Sudet/2 Akatemia – PEPO 1-3 (1-1)

Joukkue matkusti lauantaina Kouvolaan varsin rennoissa tunnelmissa. Perillä kuuluttaja arvioi meidän tulevan paikalle SavU -tappiosta ärsyyntyneinä. Tiedä häntä. Pikemminkin se tappio toi vain lisää nöyryyttä tekemiseen. Aina ei voi voittaa – ei edes joka kerta. Jos joku tappio oli muistissa, niin se oli viime kaudella 8. syyskuuta Kimpisellä koettu nöyryytys 1-6 juurikin Akatemiaa vastaan. Eilinen vastustaja tiedettiin vaaralliseksi. Sitä ei aliarvioitu, vaikka selkeästi voittamaan lähdettiinkin.

Ensimmäinen jakso oli mukavan näköistä duunia. Energiat olivat kohdallaan molemmilla joukkueilla ja vaikka liloille taas harhasyöttöjä tulikin – niitä tuli selkeästi vähemmän kuin PaPe -pelissä samalla kentällä kaksi viikkoa aikaisemmin. Hetkittäin peli rullasi vallan mainiosti. Keskikentällä väännettiin tasaisesti, mutta PEPO kykeni ensimmäisellä jaksolla viemään hyökkäyksiään ehkä syvemmälle ja luomaan vaarallisempia tilanteita kuin Akatemia. Lilojen puolustus oli eilen hyvä ja aktiivinen – eritoten keskuspuolustus. 22. minuutin kohdalla kova työmme palkittiin, kun Jere Pulli pukkasi komeasti Abenezer Elorannan antaman kulman sisään 0-1.

Pelin luonne ei maalista muuttunut. PEPO oli niukasti niskan päällä, mutta Akatemia pääsi vuorollaan hyökkäämään pistämällä palloa keskialueelta PEPOn linjan taakse. Sitten tuli vähän pidempikin hyökkäys ja kuudentoista tuntumaan tuli ruuhkaa. Violettipaitainen pelaaja tuli siinä ahtaudessa sitten ilmeisesti kotijoukkueen pelaajaa jotenkin koskettaneeksi, kun tuomari yllättäen valitsemansa linjan mukaisesti määräsi pallon 37. minuutin kohdalla pilkulle. Antti Kuosmanen laukoi pallon vasempaan alakulmaan. Hyvän pelin jälleen kerran pelannut Sorsan Jirko oli kyllä hyvin mukana tässäkin tilanteessa, mutta laukaus oli tarkka ja Jiken sormet vain hipoivat palloa 1-1.

Toinen jakso alkoi ihan samanlaisena kuin ensimmäinenkin oli ollut. Katsojana olin aika luottavainen sen suhteen, että hyvin tämä päättyy – sen verran lujasti joukkue kentällä liikkui ja paiskoi töitä. 60 minuutin kohdalla ylös noussut Ville Vanttaja syötti pallon toiseen aaltoon Abenezerille, joka laukoi pallon komeasti maaliin 1-2. Merkillistä kyllä johtomaalilla oli epäedullinen vaikutus PEPOn peliin. Otteisiin tuli mukaan pientä hermostuneisuutta. Kauden komeetta Koistisen Markus laukoi kuitenkin 76. minuutin kohdalla kaukaa upeasti vasemmalta etukulmasta sisään 1-3, kun kaikki odottivat keskitystä.

Lopussa Akatemia haki kiivaasti kavennusta, mutta PEPO kesti rynnistyksen. Vastustajalle isot respectit. Hieno joukkue ja hienoja pelaajia. Erityisesti toppareiden otteet olivat hyviä. He onnistuivat pitämään mm. Sergey Afanasyevin kurissa. Pelissä annettiin vain yksi varoitus vastustajan Sakari Huotarille. Rankkarin aiheuttanut rikekään ei ollut varoituksen arvoinen tuomarin mielestä, kun ei sellaista kenellekään antanut.

KOKOONPANO:
2 – ANSSI VANHALA
4 – NIKO PYYHTIÄ
5 – MARKUS KOISTINEN, MAALI 76′
8 – JOONAS METIÄINEN, VAIHTO 84′–> 6 – SAMI TORVI
19 – ABENEZER ELORANTA, MAALI 60′
21 – SERGEY AFANASYEV, VAIHTO 79′ –> 15 – SAMU IKONEN
22 – VILLE VANTTAJA
24 – PEETU JUNTUNEN
27 – JERE PULLI, MAALI 22′
28 – JUUSO LAAPAS, VAIHTO 60′ –> 14 – ALEKSI IKONEN
1 – JIRKO SORSA

Videohaastattelu:

[youtube id=”59Binpp9lGk” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”wJJNsWM0Juw” width=”600″ height=”350″]

Yhteistyökumppanit