PEPO – KoPa 5-2 (2-1)

Seura oli järjestänyt PEPO Lappeenrannan miesten edustuksen Kolmosen kauden päättäneen pelin yhteyteen erilaista oheisohjelmaa, joka alkoi jo pari tuntia ennen peliä. Neljän tunnin aikana Kimpisen portista astui 833 ihmistä, joista ehkä kolmisensataa katsoi miesten pelinkin. Mukava määrä sekin. Itse pelissä ei ennakkosuosikista ollut epäselvyyttä. Kotajärven Pallo taisteli kuitenkin miehekkäästi ja kaatui nappulakengät jalassa.

Pelin alkuun PEPO esitti paritkin kulmapotkuksi päättyneet laitanousut. Ensimmäinen kulma annettiin lyhyenä ja keskitystä seuranneen vedon Kopan puolustus peitti. Toisen kulman lemiläispuolustaja putsasi päällä ja siitä käynnistyi vastahyökkäyksen tapainen, joka päättyi lilarikkeeseen ja vaarattoman oloiseen vapariin vasemmalta 40 metristä. Kaukaa annetun noston lilapuolustaja nikkasi palautuksena omalle maalivahdille sillä seurauksella, että pallo meni maaliin, ja vieraat pääsivät 0-1 johtoon.

PEPO jatkoi nousujaan ja loi painetta. KoPakin sai hankittua pari kulmapotkua, mutta ei mitään sen valmiimpaa niistä. Kärkeen nostettu Samu Mononen oli laitureiden nousuja hyvin aktiivisesti tukemassa ja lopulta 18 minuutin tietämillä Markus Koistisen nousu vasemmalta päädyn kautta ja keskitys maalin eteen tavoitti Vellun ja PEPO tasoitti pelin 1-1.

Sen jälkeen tuli esiin Mikko Kuningas. Ensin Tomi Karttunen ja Vellu pelasivat Kunkun tekopaikoille. Sitten hän oli syöttämässä itse Niko Pyyhtiälle paikkaa, mutta Nikon veto osui lihamuuriin. Lopulta Make riisti vasemmalla liukastelevalta vastustajalta tämän maalivahdilta saaman pallon ja säntäsi kohti maalia ja löysi Kunkun vapaana maalin edestä 2-1, kun pelikellossa on noin 27 minuuttia.

Puolen tunnin pelin jälkeen Kunkku pääsi taas nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta tämä sai jalalla torjuttua pallon niukasti ohi maalin. Myös Make pääsi jakson loppupuolella naamakkain maalivahdin kanssa, mutta epäitsekkäästi syötti vielä, kun olisi voinut tehdä itse. Puoliajalle mentiin 2-1 lukemissa. Tauolla PEPO vaihtoi B:n peliin seuraavana päivänä osallistuvat Kunkun ja Tomin Abenezer Elorantaan ja Eetu Suoraniemeen.

Eetu tulikin toiselle jaksolle ryminällä rynnistäen rynnäkköön KoPan puolustuksen läpi ja mies piti kaataa hyvissä ajoin, ettei pääse pahantekoon. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Markus Koistinen ampui vapaapotkun 30 metristä muurin kautta maaliin 3-1. Toinen jakso oli rikkonainen, mutta kyllä siinäkin monta tekopaikkaa liloilla oli. Naapuri osui sekin kerran vaparista Jiken torjunnan kautta tolppaan.

Seuraavaa maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan 78 minuutin paikkeille. Make jatkoi vasemmalla pallon ylöspäin Juntusen Peetulle, joka rynnisti tuttuun tapaa kohti maalia ja paukutti taululle 4-1 lukemat. Kun Vellu ampui samoilta tonteilta 85 minuutin paikkeille 5-1, ajateltiin pelin olleen siinä, mutta KoPa oli yllättävän sitkeän energinen ja kavensi vielä yliajalla vaparista komean puskumaalin 5-2.

Tavoitteena oli olla sarjassa vähintään toinen ja syyskierroksella PEPO pelasikin tällä tasolla ollen kakkonen. Syyskierroksen ykkönen oli sarjan yllättäjä FC Peltirumpu häviten vain kaksi peliä. PEPOn ja Susien miinustilille tuli syksyllä kaksi tappiota ja tasuri. Susien toisen tappion aiheutti juurikin lila-armeija. Mutta koko kauden saldo jäi vähän vajaaksi. Se toinen sijakin olisi tosin vaatinut vain toisen Rumputappion kääntämistä voitoksi.

Joukkueen puolustus oli sarjan parhaita. Toisaalta varsinkin alkukaudesta maaliteko tökki pahasti. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärki oli Palloverkon mukaan seuraava:

KUNINGAS, MIKKO 7
MONONEN, SAMU 4
PYYHTIÄ, NIKO 4
JUNTUNEN, PEETU 4
AFANASYEV, SERGEY 4
KAUPPILA, SAMU 3
ELORANTA, ABENEZER 2
SUORANIEMI, EETU 2
TARTAKOVSKIY, ILJA 2

Yhteistyökumppanit

Tilateurastamo Ikonen