Ressuilla kova nälkä, mutta riittääkö se?

PEPOn edustus ja reservijoukkue PEPO/2 kohtaavat vuosien tauon jälkeen sellaisissa merkeissä, että Ressujen puolella on havaittavissa  pientä uhoa, tervettä uhmakkuutta ja jopa uskoa omiin mahdollisuuksiin.  Toiveille yllätyksestä voisi olla pohjaa, jos edustus tulisi peliin takki auki ja huonosti latautuneena. Saarelan joukkue ei kuitenkaan koskaan – kokoonpanosta riippumatta – tule kävelemään kentälle. Aina mennään täysillä ja hyvällä asenteella. Ja kun peli kulkee – siitä nauttivat kaikki.

Lauantai-iltapäivän koitos palauttaa vääjäämättä mieleen joukkueiden kohtaamiset Kolmosen sarjassa vuonna 2009. Kimpisen pelissä oli peräti 350 katsojaa. Sammonlahden pelissä nuori reservijoukkue (Lappee JK) oli voittaa koko matsin, mutta vanhoja Rakuuna -pelaajia vilissyt silloinen edustus heräsi lopussa taistelemaan ja käänsi kuin käänsikin ottelun edukseen. Peli kävi kuumana sekä katsomossa että kentällä eikä punaisilta korteilta vältytty. Kylmällä Amiksella tunteet pysyvät toivottavasti paremmin kurissa, ettei miehiä tarvitse kantaa paareilla pois pelistä.

Ressut antavat huhujen mukaan sen verran tasoitusta, että PEPOn 87-ikäluokalla on perjantaina yhteinen illanvietto vanhoja muistellen.  Toivottavasti ei pidä paikkaansa tai juhlajuomana on siellä urheilijoilla pelkkää vettä. 🙂 Kokoonpanossa ovat Ressujen oman ennakon perusteella mukana ainakin seuraavat pelaajat: Partinen(MV), Muhli V(MV), Saborit, Parjanen, Pirskanen, Sopanen, Valkeapää, Borgström, Terävä, Närhi, Muhli J, Tiainen. Lisäksi edustuksesta tai B-junioreista lienee luvassa pari pelaajaa. Poissa: Toivanen, Maurissaint, Nokelainen, Harlamoff, Luoto, Lappalainen, Mukala.

Edustuksen kokoonpanon tietävät vain valmentajat, joten sivustaseuraaja joutuu spekuloimaan.  Peli on nimensä mukaisesti harjoitusottelu ja valmentaja haluaa harjoituttaa sekä mahdollisesti kokeilla joitakin suunnitelmia tai varasuunnitelmia tulevaa kautta varten. Jos tämä olisi Kaikki Pelaata, vaihtopenkki odottaisi toistaiseksi eniten peliminuutteja saaneita pelaajia kuten Koistinen, Juntunen, Ryhänen, Pulli, Vanttaja ja Eloranta. Ei kuitenkaan ole. Toki toisaalta peliaikaa luulisi tulevan harjoituksellisista syistä nyt joillekin sellaisille, jotka jäivät edellisessä pelissä penkille tai olivat pelistä hyvästä syystä pois, kuten Kyläheiko, Vanhala, Tanninen ja Majava. Ehkä.

Maalissa lienee joko Malinen tai Sorsa. Alkukaudesta paljon peliaikaa saanut Mäkelä otti edellisessä pelissä kipeää ja huilannee nyt. Toppareita on täydessä kunnossa ja tikissä ainakin kolme. Pulli on pelannut paljon, mutta Pyyhtiän kanssa yhdessä kuitenkin vain kaksi peliä. Parin fyysinen preesens on boxissa lupaavan oloinen, mutta yhteispelin hienouksia saatetaan hakea vielä kohdilleen. Toisaalta Kyläheiko jäi minuuteitta viimeksi ja saanee niitä nyt jommassa kummassa joukkueessa. Laitapuolustajat ovat pelanneet paljon Majavaa lukuunottamatta. Kyläheikon tavoin Majavan voisi spekuloida pelaavan nyt vähintäänkin Ressuissa.

Oikealla laidalla ovat viihtyneet Vanttaja ja Halme ykköshaastajanaan Laapas. Vasemman laidan dominoiva kaksikko on ollut Koistinen ja Juntunen (järjestyksellä ei väliä, koska se vaihtuu pelissä jatkuvasti kuitenkin). Pulli on siellä toki vierailullut vanhalla työpaikallaan puolustajana ja linkin paikalla on peluutettu joskus lähinnä kärkenä ja kymppinäkin viihtynyttä Ikosta.

Keskikentän pohjalle ykkösvaihtoehto on ollut kaksikko Ryhänen – Vanhala. Nälkäinen haastaja kaksikolle on viime pelissä avaukseen päässyt Vauhkonen. Peliaikaa  janoaa varmasti myös Torvi, joka vaihdettiin viimeksi Vauhkoseen. Torven vahvuus on monipuolisuus ja hänellekin luulisi löytyvän lauantaina taas haalarihommia jommasta kummasta joukkueesta.

Kymppinä ovat pelanneet eniten Eloranta ja Tanninen sekä lisäksi siis Ikonen. Kärjessä pelanneita ovat Ikonen, Tanninen, Hedman ja Tartakovskiy (toipilas). Hedman on tuonut hyvää jalkaa vaihdosta melkein joka peliin. Kärkipelaajan paikan lisäksi hänet on nähty myös linkkinä. Hänkin kuulunee kuitenkin siihen  joukkoon, joka hyvällä tavalla haluaisi lisää vastuuta.

Lauantaina 16.3. miesten harjoitusottelu PEPO – PEPO/2 Amiksella klo 16.00.

Yhteistyökumppanit