PeKa – PEPO 1-1 (0-0)

Sarjakolmonen ja -nelonen PEPO ja PeKa eivät saaneet perjantai-ilta tehtyä selvää toisistaan, vaan päätyivät 1-1 tasapeliin, mikä vei molemmilta kaksi pistettä. PEPOn etsikkoaika oli pelin 20 ensimmäistä minuuttia, kun prässia jaksettin pitää ihan PeKan alimpien miesten tasolla. PEPO hallitsi palloa ja menetyksenkin jälkeen se karvattiin ahnaasti takaisin. Tilanteitakin syntyi. Keskityksiin päästiin puskemaan ja laukomaan sekä läheltä että kaukaa. Eilen vaan oli tuo viimeistely hukassa. Parhaat paikat olivat Sergey Afanasyevillä, joka oli taas hyvin aktiivinen. Lisäksi Pullin Jeren pamautti kaukaa ylärimaan 18 minuutin kohdalla.

Mutta koska PeKakin on liikevoimainen joukkue – ei PEPOkaan jaksanut askeleen edellä mennä kuin eka jakson puolikkaan. Siitä alkaen peli alkoi pikkuhiljaa tasoittumaan ja hyökkäykset aaltoilemaan päästä päähän. Vaikka joukkueet ovat materiaaliltaan samantyylisiä, pelitapa on aivan eri planeetalta. PEPO pelaa mielellään pitkiäkin ns. hitaita hyökkäyksiä, mutta PeKan hyökkäykset on piirretty viivoittimella kohti vastustajan maalia. Vähän niin kuin kanadalainen jääkendo – pelivälinettä vaan äkkiä vastustajan maalille, niin todennäköisyys hyville asioille kasvaa. Siinä ei paljon naatiskella, kun heti lauotaan.

PeKan pelitapa voi olla tehokas, mutta se ei nuoria pelaajia ehkä kehitä samalla tavalla kuin pallonhallintaan pyrkivä lähestymistapa. Näin ainakin lilaleirissä uskotaan ja meillä pannaan painoa myös pelin viihdyttävyydelle ja yleisöystävyydelle. Siitä tulikin mieleen, että tiedättekö minkälainen eläin on pepoeläin? Vastassa on karhuja, kissoja ja jopa peikkoja, mutta pepoeläin – se on ajokoira. Siltä sen tekemisen tulisi näyttää ja vaikka hurjasti on menty viime kesän kävelyistä eteenpäin, aika monella on vieläkin se sisäinen metsästyskoira vähän hakusessa.

Mutta takaisin peliin. Ensimmäinen jakso päättyi 0-0 ja toisella jaksolla tuli hieman ikävä niitä alussa tekemättä jääneitä maaleja, koska peli selvästi tasoittui. PeKan todennäköisyyspallo sai hakemansa, kun maalille toimitettu sivurajaheitto pomppi lopulta lilapelaajan omasta päästä sisään 71 minuutin kohdalla 1-0. PEPO aloitti vimmatun takaa-ajon ja tutunoloisesti (tämä on nähty ennenkin siis) Sami Ikonen kaadetaan vastustajan rangaistusalueella ja Peetu Juntunen paukuttaa rankkarin sisään 1-1, kun pelikello näytti 83 minuuttia. Lopussa molemmat joukkueet hakevat vimmatusti voittomaalia siinä onnistumatta.

Iso plussa lilajoukkueelle siitä, että tappioasema otettiin rauhallisesti eikä paniikkinappulaa painettu. Tämmöiset asiat hoidetaan kapteeniston toimesta siellä kentällä puhumalla. Ja vaikka alun rynnistystä ei voitu pitää päällä koko ajan – ei siellä missään vaiheessa yhtään periksi annettu. Kokonaisuutena hyvä esitys maalintekoa lukuunottamatta. Peli on kauden mittaan parantunut koko ajan. Syyskaudenkin tavoitteet ovat siinä oman pelin kehittämisessä. Tulos on aina se, minkä me ansaitsemme. Kestävää kehitystä haetaan – pikavoitoilla ei ole arvoa. Nouseminenkaan ei riitä, vaan kun se päivä koittaa, siellä ylhäällä on myös pysyttävä.

Ai niin vielä yksi tärkeä asia: Eetu Suoraniemi s. -96 debytoi edustuksen paidassa! Siitä se lähtee!

2 – ANSSI VANHALA, OMA MAALI 71′
4 – NIKO PYYHTIÄ
5 – MARKUS KOISTINEN
10 – TONI TANNINEN, VAIHTO 79′ –> 6 – SAMI TORVI
19 – ABENEZER ELORANTA, VAROITUS 66′, VAIHTO 70′ –> 15 – SAMU IKONEN
28 – JUUSO LAAPAS, VAIHTO 61′ –> 9 – EETU SUORANIEMI
21 – SERGEY AFANASYEV, VAIHTO 83′ –> 17 – SAMU MONONEN
22 – VILLE VANTTAJA
24 – PEETU JUNTUNEN, MAALI RP 83′
27 – JERE PULLI
1 – JIRKO SORSA, VAROITUS 40′

Niko Pyyhtiä

[youtube id=”8bttafB-ciw” width=”600″ height=”350″]

 

Yhteistyökumppanit