Uutisia pelaajarintamalta: Leon palasi Saksaan ja Miloš palaamassa Serbiaan

Heinäkuun ensimmäinen täysi viikko starttaa lilojen osalta pelaajauutisilla. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Leon Augusto on palannut Saksaan ja keskuspuolustuksen Miloš Josimovin pelaajasopimus puretaan tällä viikolla yhteisymmärryksessä.

Kaikki kuusi Kakkosen sarjapeliä tällä kaudella pelannut Josimov palaa kotimaahansa perhesyiden takia. “Perhesyyt ovat syy Serbiaan palaamiselleni. Vaimoni on raskaana ja lapsen on määrä syntyä marraskuussa. Tässä vaiheessa elämääni haluan olla yhdessä perheeni kanssa kokemassa näitä hetkiä” serbitoppari kertoo lähtönsä syistä. “Viimeiset harjoitukset joukkueen kanssa olivat tunteelliset, enkä ole yli 20-vuotisen pelaajaurani aikana kokenut yhtä voimakkaita tunteita. Otan nyt muutaman päivän tauon jalkapallosta ja etsin sen jälkeen itselleni uuden seuran kotimaasta. Olen yhä hyvässä kunnossa eikä minulla ole syytä lopettaa pelaamista.”

36-vuotiaan Milošin viimeiseksi otteluksi lilapaidassa jää näin ollen 30.6. pelattu kotiottelu Lahden Reipasta vastaan. Urallaan serbialaisia Donji Sremiä, RFK Novi Sadia, Backaa sekä slovakialaista Slovan Bratislavaa edustanut saapui Suomeen vuonna 2017 pelaamaan Kokkolan Pallo-Veikkoihin. KPV:n riveissä otteluita kertyi aina Veikkausliigaa myöten ja palkintokaappiin jäi muistoksi kauden 2018 Ykkösen parhaan puolustajan palkinto. PEPOon kaudeksi 2020 siirtynyt serbi ehti esiintyä lilapaidassa yhteensä 22 ottelussa, joissa syntyi yhteensä kuusi maalia. Viime kauden päätteeksi puolustaja palkittiin myös Kakkosen A-lohkon parhaana puolustajana. Varmaotteisesta puolustuspelistään tunnetun topparin vahvuudeksi voidaan ehdottamasti laskea myös teräksinen vasen jalka, joka vetää täysin vertoja kroaattivapaaottelija Mirko “Cro Cop” Filipovicin vastaavalle ruumiinjäsenelle.

Kolmesti maaliverkkoa viidessä pelaamassaan tämän kauden Kakkosen ottelussa heiluttanut Augusto on matkustanut Saksaan. “Olen saapunut turvallisesti (perjantaina 1.7., toim. huom.) 30 tunnin lauttamatkan ja viiden tunnin ajomatkan päätteeksi kotiin Kölniin” pallotaituri kertoo. “Olen pahoillani, että jouduin tekemään tämän vaikean päätöksen. Lähtöni syyt ovat henkilökohtaisia eikä liity millään tavalla PEPO:oon, ja en tahdo ottaa niihin sen tarkemmin kantaa”. PEPOn tämän kauden maalipörssin kärkipaikkaa vielä toistaiseksi jakava Augusto nähtiin viimeistä kertaa kokoonpanossa 23.6. pelatussa 0-1 kotitappiossa FC Kiffeniä vastaan. 21-vuotias pallovirtuoosi on lyhyellä urallaan ennen PEPOa kavunnut FC Kölnin junioreista aina perinteikkään saksalaisseuran kakkosjoukkueeseen. Kölnistä matka jatkui heinäkuussa 2020 Lappeenrantaan ja lilapaitaan. Lyhyellä PEPO-uran aikana otteluita kertyi yhteensä 16, ja näissä otteluissa sukujuuriltaan portugalilais-kreikkalainen peluri pamautti seitsemän maalia ja syötti viisi. Kymppipaikaltaan laajalla säteellä liikkunut taituri muistetaan etenkin hienosta viimeistelystään kesäkuussa KuFua vastaan.

Molemmat pelaajat lähtevät hyvillä mielin tahoilleen jatkamaan jalkapallouraansa. “Haluan kiittää puheenjohtajaa, valmentajia sekä kaikkia taustoja ja joukkuekavereitani. He olivat hyvin ymmärtäväisiä lähtöni syiden suhteen ja antoivat kaiken tukensa päätökselleni. PEPO ja Lappeenranta olivat toinen kotini, kun pandemia vaikeutti viime vuonna elämää ja olin kaukana kotoa. Siksi PEPO merkitsee minulle valtavasti ja seura on toinen perheeni. Sain myös mahdollisuuden valmentaa seuran junioreita ja tämä tukee aikeitani UEFAn A-valmennuslisenssin suorittamisen osalta” kertoo Josimov ajastaan Lappeenrannassa. “Jalkapalloa tulen pelaamaan myös jatkossa. Kiitos kaikille Lappeenrantaan sekä kaudesta 2020 että 2021. Toivon joukkueen saavuttavan hyvän menestyksen kauden päätteeksi” jatkaa Augusto.

Lilojen päävalmentaja Janne Muhli olisi halunnut pitää molemmat pelaajat joukkueessa. ”Haikealta tämä tuntuu. Iso kiitos molemmille pelaajille PEPO-urasta. Olen iloinen ja etuoikeutettu, kun sain valmentaa Leonia ja Milošia. Molemmat pelaajat ovat ennen kaikkea hienoja ihmisiä, ja he toivat positiivista energiaa sekä kentälle että sen ulkopuolelle.”

PEPOn puheenjohtaja Kari Suninen pitää kovien pelimiesten ja tiimijäsenten lähtöä valitettavana, mutta katsoo samanaikaisesti positiivisesti tulevaisuuteen. “Suurkiitos Milošille ja Leonille ajastaan Lappeenrannassa. Seura ei millään tavalla halua asettua kummankaan pelaajan esteeksi ja sopimukset purettiin hyvässä yhteishengessä. Molemmat pelaajat olivat ammattilaisia ja jättivät kumpikin omalta osaltaan jäljen lappeenrantalaiseen edustusjalkapalloon. Miloš toimi pelaamisen ohella myös poikien 14-vuotiaiden PEPO/IPS -yhteisjoukkueen valmentajana, joten hänen kotiin paluu kirpaisee myös junioripuolta.” Tulevina viikkoina PEPOn edustusjoukkueen valmennuksella taustoineen on edessä joukkueen vahvistusten kartoittamista. “Seura aloitti välittömästi korvaavien pelaajien etsimisen saatuamme pelaajilta ennakkotiedon kotiinpaluusta. Prosessi on jo pitkällä ja muutaman kiinnostavan pelaajan on pelaajakartoitustiimi löytänyt. Etsimme nyt kummallekin pelaajalle korvaajaa ja seura tiedottaa lisää heti, kun sopivat pelaajat löytyy” kommentoi Suninen.

PEPOn oli määrä pelata sunnuntaina 4.7. Mikkelissä, mutta vastustajajoukkue MiPK:n korona-altistumisen myötä peli on siirretty pelattavaksi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Jos otteluohjelmaan ei tule seuraavina viikkoina muutoksia, pelaavat lilat jälleen Kimpisellä lauantaina 17.7., kun vastaan asettuu sarjanousija KäPa.

 

Yhteistyökumppanit