Raportti: PEPO haki pisteen Pukinmäestä

Kakkosen A-lohko ja siinä samassa PEPOn kuudes peräkkäinen Kakkosen kausi saatiin vihdoin käyntiin maanantaina 1.6., kun lilat pääsivät nurmelle kesäisissä olosuhteissa. Kotijoukkue, lohkosta nousua Ykköseen tällä kaudella hamuava Atlantis FC, tarjosi reilun vastuksen kamppailussa sarjakauden ensimmäisistä pisteistä. Lopulta sopu antoi sijaa, ja molemmat joukkueet poistuivat tahoilleen yhden pisteen kera.

Auringonpaisteessa pelattu ottelu alkoi PEPOn pallonhallinnalla. Viime kaudelta tuttuun 4-2-3-1 muotoon kentällä asettuneet lilat syöttelivät palloa mieheltä toiselle. Kapteeni Calvin N’Sombo asettui topparipari Roope Huhtala Milos Josimovin eteen tekemään peliä ja Kakkosen debyytin tässä ottelussa tehnyt Petrus Eskelinen haki vapaita tiloja vuorostaan hieman ylempää. Kauden ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ottelun kuudennella minuutilla, kun Josimov kamppaili kilpajuoksussa pallosta atlantislaisen kanssa. Punapaita kaatui ja Josimoville näytettiin hieman kyseenalaisesti keltaista korttia. 

Ilman taitavaa hyökkääjäänsä Konan Kouakouta ja veteraani Obi Metzgeriä otteluun lähtenyt kotijoukkue sai ensimmäisen paikan ottelun seitsemännellä minuutilla, kun Mohammed Bekhedda pääsi puskemaan vasemmalta lähetetystä vapaapotkusta. Bekhedda suoritti puskunsa verrattain kaukaa ja PEPO-maalissa Craig Hill poimi pallon ongelmitta. Nikke Veikkanen pääsi vuorostaan koittamaan maalintekoa hetkeä myöhemmin. Kotijoukkueen nimekäs maalivahti Sammy Ndjock oli tullut maaliltaan vastaan ja Veikkanen päätti kokeilla onneaan kaukaa, maalista katsottuna vasemmalta. Ndjock oli kuitenkin ehtinyt jo miltei maaliviivalle katsomaan, kun Veikkasen laukaus nasahti maalin sivuverkkoon.

Jo pari minuuttia myöhemmin tapahtui taas Atlantiksen päädyssä. Eskelinen oli jäänyt keskikentän kolmion pohjapelaajista alemmas, kun N’Sombo oli vuorostaan noussut kentällä lähemmäs vastustajan maalia. Toppari Josimov avasi pitkällä diagonaalipallolla oikeaan laitaan Samu Suoraniemelle, joka jatkoi pallon päällään suoraan juoksuun Leon Augustolle. Augusto palautti pallon Suoraniemelle, joka driblasi itsensä keskityspaikkaan. Matala keskitys päätyi N’Sombon jalkaan, joka veti suoraan syötöstä. Vain Ndjockin atleettinen torjunta esti maalin syntymisen. Tästä huippupaikasta kului jälleen muutama minuutti, kun Josimovin pitkä avaus päätyi hieman onnekkaasti selkä maalia kohti olleelle Veikkaselle. Veikkanen löysi jälleen Suoraniemen, jonka laukaus (vai keskitys?) osui Atlantis-toppariin ja kimposi siitä kaaressa kotijoukkueen maalin ylähirteen. Peliväline palasi tästä kentälle, mutta irtopalloon ei ehtinyt enää kukaan keltaisissa pelannut lilapaita.

Ensimmäisen vartin jälkeen ote lipesi hieman enemmän kotijoukkueelle. Punapaidat lähettivät usein puolustuksessa pallon saatuaan sen suoraviivaisesti ylös. Keskikentälle joukkue jätti yleensä vain kaksi pelaaja, ja PEPOn puolustuslinjan tasolla pitkiä syöttöjä odotti neljä atlantislaista. Täysin pitkän pallon räiskimistä Atlantiksen hyökkääminen ei ollut, vaan välillä palloa pyrittiin myös tuomaan ylös linja kerrallaan murtautuen.

Atlantiksen hienoinen hallintajakso toi tulosta ottelun 30. minuutilla. Antti-Pekka Kesonen antoi kulmapotkun PEPOn oikealta kulmalta. Augusto puski pallon pois etutolpalta, mutta irtopalloon ehti Aboubakar Diakite, joka päätti kokeilla maalintekoa pienehköstä kulmasta. Hill torjui maalin nurkkaan suunnatun laukauksen eteensä ja Santeri Suutari oli ensimmäisenä irtopallossa. Kotijoukkue avasi maalihanat ennen liloja, tilanne 1-0.

PEPO yritti parhaansa tasoittaa ottelun ensimmäisen puoliajan viimeisellä vartilla, mutta merkittäviä maalintekopaikkoja ei liloille liiennyt. Kotijoukkueen Kesonen pääsi boksin sisältä laukomaan matalan laukauksen neljä minuuttia ennen puoliaikaa, mutta Hill torjui tämän yrityksen.

Puoliajan jälkeen PEPOn tarve tasoittaa ottelun maalilukemat ei ollut kadonnut minnekään. Kolmisen minuuttia puoliajan jälkeen tähän kutinaan saatiin helpotusta. Atlantiksen vapaapotkukuvio syvällä PEPOn alueella epäonnistui. Pallo pelattiin kiireesti pystyyn Zachary Sukundalle, joka nikkasi pallon pystyyn juosseelle Samu Suoraniemelle. Suoraniemen kuljetus jatkui aina boksiin saakka, mutta maalitilanne meinasi jäädä syntymättä epäpuhtaan kosketuksen vuoksi. Suoraniemi säilytti kuitenkin lopulta pallonhallinnan kääntyen ja antaen syötön takaviistoon Leon Augustolle, jonka kliininen sijoitus takanurkkaan muutti lukemat 1-1:een. Kauden ensimmäinen maali tuli todella tärkeään paikkaan.

Hetkeä myöhemmin liloilla oli mahdollisuus tulostaa lisää mustetta otteluraportin A4-arkille toisen maalin muodossa. Valitettavasti Nikke Veikkasella oli muste tulostimesta hetkellisesti loppu. Samu Suoraniemi murtautui Atlantiksen maalialueelle ja syötti viistosti Leon Augustolle, jonka suoraan syötöstä lähteneen vedon Ndjock torjui vain vaivoin. Veikkanen ehti muutamassa metrissä yksinään ottajaansa odotelleeseen irtopalloon, mutta harmillisesti Niken laukaus kohosi ylärimaan. Atlantis pelastui kuin ihmeen kaupalla takaiskumaalilta.

Kokonaiskuvassa toinen puoliaika oli lilojen hallintaa. Liekö pääkaupunkiseudun muuta maata heikompi koronatilanne vaikuttanut Atlantiksen joukkueharjoittelun määrään ja laatuun, vai oliko kirkkaasti paistaneella auringolla osansa kotijoukkueen hiipumiseen toisella puoliajalla? Ottelun 58. peliminuutilla Arttu Kotanen kuljetti pallon vasemmatla laidaltaan sisään boksiin. Veikkanen hakeutui hyvin maalipaikkaan topparin eteen, mutta Ndjock jatkoi paraatipelastuksiaan tekemällä hienon lähitorjunnan.

Reilua minuuttia myöhemmin Milos Josimovin vasen jalka viuhui vaarallisesti, kun lilat saivat vapaapotkun noin 25 metrin päästä maalista. Serbialaisen vapaapotkuspesialistin veto oli sekä kova että tarkka, mutta Ndjock torjui sen maalin oikeaan nurkkaa kohti heittäytymällä kulmaksi.

Ndjockin virkaveljellä Craig Hillillä PEPO-maalissa ei ollut enää juurikaan torjuttavaa toisella puoliajalla. Kertaalleen Atlantis kokeili vetää kauempaa. Myös lilojen huippupaikat oli ottelun osalta käytetty. Ottelun 70. minuutilla PEPO toi kärkeen Veikkasen tilalle harjoitusotteluissa tehokkaasti esiintyneen Jerry Särkän, mutta tämä vaihto ei tuonut lisämaaleja. Särkän laadukkaista kulma- ja vapaapotkuista palloa saatiin toimitettua Atlantiksen kannalta vaarallisille alueille, mutta varsinaisia huippupaikkoja liloille ei enää syntynyt ottelussa. Lopputulokseksi jäi 1-1.

Kauteen monessa arviossa nousijasuosikkina lähtenyt Atlantis pelastui lopulta oivan maalivahtinsa Sammy Ndjockin ansiosta. ”Vieraspiste on hyvä, mutta enemmänkin oli otettavissa. Vastustajan maalivahti oli erittäin hyvä. Hän torjui Calvinin ja Niken hyvät maalintekopaikat sekä myös Miloksen vapaapotkun. Hän piti Atlantiksen mukana pelissä.” PEPOn päävalmentaja Janne Muhli toteaa ottelusta. Toinen Atlantiksen miehistöstä edukseen esiintynyt pelaaja on vasemman laidan  Aboubakar Diakite. Varsin vekkulimainen väkkärä aiheuttanee päänvaivaa jokaiselle A-lohkon vastaan asettuvan joukkueen oikealle puolustajalle.

Kakkosen kausi on nyt siis saatu kuin saatukin käyntiin myös lilojen osalta. Pelit jatkuvat heti perjantaina 4.6., kun kotiottelussa Kimpisen nurmella vastaan asettuu KuFu-98 Kuopiosta. Kesäkuu toi mukanaan lievennyksiä ulkoilmatapahtumien järjestämiseen, ja mitään rajoituksia yleisömäärän osalta ei perjantain pelissä ole. Tämä ottelu onkin Etelä-Karjalan alueella järjestettävä tapahtuma, johon yleisö pääsee osallistumaan. Ennakko ottelusta luvassa torstaina ja sitä odotellessa kannattaa käydä ostamassa PEPOn kausikortti kaudelle 2021.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

 

Kausikortit kaudelle 2021 myynnissä NYT verkkokaupassa!

 

PEPO avauskokoonpano (4-2-3-1):

 

Hill

———

Salmi

Huhtala

Josimov

Kotanen

———

N’Sombo (c)

Eskelinen

———

S. Suoraniemi

Augusto

Sukunda

———

Veikkanen

 

Ottelun maalit:

30’ 1-0 Suutari

49’ 1-1 Augusto

 

PEPO vaihdot:

70’ Salmi <> Koistinen

      Särkkä <> Veikkanen

86’ Viskari <> Sukunda

 

PEPO varoitukset:

6’ Josimov

48’ Salmi

76’ S. Suoraniemi

88’ Eskelinen

 

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa

 

Artikkelikuva: Jani Nieminen

Yhteistyökumppanit