STPS – PEPO 1-1 (1-1)

PEPO oli pirteämpi alun puoli tuntia, mutta sen jälkeen tuli isäntäjoukkue paremmin peliin mukaan. PEPOn johtomaalin viimeisteli Sergey Afanasyev Jere Pullin näyttävästä esityöstä. Joukkue oli pelin jälkeen hyvin pettynyt omaan tekemiseensä. Peli olisi pitänyt alun rynnistyksessä tappaa. Molemmilla joukkueilla oli yksi sankari ylitse muiden ja se oli maalivahti.

Kolmen minuutin kohdalla Anssi Vanhala pääsee ensimmäisenä pelissä vetämään, mutta jalka osuu maahan ja raapaisuksi jää. Minuutti tästä ja Eljas Ryhänen laukoo kovaa, mutta Dmitry Chudaukin torjuu ongelmitta. PEPOlle kuitenkin kulma, joka on tulokseton. Peli jatkuu lilojen paineella ja palloa tuodaan laitoja myöten ylös. Seitsemän minuuttia pelattu ja Sergey Afanasyevillä on ensimmäinen paikka, laukaus ja Diman torjunta. Yhdeksän minuuttia pelattu ja Peetu Juntunen pelaa Sergeyn taas nokikkain STPS:n maalivahdin kanssa, mutta Dima vetää jälleen pidemmän korren. 10 minuutin kohdalla STPS:n ensimmäinen hyökkäys. 11 minuuttia ja Ville Vanttaja etenee oikealta tuloksetta. Seuraa kulma, johon Anssi Vanhala pääsee puskemaan – ohi menee. 14 pelattu ja STPS:llä kulma – Mats Malinen nyrkkeilee sen väljemmille vesille. Samalla minuutilla PEPOn nopea hyökkäys. Pallo nopeasti keskelle Jere Pullille, joka puhkaisee STPS:n linjan huikealla juoksupallolla Sergeylle ja kolmas kerta toden sanoo 1-0. Tässä kohta peli näytti olevan täysin meidän hallinnassa.

Kun pelikellossa on 17 minuuttia, stepsiläinen on pääsemässä läpi, mutta toppari Markus Kyläheiko liukuu pallon hienosti pois. 20 minuuttia ja PEPO yrittää rakentaa vaparista tilannetta. Ei onnistu. Peli muuttuu sekavaksi tasapäiseksi miekkailuksi. Kotijoukkueen pelaajalle varoitus ja PEPOlle toinen vapari vasemmalta kun kellossa on 26 minuuttia. 28 ja Jeren kaukoveto Elkun syötettyä hänelle paikoille. Puoli tuntia pelattu ja vauhti laantuu ja vieraiden hallinta loppuu. 32 minuuttia ja varoitus lilapelaajalle. 36 ja STPS:llä keskitys ja paikka. 37 STPS:llä kulma ja Mats nyrkkeilee. 39 minuuttia ja STPS tekee komean maalin – pallo heitetään ristiin vasemmalta oikealle ja sieltä takaisin vasemmalle maalin eteen. Tomi Leivo kiittää tarjoilusta ja peli on 1-1. 40 minsaa ja Sergey ampuu toisessa päässä, mutta samalla minuutilla on STPS:llä paikat lilapäässä ja Mats pelastaa. 43 minuuttia ja PEPOlla vapari. Dima poimii sen. 45 minuuttia ja tavanomaista aktiivisemmin hyökkäyssuuntaan pelannut Ville pääsee laukomaan, mutta ampuu ohi takatolpan.

Toisella jaksolla peli on sekavampaa kuin ensimmäisellä. Jakson alkuun tuntuu, että Jere Pulli haluaa ratkaista pelin. Jere ampuu kaukaa, Jere keskittää ja Jerelle palataan palloa boxiin. 61 minuutin kohdalla Peetu Juntunen kaadetaan syvällä laidassaan ja PEPO saa vaparin hyvästä paikasta. Ei onnistumista. 65 minuuttia ja Jere tykittää jälleen, mutta laukaus peitetään. Tämän jälkeen STPS on ehkä lähempänä maalintekoa. Mats Malinen joutuu maalissa töihin 66 ja 69 kohdilla. Siihen perään vielä Stepsin keso ja pusku ohi. Sitten alkaa vaihtoruletti. 80 pelattu ja Riku Hedman on lähellä ohjata pystysyötön maalin edestä verkon perille, mutta pikkuisen ohi menee. Pelin loppuminuuteilla STPS:llä on vielä pari paikkaa mutta Manhood-Malinen pitää PEPOn pystyssä. Lopputulos 1-1.

Vieraspelit ovat olleet vaikeita joukkueelle eikä Savonlinnan keikka tehnyt poikkeusta. Jostain syystä vieraissa ei Kimpisen hurmosta useinkaan saavuteta. Seuraava peli on kuitenkin jo torstaina kotilinnakkeessa ja tunnelma taas taattu.

2 – ANSSI VANHALA
3 – MARKUS KYLÄHEIKO VAROITUS 32′
4 – NIKO PYYHTIÄ VAROITUS 90′
5 – MARKUS KOISTINEN VAIHTO 71′ –> 26 – RIKU HEDMAN
7 – ELJAS RYHÄNEN VAIHTO 85′ –> 6 – SAMI TORVI
20 – MIIKKA HALME
21 – SERGEY AFANASYEV MAALI 14′, VAIHTO 77′ –> 11 – ILJA TARTAKOVSKIY
22 – VILLE VANTTAJA
24 – PEETU JUNTUNEN
27 – JERE PULLI VAIHTO 68′ –> 10 – TONI TANNINEN
12 – MATS MALINEN

Yhteistyökumppanit