PaPe – PEPO 0-1 (0-0)

Pelin päätti 93 minuuttin kohdalla Peetu Juntunen rangaistuspotkulla 0-1. Peetu oli hieman aiemmin läpiajoon pyrkimässä ja Frantsin Antti tuli Peetun siinä kaataneeksi. Dramaattinen päätös vaiherikkaalle ottelulle, josta satapäinen kotiyleisö lopputulosta lukuun ottamatta varmasti piti. Aurinko paistoi ja peli rullasi päästä päähän, mutta Lilojen valmentaja oli näkemästään hyvin hyvin vihainen. Ensimmäinen hymynkarekin irtosi vasta paluumatkalla jossain Utin tienoilla. Tiivistettynä: ”Hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä.”

Alkutalven vierasmatkoilla lilojen jalat jäivät bussiin, mutta nyt oli tehty asioita toisin ja energiat olivat kyllä kohdallaan ja PEPO liikkui aktiivisesti täydet 90 minuuttia. Mutta pallo ja ajatus ei tahtonut pysyä mukana. Pallo ei pysynyt maassa ja hitaita huonoja syöttöjä nähtiin yhtä paljon kuin alkaukaudesta yhteensä. Sivustaseuraaja keksii siihen vain kaksi syytä: Sarkolan alusta pomputtaa palloa tolkuttomasti ja siinä missä KoPa ei kyennyt nostamaan jännitystä huippuunsa avauksessa, nyt uusittu joukkue oli todellisessa tulikasteessa ja lataus meni vähän ylikin.

Ensimmäinen jakso oli PEPOn hallintaa ja jo 8 minuutin kohdalla pallo pelatiin Tanniselle oikealta ja Toni tykitti nahkakuulan vajaasta kahdestakymmenestä metristä maalin tolppaan. Laapas oli tässäkin pelissä todella aktiivinen ja pääsi ensimmäisellä jaksolla kolmekin kertaa maalia yrittämään, mutta PaPen puolustus kykeni sen verran häiritsemään, että Juuso ei tässä pelissä viimeistelyssä onnistunut. Lilojen harhasyöttöjen vuoksi PaPe pääsi aika-ajoin vuorollaan vastahyökkäyksiin, mutta ensimmäisellä jaksolla PEPOn puolustus sai pidettyä ne aisoissa ja PaPen oli tyydyttävä laukomaan kaukaa. Kulmatilasto meni niukasti PEPOlle, mutta hyökkäyspään kulmat ovat olleet alkukauden luvattoman tuloksettomia, kun siellä kuitenkin on toppareista alkaen hyviä pääpelaajiakin.

Mutta se toinen jakso. PaPen hyökkäykset vyöryivät tämän tästä PEPOn harhasyöttöjen seurauksena lilojen maalille ja maalinedustoilla nähtiin liian monta tragikoomista sulle-mulle-sulle-pallohässäkkää. PaPe kuitasi Tannisen tolppalaukauksen 55.minuutin kohdalla ylärimalaukauksella ja Nakari kumppaneineen hukkasivat tukun muitakin tuhannen taalan tekopaikkoja. PaPella on nyt iso maalinteko-ongelma. Osa kokeneista pelaajista on talven hoidellut vammojaan ja ovat vielä keskenkuntoisiakin. Lisäksi onnetar oli lauantaina vieraiden puolella ja apina vain istuu istumistaan peikkojen selässä. Mutta PaPesta kuullaan vielä. Joukkue teettää fiksusti työt pallolla ja jättää liialliset juoksemiset vastustajille.

PaPen pelaajista sellainen asia mainittakoon, että avauksessa nuorimmat ovat -92 syntyneitä, mutta siellä on 70-lukulaisiakin. Pieni seurahistoriallinen momentum oli siinä, kun konkari Samu Puujalka vaihdettiin 78. minuutin kohdalla -95 syntyneeseen Lassi Pulkkaan. Valmentaja Janne Patjas antoi liloille reilusti tunnustusta, mutta harmitteli toki omia menetettyjä maalipaikkoja ja viime hetken loppukäännettä. PEPOn joukkue oli aika tasaisesti mukana sekä hyvässä että pahassa, mutta pelin ratkaisijaa Peetu Juntusta ei voida sivuuttaa kehumatta eikä nollapelin pitänyttä veskaria eli Jikkeä. Sorsa ja Malinen ovat molemmat olleet todella hyvässä iskussa koko alkukauden ja valmennusjohdolla on siinä kohti peluuttamisessa ns. positiivinen ongelma.

Kumpikaan joukkue ei juurikaan protestoinut tuomaritoiminnasta. Ei edes kotijoukkue siitä lopun rankkarista. Sanomista tuli pelissä lähinnä papelaisilla toisilleen. Tuomareille siis pienet kehut vierasjoukkueeltakin. Toki tehtävää helpotti se, että joukkueet keskittyivät pelaamiseen. Varoitukset: Eloranta ja Vanttaja (PEPO) sekä Frantsi, Iiskola ja Mauno (PaPe).

PEPO 4-2-3-1: Sorsa; Vanttaja, Pyyhtiä, Pulli, Juntunen; Metiäinen(85.Vauhkonen), Vanhala; Laapas(63.Halme), Eloranta, Koistinen; Tanninen(74.Afanasyev)

PaPe 4-2-3-1: Mauno; Iiskola, Hasu, Marttila, Heimonen; Frantsi, Pakarinen(59.Laine); Puujalka(78.Pulkka), Lanu, Nakari; Harjula(59.Raatikainen).

Hikihaastattelut:

[youtube id=”N-gLVRzk1hA” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”VvkBjWFbXns” width=”600″ height=”350″]

Yhteistyökumppanit