PEPO – IPS 2-0 (1-0)

Lilojen hyvä vire jatkui torstai-iltana paikallisottelussa Imatran Palloseuraa vastaan. Kimpinen ja helle saivat lilakoneen sykkimään. Peli oli PEPOn hallintaa, mutta maalinteko tuotti jälleen tuskaa. Läheltä piti, ettei illan sankariksi noussutkin imatralaisten maalivahti. Veskariasiat olivat tapetilla pelissä muutenkin. PEPO joutui vaihtamaan Jirko Sorsan pois loukkaantumisen takia kesken pelin ja tolppien väliin meni debytoimaan B-juniori Niko Pienmunne.

Jo viiden minuutin jälkeen PEPO sai kulman oikealta ja siihen perään paikat, mutta IPS-pelaaja putsasi viime tipassa pallon maaliviivalta pois. Pari minuuttia tästä Peetu Juntunen riisti pallon keskialueella ja jatkossa Mikko Kuningas keskitti sen maalinedustalle, mutta ei tulosta vielä siitä. Minuutti perään ja lilakone vyöryi taas eteenpäin. Eetu Suoraniemi pääsi keskeltä laukomaan terävästi. Vastustajan maalivahti venyi kuitenkin siihen laukaukseen ja torjui pallon kulmaksi. Pari minuuttia edellisestä ja Eetu löysi loistavalla avauksella Kunkun oikealta laidalta ja tämä pääsi ajamaan pallon kanssa poikittain maalin eteen, mutta IPS-puolustus ns. otti jalan pois eikä päästänyt vetämään.

11 minuuttia kellossa ja Eetu veti yllättäen tosi kaukaa, mutta kohti maalia ja taas piti ipsmoken loikkia pallon perään. Uusi kulma PEPOlle ja siitäkin maalipaikka, kun lilahyökkääjä pääsi lähitaisteluun maalivahdin kanssa. 0-0 pysyi kuitenkin tiukasti taululla. Reilun vartin jälkeen Jirko Sorsa, toppari Eero-Kaappo Koivisto sekä ips –hyökkääjä syöksyivät kilvan samaan palloon ja Jikke sai osuman päähänsä kolaroidessaan oman topparinsa kanssa. Jikke jäi kuitenkin maalille. Viiden minuutin päästä Iivo Jaako nousi hyvin keskeltä vastahyökkäykseen saaden tukea molemmilta laidoilta. Iivo valitsi tällä kertaa kuitenkin väärän laidan, sillä se mies ehti paitsioon.

Ensimmäisen jakson puolivälissä juomatauko ja Jirko todetaan pelikyvyttömäksi. Pienmunne vaihdetaan maaliin. Vajaa puoli tuntia kellossa ja Jussi Vainikka oli päättämässä PEPOn hyökkäystä. Pallo torjuttiin ylärimaan, mutta osui jossakin vaiheessa imatralaispelaajan käteen ja tilanteesta tuomitaan rangaistupotku. Lukuisia rankkareita sisään pannut Kunkku ei onnistunutkaan tällä kertaa ja imatralaisvahti torjui ja torjui vielä paluupalloonkin ehtineen lilan yrityksen. Tunnelma vierasleirissä kohosi, mutta PEPO jauhoi vaan. PEPOlle heti kohta perään kulmapotkut pari minuutin välein oikealta.

Jälkimmäisen kulmurin hankki Samu Kauppila, joka sahasi oikeaa laitaansa eilen kovat kilometrit. Kunkku antoi kulman ja kukas muu kuin Eetu Suoraniemi nikkasi pallon verkkoihin etutolpalta noin viidestä metristä. Eetu oli jo enteilevästi voittanut keskialueella hämmentävän monta pääpalloa ja maali kruunasi valtaisalla pelipäällä olleen nuoren miehen päivän. Loppuvarttiin ei nähdä tuhannen taalan paikkoja. Vierasjoukkueen chileläiset olivat kovin yritteliäitä, mutta heidät pidetään kurissa. Yhteinen kieli puuttuu, joten niin omien pelaajien kuin tuomareidenkin ohjeet kaikuvat kuuroille korville.

Heti toisen puolikkaan alkuun PEPO hyökkäsi näyttävästi. Pallo liikkui mieheltä toiselle ja vaihtoi välillä kenttäpuolta. Seuraava samanlainen sommitelma nähdään Eetun, Tomi Karttusen ja Peetun toimesta, mutta ohi meni jälkimmäisen laukaus. PEPOlla oli paine ja IPS aloitti vaihtoruletin pian 50 minuutin jälkeen. Noin 55 pelattu ja Markus Koistinen löysi pistopallolla välistä omia pelaajia. Samun viimeinen siirto poikittain Vainikalle oli sekin hieno ja Jussi pääsi hyvään paikkaan rangaistusalueella nokikkain moken kanssa, mutta laittoi perisyntisesti yli sen pallon.

Kuusikymmentä pelattu ja IPSin vastahyökkäys johti yksiyksitilanteessa rikkeeseen ja IPS sai vapaapotkun hyvästä paikasta alle 30 metristä oikealta. Yonathan Diaz ampui pallon kuitenkin karkeasti taivaan tuuliin ja sekin paikka valui IPSiltä tyhjiin. Kolme minuutti myöhemmin ”Pimu” PEPOn maalissa yritettiin yllättää kaukolaukauksella maata myöten. Pienmunne oli kuitenkin hereillä ja torjui sen. Toisen jakson juomatauolla PEPO vaihtoi kärkensä ja Jussin tilalle loppuneljänneksen ajaksi kentälle tuli samanikäinen Ilja Tartakovskiy.

70 minuutin paikkeilla IPSillä oli hyvä käänne ja yritteliäs jaksonsa ennen ”potilaan kuolemaa” ja PEPOn oma peli oli hetken sekaisin. Lilat jaksoivat kuitenkin raataa myös puolustuspäässä. Koistisen Makekin seurasi siinä vastustajan oikean laidan nousijoita takiaisen tavoin ja esti useimmat keskityspallot. Mutta PEPO iski aina välillä takaisin. 75 kellossa ja PEPOlta oikealta keskitys, johon väsymätön ”ompelijamme” Peetu pääsi puskemaan. Seuraava lilojen nousu kaatui paitsioon. Sitten ampuvat yli Abenezer Eloranta ja Kunkku vuorollaan. Seuraava hyökkäys ja hyvä keskitys menevät puolestaan hukkaan hyökkäyspää rikkeen takia.

IPSin rynnistys päättyi siihen, että osalta pelaajista loppuu bensa koneesta. Keskialueelle tuli avoimien ovien päivät. 84 kellossa ja Abe murtautui vasemmalta ja laukoi kierteisesti maalia kohti, mutta maalivahti vangitsi sen. Hetikohta perään Kunkku nousee keskeltä ja laukoi maanuoliaisen kaukaa vasemmalta ohi. Pari minuuttia perään ja Abe syötti Iljalle – ohi meni. Ja perään Abe ampui yli. PEPO halusi vimmatusti tappaa pelin. 87 minuuttia ja IPS laukoi viimeisenä henkäisynään hieman maalista ohi. 88 ja Make murtautui laukaisuetäisyydelle, mutta ei viimeistä naulaa arkkuun vielä siitä.

90 kellossa ja PEPOlla kulma. Oliko vielä sen jälkitilannetta vai ei, mutta Tarta eli Ilja antoi oikealta takaviistoon loistavan syötön Tomille, joka veti siitä paikasta kovan kudin. Nahkakuula kimposi jostakin ja nousi yläilmoihin. Kapteeni Niko Pyyhtiä syöksyi siihen ja puski pallon maaliin. Tauluun 2-0 ja laulu soimaan. Olipahan peli. Ottelun parhaaksi valittiin aivan oikein Eetu Suoraniemi. Maalivahti Niko Pienmunnekaan ei varmasti unohda yllättävää komennustaan maalipuiden väliin koskaan. EK:n kovat, tarkat ja matalat avaukset keskikentän väleihin olivat yksi uusi hieno elementti pelissä. Hieno kypsä suoritus koko joukkueelta.

2 – SAMU KAUPPILA
4 – NIKO PYYHTIÄ MAALI 90’+1′
5 – MARKUS KOISTINEN
6 – IIVO JAAKO VAIHTO 90’+2′ 26 – JARI AHONEN
8 – EERO-KAAPPO KOIVISTO
9 – EETU SUORANIEMI MAALI 35′, VAROITUS ja VAIHTO 65′ 19 – ABENEZER ELORANTA
24 – PEETU JUNTUNEN
25 – MIKKO KUNINGAS
16 – TOMI KARTTUNEN
28 – JUSSI VAINIKKA 69′ 11 – ILJA TARTAKOVSKIY
1 – JIRKO SORSA VAIHTO 26′ 30 – NIKO PIENMUNNE

IPS
5 – SAKU SEPPÄ-LASSILA 85′ 6 – ANTTONI HIRVONEN 9 – JONI TIKKANEN 11 – PASI HOVI 83′ 12 – JULIO ANTONIO FARAH FUENTES 78′ 14 – ILKKA TAHKOKALLIO 53′ 17 – PAAVO AHOLA 63′ 19 – IIRO HÄRKÖNEN 20 – YONATHAN ALEJANDRO DIAZ 24 – PAAVO VOUTILAINEN 21 – ANTTI NIKKANEN JA VAIHDOSTA 10 – JUKKA MÖNKÄRE 83’13 – MARKUS MUHONEN 78′ 23 – ROOPE KYLLIÄINEN 53′ 25 – SAKU KONTUNEN 85′ 26 – TERO NIEMINEN 63′

Yhteistyökumppanit