PEPO – Jäntevä 10-1 (1-0)

Kotkan Jäntevä taisteli urheasti ensimmäisen jakson sunnuntai-iltana Kimpisellä, mutta romahti sitten toisella. Joukkue oli saapunut paikalle uskollisimmalla kaartillaan ilmeisesti ilman merkittäviä KTP-apuja. Avauksen pelaajista kahdeksan kuului avauksessa useimmin aloittaneisiin. PEPO kohtasi siis sen saman perus-Jäntevän kuin keväälläkin. Vaihtomiehiä vierailla oli toki mukanaan vain kaksi, mutta ei heitä liloillakaan ehjinä vaihdossa ollut kuin kolme.

PEPO oli pelin alusta alkaen odotetusti aktiivisempi, mutta kotijoukkueen peli oli vastustajan melko rauhallisesta liikkeestä huolimatta yllättävän hermostunutta. Vaikka palloa pelattiin lähinnä vastustajan puolella kenttää, hyökkäykset pukkasivat päättymään harhasyöttöihin. Joitakin paikkoja syntyi toki jo alkuun. Jo toisella minuutilla on PEPOn ensimmäinen kulma. Kuuden minuutin paikkeilla Sergey Afanasyev löysi Aleksi Ikosen maalin edustalta, mutta Aksun tukijalka taisi laukoessa pettää. Minuuttia myöhemmin Miikka Halme antoi vasemmalta loistavan keskityksen. Sergeyn pusku menee vain vähän ohi takakulmasta. 16 pelattu ja Toni Tanninen pelaa laatikossa jalkansa vapaaksi ja pääsee laukomaan, mutta seurauksena on ”vain” lilojen toinen kulma.

Kun 23 minuuttia on pelattu, kun nähdään Jäntevän ensimmäinen ja olisiko ollut loppujen lopuksi samalla viimeinen järjestäytyneempi pidempi hyökkäys. Muuten joukkue turvautui pitkään palloon joka tilanteessa. Tämän perään PEPOlla on kolme kulmaa peräkkäin. Viimeisen jälkitilanteessa Anssi Vanhala ampuu kaukaa yli. 30 minuuttia ja Sergey ajaa vasemmalta sisään, mutta hänen yrityksensä torjutaan jälleen kulmaksi. 39 minuuttia ja Eljas Ryhänen ampuu kaukaa ja veto torjutaan kulmaksi. Sitten vihdoin 41 minuuttia pelattu Sergey kaadetaan reilussa 20 metrissä ja Chilen pommittajat (Aksu siis) täräyttää vaparin suoraan maaliin 1-0. Puristaminen hellittää ja joukkue saattoi lähteä hieman rennommissa tunnelmissa koppiin.

Toinen jakso on sitten toista maata. PEPO lisää vauhtia. 48 ja Sergey pääsee ampumaan. Maalivahti sylkee pallon ja tilanteen loppuun seurannut A. Ikonen tekee lukemiksi 2-0. 56 ja PEPOlla kulma. Jere Pulli ja Sergey ”kamppailevat keskenään” pallosta ja Sergey voittaa ”kaksintaistelun” 3-0. 60 minuuttia ja Sergey kävelee pois paitsiosta, kääntyy, saa pallon ja näkee maalivahdin olevan ulkona maalista. Nätti nosto ja 4-0. Sergey vaihdetaan Ilja Tartakovskiyyn. 66 ja Ilja löytää Aksun maalin edestä 5-0. 69 ja Jäntevä saa vaparin kaukaa. Joukkue rakentaa niistä kuitenkin kaikista ”tilanteen” nostamalla pelaajat ylös. Vaparikeskityksen boxissa pukkaa sisään vieraiden paras pelaaja Jani Ivalahti 5-1. Vain kolme minuuttia tästä ja Markus Koistinen kaadetaan rangaistusalueella. Kapteeni Niko Pyyhtiä pyssyttää rankkarin sisään 6-1. 75 min ja Miika Halme löytää vuorostaan Aksun paikoilta 7-1. 78 min. Riku Hedman syöttää oikealta Iljalle 8-1. 79 min Toni Tanninen 9-1. 84 min Ilja 10-1.

Joukkue pääsi toisella jaksolla harjoittelemaan kauden mittaan takunnutta maalintekoa. Mutta jo torstaina tulee Kimpiseen hieman toisenlainen vastus, kun areenalla tassuttelevat sarjaa johtavat Mikkelin Kollit. Lilat ovat vieläkin edellisen kohtaamisen selkäsaunasta raapimajäljillä. Torstaina on päästettävä ajokoirat valloilleen ja pantava kaikki peliin.

PEPO
2 – ANSSI VANHALA
4 – NIKO PYYHTIÄ, NAALI RP 73′
5 – MARKUS KOISTINEN
7 – ELJAS RYHÄNEN, VAIHTO 70′–> 6 – SAMI TORVI
10 – TONI TANNINEN, MAALI 80′
18 – ALEKSI IKONEN, MAALIT 42′ , 48′ , 66′ , 75′
21 – SERGEY AFANASYEV MAALIT 57′, 61′ JA VAIHTO 62′ –> 11 – ILJA TARTAKOVSKIY MAALIT 78′ , 84′
22 – VILLE VANTTAJA
20 – MIIKKA HALME, VAIHTO 77′ –> 26 – RIKU HEDMAN
27 – JERE PULLI
12 – MATS MALINEN

Yhteistyökumppanit