PEPOn valmennus kaudelle 2022 selvillä

Kauden 2021 päätöspelistä on vain muutama viikko aikaa, mutta seuraavan sesongin suunnittelu on jo täydessä vauhdissa. Pelaajasopimusten sijaan lilat solmivat nyt neljän viime kauden valmennukseen kuuluvan henkilön kanssa vuoden mittaiset jatkosopimukset.

Päävalmentajana kaudella 2022 jatkaa hyvää tulosta puolentoista kauden ajan PEPOssa tehnyt Janne Muhli. Hän on edustanut seuraa ensin juniori-ikäluokista pelaajana. Pelaajauran jälkeen Muhli jatkoi seurassa eri-ikäisten junioreiden valmentajana. Edustusjoukkue kutsui vuonna 2020, kun Muhli nousi PEPOn ensimmäisen ulkomaalaisvalmentaja Gabri Xatartin valmennustiimiin. Päävalmentajaksi PEPO-sydämen omaava sammonlahtelainen nousi jo saman vuoden elokuussa, kun ailahtelevasti pelanneiden lilojen ja espanjalaisvalmentaja Xatartin tiet erosivat. 38 pelissä lilojen päävalmentajana toimineen Muhlin kädenjälki on ollut vakuuttavaa. Otteluista on 28 voittoa ja neljä tasapeliä. Vain kuudesti Muhlin luotsaama joukkue on poistunut Kakkosen tai Suomen Cupin pelistä häviäjänä. Voittoprosentiksi kirjataan näiden pelien osalta huima 73,7 %!

“Hyvät tunnelmat tietysti. Varsinkin, kun saatiin sama valmennustiimi jatkamaan, niin on helppo jatkaa prosessia eteenpäin” kommentoi PEPOn seuraavan kauden päävalmentaja tuoretta jatkosopimustaan. “Myös pelaajiston ja joukkueen taso on huikea. Kiva jatkaa työskentelyä työteliäiden, motivoituneiden ja innostuneiden pelaajien parissa” hän jatkaa.

Tuleva kausi ei Muhlin mukaan tule tarjoamaan suuria muutoksia. Lähinnä kyse tulee olemaan toimivan konseptin hienosäädöstä. “Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Pelifilosofia tulee isossa kuvassa olemaan samanlaista mitä tänä vuonna nähtiin. Meillä on hyvät valmiit pohjat olemassa parilta viime kaudelta. Tietysti jokaista pelin vaihetta ja pieniä yksityiskohtia voidaan varmasti parantaa ja kehittää. Pyritään tekemään peli vaikeaksi vastustajalle ja helpoksi omalle joukkueelle.”

Muhlin valmennustiimin kolme muuta tärkeää osasta jatkavat liloissa myös kaudella 2022. Valmennustiimiin pian Xatartin potkujen jälkeen liittynyt Marko Kaila ja jo aiempien PEPO-piiskureiden Jyrki Saarelan ja Mika Heinon kanssa maalivahteja valmentanut Ville Muhli solmivat yhden vuoden pituiset sopimukset.

Pitkällä peliurallaan Kaila edusti useampia seuroja. Ympyrä sulkeutui monella PEPOn voittaessa lokakuussa Kakkosen Cupin, sillä Kaila oli voittamassa Kakkosen Cupia edeltänyttä Suomen Cupin pikkufinaalia Kultsun riveissä vuonna 2006. Menestyksen nälkää riittää kuitenkin vielä tuleville vuosille: ”Jatkopäätös oli periaatteessa helppo tehdä, kun oli selvää, että jatkamme samalla valmennustiimillä. Hienoa että saimme tämän jälkeen sovittua seuran ja seuran ulkopuolisten tahojen kanssa asiat niin, että tämä oli mahdollista myös käytännössä.” 

Aiemmin kolme kautta IPS:n päävalmentajana toiminut Kaila kokee olevansa tasa-arvoinen osa Janne Muhlin valmennustiimiä. Vastuualueet ovat tiiviiksi hitsautuneella tiimillä selvät. ”Olen tykännyt roolistani sen jälkeen, kun tulin tähän mukaan. Saan ottaa paljon vastuuta omalta vahvuusalueeltani. Lisäksi tiimissämme on ollut todella hyvä henki koko ajan ja näiden loistavien pelaajien kanssa on ollut mahtava tehdä hommia. Joten innolla kohti tulevaa kautta!” Kaila päättää.

Ensi vuonna maalivahteja harjoituttaa itsekin PEPOssa juniorina torjunut Ville Muhli. Muhli on yhtä lailla tyytyväinen vuoden pituiseen jatkosopimukseensa. 

“Itsellä alkaa yhdeksäs kausi PEPOssa maalivahtivalmentajana. Tällä kertaa jatkosopimus oli helppo tehdä johtuen loistavasta staffista. Meillä on erinomainen henki, ja se on iso voimavara, koska olen valmentaja oman toimen ohella.” kertoo pitkän linjan lila. “Parina viime kautena joukkuehenki on ollut yksi parhaimmista, mitä olen ollut mukana seurassa. Uskon, että se on näkynyt kentällä positiivisesti. Hienoa jatkaa tässä hyvässä porukassa!” 

Kauden 2022 valmennusnelikon täydentää myös viime vuonna valmennustiimissä mukana ollut Mika Sipi. 

Uunituoreiden valmentajasopimusten jälkeen jokaisen lilafanin onkin syytä silmäillä PEPOn sosiaalisia medioita, sillä uutisia uusista pelaajasopimuksista saattaa olla aivan nurkan takana. Sopimusuutisia odotellessa voi vaikka käydä vastaamassa kyselyyn PEPOn kauden 2021 ottelutapahtumasta.

PEPO järjestää sopimuksettomille pelaajille lauantaina 4.12.2021 avoimen tryoutin. Tieto tryoutiin ilmoittautumisesta löydät täältä.

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

 

Pelaajisto:

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja)

Marko Kaila (valmentaja)

Mika Sipi (valmentaja)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja)

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit