jalkapalloa ja siinä sivussa elämää seuraavat etsimme kaikesta itseämme ympäröivästä tuttuja asioita, joihin voimme käpertyä lämpöä etsiessämme, ja joista saamme lohtua elämän eri nivelkohdissa.

Lohtua, uskoa ja luottamusta tulevaan tuo se, ettei Ykkösen debytantti Markus Koistisen eilen pelaamat muutamat minuutit tule jäämään viimeisiksi tällä nyt hetkiseksi taakse jäävällä sarjatasolla. Nämä minuutit olivat ehkä ensimmäiset, mutta eivät viimeiset. Ykkönen, Mace palaa vielä.

Ja niin palaa myös PEPO.

 

*

 

PEPOn mediatiimi kiittää kaikkia kaudesta 2022. Kaakonkulman suurimman ja kauneimman osalta jalkapallomediaa seuran sosiaalisiin medioihin tulevat kirjoittamaan kaudella 2023 täysin uudet kynäilijät. 

On kiitosten aika.

Ensin tietysti kiitos kentillä taistelleelle joukkueelle ja sen taustalla tulitukea antaneelle valmennukselle. Ilman teitä meillä ei olisi ollut mitään, mistä twitteriin twiitata tai lilojen sivuille kirjata.

Kiitos VMH Productionsin veljille läpilaadukkaista lilakuvista ja -videoista.

Lopuksi kiitos kaikille niille, jotka ovat virtuaaliselle paperille suttaamiamme tahroja jaksaneet kahden viime kauden ajan lukea. Paljon olemme saaneet valitsemastamme linjasta teiltä tukea. Toisinaan joku on suhtautunut tekosiimme vähemmän suopeasti, mutta onneksi palaute on ollut pääosin positiivista. Mielestämme olemme onnistuneet osoittamaan sen, että jalkapallosomea voi tehdä myös gonzojournalismista ammentaen. Kaiken ei aina tarvitse olla niin harmaata ja vakavaa.

Suurta Celine Dionia vapaasti mukaillen: ”Our PEPOHEARTS will go on!”

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit