PEPO – FC Peltirumpu 3-1 (2-1)

Huono peli – hyvä lopputulos. Lilojen peli oli nihkeää. Vastustaja joutui pelaamaan vajaalla ja vaihtamaan maalivahtinsakin, mutta toisella jaksolla oltiin tästä huolimatta välillä lähempänä tasoitusta kuin pelin tappamista. Viimeinen niitti iskettiin arkkuun vasta yliajalla. PEPOn maalit Sergey Afanasyev, Markus Koistinen ja Ilja Tartakovskiy. ”Huono peli” on toki suhteellinen käsite voittopelin jälkeen. Asennetta ja taistelua oli liloilla yllin kyllin, mutta hirvittävä hätäinen vauhti oli päällä kaiken aikaa. Ajatus ei aina kulkenut samaa tahtia ja kiirettä pidettiin väärällä tavalla. Tärkeintä on, että peliä eli palloa viedään eteenpäin ja peliväline liikkuu vauhdilla. Hyvää kiireenpitoa ja pelinopeutta eivät ole hätäiset syötöt ja ”tolkuton ravittaminen” siellä. Pallollisen pelaajan kannattaa joskus odottaa, että muut ehtivät mukaan. Valmentajan mukaan tilanteita ei ennakoitu riittävästi. Satapäisen yleisön näkökulmasta peli oli kyllä tunteikas, dramaattinen ja viihdyttävä.

Peli alkoi lilojen vasemman laidan nousulla, jonka Rumpu kerran jo katkaisee, mutta purkupallo palautetaan kuitenkin liloille. Pallo pelataan kulmaan Sergeylle, joka alkaa sieltä edetä kohti maalia ohittaen ensin yhden, sitten toisen ja oliko vielä kolmannenkin rumpalin. Pujottelunsa päätteeksi Sergey ampuu maalin kun pelikellossa on 48 sekuntia ja 1-0! Kaksi minuuttia pelattu ja Sergey yrittää kopioida maalinsa, mutta ei onnistu samalla tavalla. Seuraavalla minuutilla nähdään Aleksi Ikoselta ja Sergeyltä hyvä yhteispeli, mutta maalintekoon ei päästä. Kuusi kellossa ja Rumpu yllättäen läpi, mutta mies, joka on luotu kuvaksi, Mats Malinen torjuu. 15 ja Rummulla vapari noin 20 metristä oikealta, mutta ei tulosta. 17 ja PEPOlla on paikkoja, vaan ei maistu. 20 minuuttia kellossa ja Rumpu on päästetty selkeästi peliin mukaan. 22 ja keskialueella liloilla harhasyöttö ja Rumpu pääsee koittamaan maalintekoa vastahyökkäyksestä. Ei onnistu vielä. Sitten pakinoitsija keskittyy taustojen väliseen huuteluun kentän laidalla ja antaa sen jälkeen kertoa itselleen Peltirummun tehneen hienon maalin. Kellossa 25 min ja tilanne on 1-1.

En usko, että hieno oli, kun en nähnyt 🙂 28 Aksun veto – moke torjuu. 34 Sergeyllä ja Aksulla taas komea yhteispeli – tuloksena tulokseton kulma PEPOlle. 35 ja Sergey osuu tolpan juureen sen väärälle puolelle. 36 ja PEPOlla kulma, jonka jälkitilanteesta Eljas Ryhänen ampuu kaukaa ohi. 39 PEPOlla kulma, mutta ei ihan maalia. 41 Rummulle kaltaista korttia ja PEPOlle vapari. 42 PEPOlla kulma. 43 ja Rummulle taas keltainen ja kun asialla on taas Sama Mies, niin punaista perään. 44 ja PEPOlla on paikkoja ja sitten 45 ja Markus Koistinen väläyttää tykkiään ja tauolle mennään 2-1 lukemissa. Rummun oli luullut jakson lopun tilanteista lannistuneen. Loppuhetken maalin ja ulosajon lisäksi heidän maalivahtinsa loukkaantui niin, että toiselle jaksolle tolppien väliin asteli kakkosvahti. Lannistumisen sijaan kentälle asteli ”suututettu” rumpalijoukko, joka ei halunnut antaa mitään ilmaiseksi.

PEPO jatkaa painostustaan. 49 Peetu Juntunen laukoo kohti alakulmaa ja 51 kohdalla Aksu pääsee ampumaan, mutta rumpuvahti torjuu. 54 Rumpu muistuttaa vaarallisuudestaan – keskitys ja pusku menevät kuitenkin ohi. 55 ja rumpuveskari torjuu tolppaan (oliko Sergey asialla). PEPOlle tästä kulma ja päästään puskemaankin, mutta se yritys torjutaan. Sitten alkaa tasapäisempi jakso, mutta Rummulta nähdään oikeastaan vain yksi kaukoveto. 62 ja PEPOlla vapari oikealta ja moke torjuu. 64 Peetu yrittää kaukaa, 65 Anssi Vanhala vetää kovin pehmoisen vedon ja 67 ja Elkku vetää kaukaa ohi. 69 pelattu ja Rummulle tulee paikka, mutta Mats on mies paikallaan. 71 Ilja Tartakovskiy pääsee puskemaan. 77 ja Rummulla kulma. 79 PEPOlla kulma. 80 ja Peetulle keltainen kortti. 85 PEPOlla kulma ja jälkitilanteita siinä. 85 Markus Kyläheikolle keltainen kortti. 87 ja Aksu ampuu ohi vastahyökkäyksestä. 88 Rummulle taas keltaista. 89 Rummulla kulma. 93 ja Ilja Tartakovskiy niittaa 3-1.

FC Peltirumpu olisi loistava jalkapallojoukkue, jos harjoittelisi riittävästi, mutta seuraus taitaa olla syy eli he ovatkin juuri siksi juuri Peltirummussa. Kouvolassa kun on tavoitteellisempiakin porukoita. Kaiken kaikkiaan sympaattinen porukka eikä pelinaikaisia tunteiden purkauksia pidä liian vakavasti ottaa. Itsellänikin meni vähän tunteisiin ja siihen oli Lehtomäellä vieraspelissä saatu hyvät pohjat, vaikka me siellä hölmöilimme puristamalla palloa liikaa. Se oli silloin se ja nyt on toiset haasteet. Pikkuisen on henkistä turnausväsymystä ilmassa eli vaikka jalat kulkisivatkin ei ajatus ja keskittyminen aina seuraa perässä. Savonlinnassa oli jo rentous poissa ja Rumpupeli meni vähän samoissa merkeissä. Onneksi seuraavaan peliin on 9 päivää eli tätä kirjoitettaessa vielä viikko. Ehditään palautua. Edessä on nimittäin hieno peli, jota lilajoukko odottaa innolla ja missä ei kyllä ketään todellakaan väsy paina!

Lauantai 21.9.2013 KLO 14:00 Kultsu FC – PEPO Lauritsalan urheilukeskus (n), Lappeenranta

2 – ANSSI VANHALA
3 – MARKUS KYLÄHEIKO VAROITUS 87′
5 – MARKUS KOISTINEN MAALI 45′ JA VAIHTO 86′–> 20 – MIIKKA HALME
7 – ELJAS RYHÄNEN
18 – ALEKSI IKONEN VAIHTO 90′–> 17 – MISKA MIETTINEN
10 – TONI TANNINEN
21 – SERGEY AFANASYEV MAALI 1′ JA VAIHTO 70′ –> 11 – ILJA TARTAKOVSKIY MAALI 90’+3′
22 – VILLE VANTTAJA
24 – PEETU JUNTUNEN VAROITUS 82′
27 – JERE PULLI
12 – MATS MALINEN

Yhteistyökumppanit