PEPO – Kultsu FC 3-1 (3-0)

PEPO Lappeenranta voitti jännittävässä paikallisottelussa torstaina Kultsu FC:n Joutsenosta maalein 3-1. Joukkueet pistivät pystyyn nopeatempoisen ja viihdyttävän tapahtuman. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla 444-päinen yleisö sai nauttia vauhdikkaasta jalkapallosta. Kuuden minuutin kohdalla Kultsu sai kulman ja sen jälkitilanteesta Mikko-Matias Koistinen pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta kuti torjuttiin. Tämän jälkeen PEPOn juoksukone lähtee käyntiin ja palloa toimitetaan laitojen kautta vaara-alueelle, mutta viimeistelijää ei löytynyt. 17 minuuttia pelattu ja Toni Tanninen tykittää 30 metristä ylärimaan. Tunnelma nousee nousemistaan. Tonin laukauksen innoittamana kaukovetoja nähdään lisää, mutta ne ovat tuloksettomia.

Puoli tuntia pelattu ja Peetu Juntusen kuriiriliike toimittaa jälleen kesopostia Kultsun maalille. Omaa viimeistelijää ei nytkään löytynyt, mutta kultsut laittavat pallon omiin 1-0. Kaikki vielä ihmettelevät edellä tapahtunutta, kun Markus Koistinen purjehtii näyttävästi keskialueen läpi ja antaa pystyyn läpisyötön Sergey Afanasyeville, joka pistää kuin pistääkin pallon reppuun vain minuutin kuluttua edellisestä 2-0. Tavaton jysähdys kuuluu, kun valtaisa gorilla tipahtaa Sergeyn harteilta ja riemu repeää kiihkeimpien lilakannattajien joukossa ennen kaikkea siksi, että sympaattinen venäläinen saa kuparisensa rikki. Kultsu vastaa PEPOn vyörytyksiin nopeilla vastaiskuilla ja saa maalien perään heti kulman, mutta PEPOn puolustus hoitaa.

Ensimmäinen pieni turhautumisen merkki nähdään joutsenolaisleirissä, kun Tuomas Tervo ottaa keltaisen kortin. 39 minuutin kohdilla Konna Koistinen pois ja erittäin joutsenolaispitoisen (!) yleisön odottama maajoukkuepelaaja Alex Oikkonen pääsee kentälle. Heti perään Sergeyllä paikanpoikanen ja vain kahden minuutin päästä Pertti Rytinki on läpiajossa, mutta man of the match Mats Malinen torjuu. Taas kaksi minuuttia ja PEPOn syöttörallin päätteeksi Abenezer Eloranta nousee ja keskittää Sergeylle ja kuinka ollakaan se on siinä 3-0, mikä jää puoliaikatulokseksi.

Heti toisen jaksoon alkuun Kultsulla on paikka, mutta Mats venyy. Toinen jakso on rikkonainen: kulmia, varoituksia, vapareita, vaihtoja. Enimmät kulmat ja pahimmat paikat ovat kuitenkin Kultsulla. Mats Malinen joutuu reilun 60 minuutin kohdalla taas venymään, kun Samuli Salo puskee palloa sisään. Kultsun kavennus tulee perinnekullervolaisten kannalta kovin myöhään, mutta on sitä komeampi. Olli Hätönen ampuu kaukaa oikealta pommin maalin takakulmaa kohti eikä miesjumalakaan saa sitä kiinni.

Etelä-Saimaan uutisointi ottelusta oli törkeän kultsuväritteinen. Onneksi asia ei ole aina sillä tolalla – muutenhan kantakaupungissa ryhdyttäisiin joukolla esarin tilauksia lopettelemaan. PEPOn ensimmäinen jakso oli nimittäin hienoa jalkapalloa ja loistava joukkuesuoritus. Minä saatan pakinoida täällä somessa mitä sattuu, mutta sanomalehden ammattitoimittajan (?) olisi kyllä pitänyt noteerata tuo nuoren joukkueen esitys jollakin tavalla. Esari kuitenkin keskittyi Pertti Rytingin sisäiseen pikkupoikaan. Pepe toki hieno pelimies, mutta torstai-iltana hänet kyllä pidettiin kurissa ja nuhteessa.

Mats Malinen on liekeissä. Sepän Jarkko kertoi sen jo ennen peliä. Pyyhtiän Niko oli pelikiellon takia poissa, mutta Pullin Jere nosti profiiliaan ja hoiteli Nikonkin hommia kuten pääpalloja hienosti. Samu Mononen tuo tiettyä rentoutta siihen alakerran tekemiseen näennäisen kiireettömällä liikkumisellaan. Anssi Vanhala keskikentän pohjalla teki kahden miehen työt hyvällä liikkeellä ja hyvällä onnistumisprosentilla tilanteissaan. Abenetzer Eloranta ja Aleksi Ikonen yhtäaikaa kentällä on melkoinen pörriäispari. Molemmat haluavat ahneesti palloa ja liikkuvat suurella säteellä tarjoten pallollisille syöttösuuntia. Toni Tanninen kymppinä pelasi asenteellisesti parhaan pelinsä. ”Vanha” kehäkettu alkaa lämmetä. Hyvää taistelua. Vasemmalla laidalla Peetu Juntunen ja Markus Koistinen ovat yhdessä enemmän kuin kaksi. Kaksikko tuo paikka vaihtaen palloa vauhdilla ylös. Ville Vanttaja jakaa palloa sitä hautomatta nopeasti eteenpäin ja nousee kiertoihin hyökkäystä tukemaan keskityksillään. Ja kirsikkana kakussa Sergey Afanasyev teki kaksi maalia. Tämä on maalintekopeli. Kommentti vaihtopenkiltä: ”Nyt niitä alkaa varmasti tulla!” Toivottavasti näin!

Oli PEPOn päivä. Kaksi hyvin tasaväkistä joukkuetta oli vastakkain. Ensimmäisellä jaksolla PEPO halusi voittoa enemmän ja onnistui suuntaamaan ennakkolatauksen kurinalaiseen tekemiseen. 3-0 pudotti PEPOn keskittymistä ja Mats Malisen pari gamesaveria pitivät lilat voitossa kiinni. Hieno yleisömäärä Kolmosen peliin ja katsojia hellinyt sää kruunasivat tapahtuman.

PEPO Pelaajat
2 – ANSSI VANHALA
5 – MARKUS KOISTINEN, VAIHTO 90′–> 8 – JOONAS METIÄINEN
10 – TONI TANNINEN
17 – SAMU MONONEN
18 – ALEKSI IKONEN
19 – ABENEZER ELORANTA, VAIHTO 73′ –> 6 – SAMI TORVI
21 – SERGEY AFANASYEV, MAALIT 31′ JA 43′, VAIHTO 82′ –> 15 – SAMU IKONEN
22 – VILLE VANTTAJA
24 – PEETU JUNTUNEN
27 – JERE PULLI, VAROITUS 81′
12 – MATS MALINEN

Kultsu FC Pelaajat
2 – PYRY VAINIKKA
3 – VILLE KOSKELA OMA MAALI 30′
8 – PERTTI RYTINKI, VAIHTO 59′ –> 22 – SAMPO MIKKONEN
9 – MIKKO-MATIAS KOISTINEN, VAIHTO 39′ –> 25 – ALEX OIKKONEN
11 – ROBERTO MAGANA FLORES
15 – ANTTI HEINONEN, VAROITUS 76′
19 – ESA KYLLIÄINEN
21 – JUHA PELKONEN, VAIHTO 46′ –> 6 – OLLI HÄTÖNEN, VAROITUS 70′, MAALI 88′
31 – TUOMAS TERVO, VAROITUS 33′, VAIHTO 68′ –> 23 – JANI RIKKA
32 – SAMULI SALO, VAROITUS 57′, VAIHTO 83′ –> 26 – KONSTA PUUMALAINEN
1 – AKU KORHONEN

Mats Malinen:

[youtube id=”SamDfP57HEA” width=”600″ height=”350″]

Yhteistyökumppanit