PEPO:lle karvas tappio Kauniaisissa

Kauden avausottelu Grankulla IFK:ta vastaan päättyi 2-1 tappioon. Lilojen ainoasta osumasta vastasi Onni Oinonen.

Ottelun alku oli PEPOn hallintaa, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei syntynyt, lukuun ottamatta Omar Jammehin laitamurtaumisia. GrIFK puolusti matalalla, ja onnistui tarpeeksi vaikeuttamaan PEPOn hyökkäyksiä. Ensimmäisen jakson edetessä peli tasoittui; Grani pääsi muutamaan otteeseen läpi PEPOn korkeasta prässistä, mikä mahdollisti vastustajan vaaralliset hyökkäykset Lilojen puolustuslinjaa vastaan. Jakson vaarallisin paikka syntyi kotijoukkueelle vasemmalta laidalta keskityksestä, mutta viimeistely painui PEPOn onneksi ohi maalin.

Toisen jakson alussa peli aaltoili molempien joukkueiden hallitessa pelivälinettä. Ottelun avausmaali syntyi 50. minuutilla, kun pallo osui epäonnisesti PEPOn pelaajan käteen rangaistusalueella tilanteessa, jossa hän oli blokkaamassa keskitystä. Vastustajan Juho Hakola onnistui ohittamaan PEPOn maalivahti Jirko Sorsan.

Seuraava vaarallinen tilanne syntyi PEPOlle Alex Oikkosen sivuvaparista, jonka keskitys leijaili taka-alueelle Onni Oinoselle, joka käänsi pallon maalille. Maalin edessä ollut Juho Enbuska ei aivan onnistunut ohittamaan vastustajan maalivahtia.

GrIFKn toinen maali sai alkunsa PEPOn kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa vastustajan maalivahdin pitkä avauspotku aiheutti epäselvyyttä PEPOn puolustuksessa. Lopulta pallo pomppi vastustajalle, joka pääsi viimeistelemään Grankullan toisen maalin.

Ottelun viimeinen vartti oli PEPOn painostusta, ja ponnistelu palkittiin 89. minuutilla, kun Juho Enbuskan volley kimposi pois vastustajan maalivahdilta, ja Onni Oinonen viimeisteli kavennusmaalin maalin edestä.

”Ottelu oli tasainen, mutta meillä oli vaikeuksia päästä Granin matalan blokin ohi laadukkaille maalipaikoille. Analysoimme pelin ja jatkamme harjoittelua, sillä seuraava ottelu odottaa jo nurkan takana tulevana lauantaina”, totesi PEPOn päävalmentaja Tero Nieminen.

PEPOn maalista vastasi vahvan pelin pelannut yli 190cm pitkä toppari Onni Oinonen. Hän teki virallisen debyytin PEPOn paidassa, joten kysytäänpä pelaajalta: Miltä tuntui edustaa ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa PEPOa?

”Oli hienoa päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa PEPO-paidassa ja hienoa nähdä, että myös kannattajia oli tullut paikalle [vieraspeliin]. Oli myös hienoa tehdä maali ensimmäisessä PEPOn ottelussa, vaikka se ei lopputuloksen kannalta ihan hirveästi lohduttanut.”

Mitä parannettavaa vierasottelusta jäi?

”Seuraavaan peliin joukkueen tulee parantaa huolellisuutta puolustuspäässä, jotta seuraavasta pelistä napataan 3 pistettä.”

Olet vielä melko tuntematon pelaaja suurelle osalle lappeenrantalaisista. Millainen pelaaja nähdään Kimpisen nurmella tulevana kesänä?

”Vahvuuteni pelaajana ovat kaksinkamppailut ja pääpallot. Ensi kesänä tullaan näkemään pelaaja, joka pelaa aina joukkueelle ja tappelee loppuun asti.”

PEPO jatkaa otteluitaan ensi viikolla lauantaina 20.4. klo 16 Porvoossa, kun vastaan asettuu FC Futura. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Lappeenrannassa lauantaina 27.4. klo 17.00 ja vastaan asettuu NJS Nurmijärveltä. Muista tilata oma kausikorttisi kotiotteluihin osoitteesta: https://www.pepofutis.net/kausikortit-ja-liput/

PEPO avauskokoonpano: Sorsa C (mv), Kotanen, Boateng, Oinonen, Seilonen, Enbuska, Oikkonen, J. Reponen, K. Reponen, Salminen, Jammeh

Vaihdot:
62′ Omar Jammeh -> Patrik Pesonen
73′ Kalle Reponen -> Joonatan Sinkkonen
74′ Jari Reponen -> Simo Kurkisuo
83′ Alex Oikkonen -> Akseli Junnukkala

Varoitukset:
43′ Derick Afeson Boateng