Rantakylässä on vain voitettavaa

Lilat suuntaavat keskiviikkona bussinsa kohti Mikkelin entistä maalaiskuntaa, missä meitä odottaa ”vähemmälläkin harjoittelulla pärjäävä” sarjakolmonen Savilahden Urheilijat. Sarjanelosen PEPO juuri kaatoi edellisessä pelissä ja keväällä SavUlta tuli turpaan ”vain” 1-0 hyvin pyöreässä pelissä, jossa meilläkin oli paikkamme. Jos vain avustavat tuomarit Rantakylässä skarppaavat eivätkä anna kotijoukkueelle Mikkelin mitalla 1-2 paitsiomaalia eteen, niin odotettavissa hieno kamppailu. Edellinen Rantakylän vierailu alkoi tuollaisella avustavan maalilla ja se pääsi pahus tunteisiin ja meiltä paloi hihat siihen paikkaan.

Savilahdella on hyvä hyökkäysosasto. Kaikki muistavat Mikko Mutkan, mutta nyt kai ykköstykki on ollut Jarmo Orava. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Tilaisuuden tullen Hänninen, Sirviö ja Pesonenkin panevat palloa pussiin. Loput viisi taitavatkin maata siellä alhaalla linjassa lähettämässä pitkää ristipalloa joukkueen juoksukuntoisille. SavUn otteet ailahtelevat. KoPa hoitui viimeksi ja kevätkausi päättyi tasuriin Susia vastaan, mutta Juhannuksen jälkeen tuli turpaan STPS:ltä. Satunnaiset poissaolot syövät joukkueen esityksiä, sillä penkiltä ei löydy lisää avauksen hyökkäyskaluston tasoisia miehiä.

PEPOn on kuitenkin paras varautua keskiviikkona koviin haasteisiin. Puolustuksessa ei saa tulla pahoja virheitä, maalinteossa on onnistuttava, pään on kestettävä tuomarivirheet, hellettä tulee olemaan 30 astetta ja kotijoukkue pitää yllä omaa katkeamatonta savolaista ”otteluselostustaan” tuomareihin vaikuttaakseen ja vieraita lisää kuumottaakseen. Koska liloilla on hyvä vaihtopenkki, sieltä saadaan tarvittaessa tuoreita jalkoja peliin. Joukkueen terveystilanne on hyvä. Roolit ja vastuunkantajat näyttävät löytyneen. Alla pari onnistunutta vääntöä STPS- ja PeKa- pelit etunenässä, joten lähdemme mukavista asetelmista nauttimaan jalkapallosta, kesästä ja isosta nurmikentästä

Ke 23.7. klo. 19:00 SavU – PEPO Rantakylä (n), Mikkeli

Yhteistyökumppanit