PEPO – STPS 2-1 (1-1)

Nousu tappioasemasta, hyvä taistelu ja viihdyttävä esitys koko joukkueelta. Hyvä Lilat! Maalit Aleksi Ikonen.

Peli alkoi STPS:n painostuksella. Kymmennen minuutin hujakoilla vieraat saivat kolme kulmaa peräjälkeen, joista viimeisen jälkitilanteessa syntyi halvanoloinen maali, kun kulmatilanteessa käytetty miesvartiointi oli jo ”löystynyt”. Peli jatkui STPS:n painostuksella parin maalipaikan ja kolmen lisäkulman säestämänä, kunnes PEPO teki läpiajon ja paitsiomaalin. Vaikka maalitilanne ei siitä muuttunut, pallon paneminen naapurin pömpelöiin tuntui sytyttävän joukkuetta ja puolen tunnin jälkeen alkoi PEPO vuorostaan pyörittämään peliä ja pelivälinettä. Hyökkäykset vain tuntuivat tyrehtyvän vanhaan tapaan sinne 20 metriin. Aivan jakson lopussa Sergey Afanasyev pääsi kuitenkin vasemmalta etenemään ja yrittämään maalia. Nahkakuula pomppi paluupallona oikealta nousseelle Aleksi Ikoselle, joka pisti sen pömpeliin 45 minuutin kohdalla 1-1.

Toinen jakso oli parasta PEPOa tälle kaudelle. Nimenomaan asenne tekemisessä, joukkueena toista varmistaen pelaaminen, tilanteiden loppuunpelaaminen ja pilkahdukset luovuudestakin hyökkäyspäässä olivat asioita, jotka pistivät silmään. 49 minuutin kohdalla Ikosen Aksu keskitti vaparin vastustajan boksiin ja kapteeni Niko Pyyhtiä nousi hienoon puskuun, jonka hän suuntasi vasempaan alkulmaan. Savonlinnalaisten paras pelaaja maalivahti Dmitry Chudaykin esitti kuitenkin upean paraatipelastuksen. Vain kolme minuuttia tästä ja PEPOlla oli taas paikka tehdä, kun Sergey oli päästä puskemaan Aksun keskityksen sisään. Kun 65 minuuttia oli pelattu, Sergey kaadettiin vastustajan rangaistusalueella. Juntunen oli pelistä pois ja man of the match Aleksi Ikonen marssi pilkulle. Pallo oikeaan alakulmaan ja PEPO johtoon. Lopussa PEPOlla oli vielä paikat useampaankin osumaan.

Tuli ennakkoa kirjoittaessa mikkeliläisten takia kaikkia savolaisia moitittua. Pakko todeta, että STPS vaikutti hienolta joukkueelta ja on varmasti kova kanto kaskessa jatkossa. Torstaina Kimpisellä PEPO oli latautunut ja liikevoimaisempi. Hieman näytti siltä, että puolen tunnin jälkeen vieraiden jalka alkoi vähän painamaan. Kehut koko lilajoukkueelle.

PEPO Pelaajat
2 – ANSSI VANHALA
4 – NIKO PYYHTIÄ
5 – MARKUS KOISTINEN, VAIHTO 71′ –> 14 – ANTTI NURMI
8 – JOONAS METIÄINEN
15 – SAMU IKONEN, VAIHTO 90′ –> 20 – MIIKKA HALME
17 – SAMU MONONEN, VAROITUS 50′
18 – ALEKSI IKONEN, MAALI 45′, MAALI RP 66′, VAROITUS 68′ JA VAIHTO 75′ –> 10 – TONI TANNINEN
21 – SERGEY AFANASYEV, VAIHTO 83′ –> 6 – SAMI TORVI
22 – VILLE VANTTAJA
27 – JERE PULLI
12 – MATS MALINEN

Anssi Vanhala:

[youtube id=”iQgHfJevjok” width=”600″ height=”350″]

Yhteistyökumppanit